Από το τράβηγμα της πρίζας σε μπάτζετ… πολυμετοχικότητας – Η ενδεκάδα με συμβόλαιο άνω του ενός εκατ. ευρώ!

Από το τράβηγμα της πρίζας σε μπάτζετ… πολυμετοχικότητας – Η ενδεκάδα με συμβόλαιο άνω του ενός εκατ. ευρώ!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:42 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 21.08.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος από το μαύρο διάστημα 2016-2019, έφτασε στην εκτόξευση του μπάτζετ για ελληνικό επίπεδο. Μία ενδεκάδα παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν αποδοχές άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Η πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου φάνηκε ξεκάθαρα από το καλοκαίρι του 2022.

Μετά την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους, με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού άρχισε κάθε καλοκαίρι να ρίχνει όλο και περισσότερα χρήματα. Το αν έπιασαν τόπο ή όχι, σε ό,τι αφορά παίκτες, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Είχε προηγηθεί ένα μαύριο διάστημα, με τον τριφύλλι να χάνει βαθμούς εντός συνόρων για οφειλές σε παίκτες και κυρίως να μένει πέντε χρόνια εκτός Ευρώπης, με το περίφημο τράβηγμα της πρίζας από το 2016 έως το 2018.

Ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε το πρωτάθλημα έως το τέλος τα δύο τελευταία χρόνια, με την αύξηση του μπάτζετ, αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερε και φυσικά έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και ο μεγαλομέτοχος. Ειδικά την περασμένη περίοδο.

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ρίχνει χρήματα και μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια, με το τσουβάλι, σε ό,τι αφορά πάντα το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Με στόχο φυσικά να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός την κορυφή για πρώτη φορά από το 2010. Το αν θα τα καταφέρει θα εξαρτηθεί από πολλούς λόγους. Όπως και να έχει, το μπάτζετ είναι πλέον… πολυμετοχικότητας, σε δύσκολες εποχές, μάλιστα και είναι σημαντικό ν’ αναφερθεί ότι δέκα ποδοσφαιριστές έχουν ετήσιες αποδοχές ένα εκατ. ευρώ και άνω!

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Ιωαννίδης αμείβεται για ελάχιστα χρήματα για την ποιότητά του και ο οποίος αν δεν πουληθεί, θα κληθεί να ανανεώσει με τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Αρκετά αυξημένες, ίσως όχι κοντά στο εκατομμύριο, θα είναι και οι αποδοχές του Τσέριν, αν κι αυτός δεν παραχωρηθεί και κληθεί γι’ ανανέωση.

Ιωαννίδης: «Δεν χρειάζομαι κάποιο ντόρο γύρω από το όνομά μου για να καταλάβω την αξία μου - Είναι πρόωροι τελικοί με Λανς»
CONFERENCE LEAGUE

19:52 - 21.08.2024

Ιωαννίδης: «Δεν χρειάζομαι κάποιο ντόρο γύρω από το όνομά μου για να καταλάβω την αξία μου - Είναι πρόωροι τελικοί με Λανς»

Στη συνέντευξη Τύπου, πριν την πρώτη μάχη με τη Λανς, ο Φώτης Ιωαννίδης κλήθηκε να μιλήσει για τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του.

Μόνο ο Μπάλντοκ!

Το φετινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει Πελίστρι, Τετέ, Μαξίμοβιτς, Μαξ, Ίνγκασον, Μπάλντοκ και αγόρασε τους δανεικούς Γεντβάι και Ντραγκόβσκι. Οκτώ μεταγραφές ουσιαστικά, εκ των οποίων μόνο ο Μπάλντοκ δεν έχει συμβόλαιο εκατομμυρίου. Οι υπόλοιποι θα εισπράττουν μίνιμουμ ένα… χαρτί.

Αυτή τη στιγμή μία ενδεκάδα παικτών, χωρίς να υπολογίζεται ο Ιωαννίδης, που αν έρθει η ώρα εκείνη, θα παίρνει κι αυτός πάρα πολλά χρήματα.

Ο Πελίστρι είναι η τελευταία προσθήκη και οι αποδοχές του φέρονται να κυμαίνονται ετησίως στο 1,5-1,6 εκατ. ευρώ. Χωρίς τα μπόνους. Ο Τετέ, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει καθαρά θα παίρνει τον χρόνο δύο εκατ. ευρώ και με τα μπόνους μπορεί το συμβόλαιο να αγγίζει ή να ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Ίνγκασον φέρεται να επέστρεψε για 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ο Μαξίμοβιτς έχει πάγιες αποδοχές 1,5-1,6 εκατ. ευρώ. Μία ακόμα φετινή μεταγραφή, ο Φίλιπ Μαξ, έχει αποδοχές τουλάχιστον 1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τον Γεντβάι, που έπαιζε στη Ρωσία, ετησίως θα παίρνει περίπου 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ στο 1 εκατ. ευρώ είναι οι αποδοχές του Ντραγκόβσκι.

Πελίστρι: Το χρονικό έως την ανακοίνωση, το... ραντεβού στη Γαλλία και η ευρωπαϊκή λίστα
CONFERENCE LEAGUE

21:25 - 21.08.2024

Πελίστρι: Το χρονικό έως την ανακοίνωση, το... ραντεβού στη Γαλλία και η ευρωπαϊκή λίστα

Το Sportal.gr παρουσιάζει το timeline γεγονότων από το πρωί της Τετάρτης (21/8), που ο Φακούντο Πελίστρι πέταξε από το Μάντσεστερ με προορισμό τη Λανς μέχρι και την παρουσία στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στο "Σταντ Μπολάρ Ντελαλίς".

Στους επτά παίκτες που αναφέραμε, προσθέστε ακόμα τέσσερις που είναι στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2023 κι έπειτα. Ο Βιλένα, ο οποίος δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες, εισπράττει τον χρόνο 1,4 εκατ. ευρώ. Ο Αντράζ Σπόραρ, που μόνο βέβαιη δεν είναι πλέον η παραμονή του έχει ετήσιες αποδοχές 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο 1,1-1,2 εκατ. ευρώ οι πάγιες αποδοχές του Τζούριτσιτς.

Την ενδεκάδα συμπληρώνει φυσικά ο Μπακασέτας με τις αποδοχές του, σύμφωνα με τις διαρροές, να κυμαίνονται μεταξύ 1,5 και 1,8 εκατ. ευρώ.

Κάτω από το ένα εκατ. ευρώ, αλλά με αρκετά χρήματα, βρίσκονται οι Βέρμπιτς (850.000), Αϊτόρ (800.000-900.000), που ουσιαστικά δεν υπολογίζονται και ο Μάγκνουσον που λόγω τραυματισμού δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει (περίπου 750.000 ευρώ).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!