Με Μπεργκβάιν κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Άγιαξ
i

©imago

Με Μπεργκβάιν κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Άγιαξ

Sportal newsroom 16:33 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 14.08.2024

Όπως ενημέρωσε ο προπονητής του Άγιαξ, Φραντσέσκο Φαριόλι, ο Στίβεν Μπεργκβάιν θα είναι στη διάθεσή του για τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Στίβεν Μπεργκβάιν μπορεί να έλειπε από το πρώτο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Άγιαξ πήρε τη νίκη με 1-0 και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στα playoffs του Europa League. Ενόψει της ρεβάνς όμως ο Ολλανδός εξτρέμ αναμένεται να είναι κανονικά στην αποστολή.

Ο 26χρονος είχε αποκομίσει τραυματισμό από το Euro, ωστόσο τις τελευταίες μέρες μπήκε κανονικά στις προπονήσεις και όπως φαίνεται ο Φραντσέσκο Φαριόλι στη συνέντευξη Τύπου θα τον πάρει στην αποστολή για το παιχνίδι. Ωστόσο δεν ξέρει κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί κι αν θα παίξει κόντρα στους Πράσινους.

Τη Γιαγκελόνια θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός αν αποκλείσει τον Άγιαξ
EUROPA LEAGUE

22:26 - 13.08.2024

Τη Γιαγκελόνια θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός αν αποκλείσει τον Άγιαξ

Η Γιαγκελόνια ηττήθηκε με 1-4 από την Μπόντο Γκλιμτ και έμεινε εκτός Champions League, κάτι που σημαίνει ότι θα βρει απέναντί της τον Παναθηναϊκό στα playoffs του Europa League σε περίπτωση που οι Πράσινοι προκριθούν επί του Άγιαξ.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα πριν από το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα, είχαν βγει δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το μέλλον του Μπεργκβάιν στον Άγιαξ είναι στον... αέρα. Η Λέστερ μάλιστα είναι μία από τις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Όσον αφορά την προηγούμενη αναμέτρηση, ο Ιταλός στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η ομάδα από του Άμστερνταμ δεν αντιμετώπισε δυσκολίες από τους Πράσινους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι λίγο σκληρό να λέτε ότι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την πίεση του αντιπάλου ψηλά στο πρώτο παιχνίδι. Η ουσία του παιχνιδιού είναι να δημιουργείς ευκαιρίες και να μη δέχεσαι φάσεις και γκολ. Και αν δείτε τα στοιχεία, δεν δεχτήκαμε πολλές φάσεις. Σίγουρα υπήρχαν δυσκολίες, αλλά υπήρχαν και στιγμές που ξεφύγαμε από την πίεση αλλά δεν είχαμε την κατάλληλη τελική απόφαση. Δεν ξεχνάμε από πού ερχόμαστε και χτίζουμε κάτι με μια διαδικασία. Αυτό περιλαμβάνει λάθη, συναισθήματα και πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να γινόμαστε καλύτεροι».

Για αυτούς που τον κατηγορούν για την αμυντική λειτουργία της ομάδας: «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο… Φαριόλι. Υπάρχει μόνο ένα ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε, στόχος είναι να φτιάξουμε μια κοινή γλώσσα και να μπορέσουν οι παίκτες να ανταποκριθούν σε όσα ζητάμε. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ταπεινός και να δουλεύεις σκληρά. Όλα τα κομμάτια σταδιακά μπαίνουν στη θέση τους. Το επόμενο βήμα είναι το αυριανό παιχνίδι, έχει πολλαπλή σημασία. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη και να παραμείνουμε στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη League Phase του Europa League. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσοχή και εργατικότητα. Ο Παναθηναϊκός έρχεται έχοντας μια γεμάτη εβδομάδα προετοιμασίας, αλλά οι παίκτες μας έχουν υψηλό κίνητρο, έχουν το μυαλό τους στη ρεβάνς και θέλουμε να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Για την ενδεκάδα ενόψει της ρεβάνς: «Πάντα ξεκινώ την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αυτή που θεωρώ καλύτερη για κάθε παιχνίδι. Πάντα παίζει ρόλο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε παίκτης, το αν προέρχεται από τραυματισμό κλπ. Προσπαθώ να βάλω τα κομμάτια στη θέση τους. Δεν λέω πως πάντα αποφασίζω σωστά και δεν κάνω λάθη. Αν ο Μπέργκβαϊν δεν παίζει σε ένα ματς, δεν είναι γιατί δεν είναι ο καλύτερος παίκτης, αλλά μπορεί να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση».

Για τον Μπεργκβάιν: «Όλοι οι παίκτες είναι καλά. Ο Μπέργκβαϊν θα είναι στην αποστολή. Πρέπει να κάνουμε διαχείριση, γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Όμως είναι ένας σημαντικός παίκτης και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανό πλεονέκτημα υπέρ μας. Θα πρέπει να δούμε πόσα λεπτά μπορεί να βοηθήσει και πώς θα πάει το παιχνίδι».