Παναθηναϊκός: Με τη συνταγή της Τούμπας συν Ουναΐ

Ο Αζεντίν Ουναΐ

Παναθηναϊκός: Με τη συνταγή της Τούμπας συν Ουναΐ

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:26 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 22.09.2024

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, με ένα μεγάλο «πρέπει» επάνω από το κεφάλι του και νέο πρόσωπο στην 11άδα τον Αζεντίν Ουναΐ.

Η 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League έχει μία αντικειμενική δυσκολία για το Τριφύλλι, αλλά και μία ευνοϊκή συνθήκη. Ακόμα και αν δεν ήταν τιμωρημένη η έδρα, μπορεί, πράγματι, στο ΟΑΚΑ να μην υπήρχε πολύς κόσμος. Διαφορετικό το «λίγο», όμως, διαφορετικό το «καθόλου». Για δεύτερη φορά σε τρία εντός έδρας ματς Πρωταθλήματος, φέτος, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αγωνιστεί σε άδειο γήπεδο.

Από την άλλη, η ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη, του προσφέρει τη δυνατότητα να πλησιάσει, έστω, έναν από τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Διότι ο ΠΑΟΚ συνέχισε με νίκη κόντρα στον Βόλο και η ΑΕΚ έχει, θεωρητικά, βατό έργο με την Athens Καλλιθέα στη Λεωφόρο. Ο Ντιέγκο Αλόνσο, από την πλευρά του, καλείται να «χτίσει» επάνω στην εμφάνιση του 2ου ημιχρόνου της Τούμπας. Μπορεί το 0-0 με τον ΠΑΟΚ να μην είναι νίκη, ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.

Ωστόσο, διατήρησε το Τριφύλλι σε απόσταση προσεγγίσιμη αναφορικά με τις ομάδες ίδιων στόχων στο Πρωτάθλημα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, οπότε ο Ουρουγουανός προπονητής καλείται να διαλέξει μέσα από ένα γεμάτο ρόστερ την καλύτερη, δυνατή, 11άδα. Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, ο πιο σταθερός παίκτης των Πράσινων φέτος, θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά θα αγωνιστεί ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να λογίζεται ως το φαβορί για το δεξί άκρο της άμυνας. Θα είναι μεγάλη έκπληξη να γίνει rotation στη θέση και να πάρει χρίσμα βασικού ο Μπάλντοκ.

Στους στόπερ ο Γεντβάι είναι σίγουρος, με τον Ίνγκι Ίνγκασον να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για το αρχικό σχήμα. Αν ο Αλόνσο αποφασίσει ότι ο Ισλανδός δεν χρειάζεται να πιεστεί (προέρχεται από ενοχλήσεις στη γάμπα, αν και αγωνίστηκε κανονικά κόντρα στον ΠΑΟΚ), τότε υπάρχει η... χαραμάδα χρησιμοποίησης του Σένκεφελντ. Στη μεσαία γραμμή «κλειδωμένη» πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Αράο, με τον Αζεντίν Ουναΐ να ετοιμάζεται για ντεμπούτο ως βασικός.

Ο Μαροκινός ήταν πολύ καλός στην Τούμπα, στα 11 λεπτά συν τις καθυστερήσεις που αγωνίστηκε, και αναμένεται να πάρει σημαίνοντα ρόλο απέναντι στον Πανσερραϊκό. Η υφή του αγώνα επιτρέπει στον Αλόνσο να τον χρησιμοποιήσει με τον Τάσο Μπακασέτα, με τις θέσεις της επίθεσης να μοιάζουν καπαρωμένες από τους Τετέ, Φώτη Ιωαννίδη και Φακούντο Πελίστρι.

Μία 11άδα και βάλε στην εξέδρα

Αν και δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών, το μεγάλο ρόστερ του Παναθηναϊκού αναγκάζει, ξανά, τον Λατινοαμερικάνο προπονητή να αφήσει κάμποσους παίκτες εκτός προεπιλογής. Σε αυτήν μπήκε ο τρίτος γκολκίπερ Λίλο, ο οποίος θα είναι αυτός που θα «κοπεί» από την τελική 20άδα.

Οι Μάγκνουσον και Πάλμερ - Μπράουν κρίθηκαν, πάλι, ανέτοιμοι να προσφέρουν. Ομοίως και ο Φίλιπ Μαξ, του οποίου τη θέση πήρε ο Γιάννης Κώτσιρας (ήταν εκτός 20άδας στην Τούμπα). Για διαφορετικούς λόγους, τακτικούς ή εξαιτίας της απόφασης να μείνουν εκτός ομάδας, δεν υπολογίζονται οι Πέρεθ, Ζέκα, Σπόραρ, Λημνιός, Βιλένα, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ, Τρουιγέ και Νίκας.