Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Τετέ - Η φωτογραφία από το αεροδρόμιο

Τετέ - Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Τετέ - Η φωτογραφία από το αεροδρόμιο

Κώστας Τόπας 09:42 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 25.07.2024

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Τετέ προκειμένου να ολοκληρώσει τα διαδικαστικά και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα χέρια με τη Γαλατασαράι για την απόκτηση του Τετέ και οι «πράσινοι» δήλωσαν τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό στην ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς με την Μπότεφ στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League.

Ο Τετέ λοιπόν θα πραγματοποιήσει μερικές προπονήσεις και είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην αποστολή για τη ρεβάνς στη Βουλγαρία. Το βράδυ της Πέμπτης δεδομένα πάντως θα είναι στο ΟΑΚΑ για δει το πρώτο ματς της νέας του ομάδας.

Μάλιστα, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στη Γαλατασαράι, ενώ έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λιόν και Λέστερ, ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (24/07) το ταξίδι του για την χώρα μας.

Τούρκος δημοσιογράφος ανήρτησε στα social media φωτογραφία με τον Τετέ να βρίσκεται στο αεροδρόμιο λίγες ώρες προτού φτάσει Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι ο παίκτης είχε συμβόλαιο 2,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Τουρκία και οι αποδοχές του θα είναι κοντά σε αυτό το ποσό. όσο για την Γαλατά αναφέρουν στη γειτονική χώρα ότι θα πάρει ένα ποσό κοντά στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τετέ έκανε σπουδαία καριέρα στην Ουκρανία με την Σαχτάρ και μέτρησε 108 αγώνες, 31 γκολ και 15 ασίστ, ενώ πριν μετακομίσει στην Τουρκία έπαιξε στην Λέστερ και είχε 14 ματς κι ένα γκολ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ αγωνίστηκε μία σεζόν και στην Λιόν και εκεί είχε 30 αγώνες, 8 γκολ και 10 ασίστ.

Ο Τετέ ξεκίνησε στην Ακαδημία της Γκρέμιο και το 2018 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Το 2019 τον έφερε στην Ευρώπη η Σαχτάρ, η οποία τον απέκτησε με 15 εκατ. ευρώ. Έχει παίξει στην ελπίδων της Βραζιλίας, ενώ στην Κ23 της πατρίδας του είχε δύο αγώνες χωρίς γκολ ή ασίστ.