Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός και πάει να σφραγίσει την πρόκριση στην Βουλγαρία

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός και πάει να σφραγίσει την πρόκριση στην Βουλγαρία

Γιώργος Σακελλαρίου 22:59 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:03 - 25.07.2024

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0, αλλά έκανε δώρο ένα γκολ στην Μπότεφ Πλόβντιβ και το τελικό 2-1 του δίνει μικρό προβάδισμα για την ρεβάνς.

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε πιο εύκολη νίκη, αφού προηγήθηκε 2-0. Έκανε, όμως, δώρο ένα γκολ στην Μπότεφ και σε μία εβδομάδα οι πράσινοι θα πάνε στο Πλόβντιβ για μάχη, ώστε να σφραγίσουν την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Παναθηναϊκός από την αρχή είχε διάθεση να «πνίξει» την Μπότεφ. Με το σήμα κατατεθέν του Ντιέγκο Αλόνσο, το τριφύλλι πίεσε ψηλά και είχε ένταση. Στην πρώτη, μάλιστα, φάση οι πράσινοι ευτύχησαν να προηγηθούν.

Στο 8’ σε γέμισμα- απόκρουση του Μλαντένοβιτς από το κέντρο, ο Γερεμέγεφ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με δεξί πλασέ παρά την παρέμβαση αμυντικού της Μπότεφ Ταμ, η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία για το 1-0. Στο 13’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0. Ο Μαντσίνι γύρισε από δεξιά και ο Γερεμέγεφ στη μικρή περιοχή με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Σ’ εκείνο το σημείο η Μπότεφ επιχείρησε να ισορροπήσει το ματς, είχε ένα γύρισμα του Ενουατσούκου στο 17’ που απομάκρυνε ο Ντραγκόβσκι και στο 18’ το δεξί πλασέ του Ακέρε από το ύψος του πέναλτι ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Πολωνός τερματοφύλακας.

Στο 21’ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία ο Γερεμέγεφ. Γύρισμα του Βαγιαννίδη από δεξιά, ο Σουηδός φορ στην μικρή περιοχή με το δεξί έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Πέναλτι και 2-0 Στο 37' είχε νέα καλή στιγμή ο Παναθηναϊκός. Σε γύρισμα από δεξιά ο Βιλένα έκανε το αριστερό σουτ εντός μεγάλης περιοχής κι απομάκρυνε ο Ταμ προ του Ιγκόνεν. Αν περνούσε η μπάλα δεν είναι σίγουρο ότι ο γκολκίπερ θα είχε απάντηση. Στο 40’ σε κόρνερ του Μαντσίνι από αριστερά η κεφαλιά του Αράο στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ και στο 43’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι. Ο Τζούρισιτς σε επέλασή του ανατράπηκε από τον Ταμ και ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό σουτ στο κέντρο έκανε το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση για να τελειώσει κάθε συζήτηση για την πρόκριση.

Στο 46’ ο Γερεμέγεφ δεν κατάφερε να εκτελέσει από το ύψος του πέναλτι κι έκανε επιθετικό φάουλ, ενώ στο 47’ δεν είδε την κίνηση του Μαντσίνι κι από τα 25 μέτρα επιχείρησε το δεξί σουτ κι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 54’ άγγιξε το 3-0 ο Παναθηναϊκός, αλλά το δυνατό αριστερό σουτ του Βαγιαννίδη απέκρουσε ο Ιγκόνεν και απομάκρυνε στη συνέχεια η άμυνα σε κόρνερ. Στο 62’ ο Ετό γλίτωσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μλαντένοβιτς. Το φάουλ εκτέλεσε ο Μπακασέτας, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Λάθος και 2-1 Ο Παναθηναϊκός έδειχνε πια κουρασμένος, ο Κερκέζ πέρασε Σέκουλιτς και Κορόσετς στο ματς κι αυτοί του έδωσαν ένα γκολ. Στο 70’ από λάθος του Βιλένα, έκλεψε η Μπότεφ, ο Σέκουλιτς από δεξιά γύρισε στον Κορόσετς κι αυτός σε κενή εστία μείωσε σε 2-1.

Δοκάρι Ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος στο 78'. Ο Τζούριτσιτς αριστερά στη μεγάλη περιοχή έκανε το δεξί φαλτσαριστό σουτ, η μπάλα κατέληξ στο οριζόντιο δοκάρι κι έξω από τη γραμμή και στη συνέχεια ο Γερεμέγεφ με το στήθος από την μικρή περιοχή την έστειλε άουτ. Ακυρώθηκε πέναλτι Στο 83’ ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το έμφραγμα. Λάθος συνεννόηση στο κέντρο των Σένκεφελντ, Γεντβάι, ο Ουκάκι που μπήκε αλλαγή έφυγε απέναντι από τον Ντραγκόβσκι έχασε την ισορροπία του και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Φούξαμν, όμως, κλήθηκε να πάει στο VAR για να δει την φάση και ακύρωσε το πέναλτι.

Ο MVP

Ο Τζούριτσιτς έκανε πολύ καλό ματς. Είχε διάθεση, ατομικές ενέργειες και κέρδισε το πέναλτι για το 2-0. Στο 2-1 στάθηκε άτυχος με το δοκάρι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε το ρευστό 1-0 και στο 43’, πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Τζούρισιτς πήρε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μπακασέτας. Σημαντικό γκολ σε κομβικό χρονικά σημείο.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ (89’ Ίνγκασον), Γεντβάι, Αράο, Βιλένα (74’ Μαξίμοβιτς), Μαντσίνι (74’ Λημνιός), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (89’ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (78’ Σπόραρ).

Μπότεφ Πλόβντιβ (Ντούσαν Κερκέζ): Ιγκόνεν, Μίνκοφ, Μπαλογιάννης, Κόντε, Ταμ, Ετό (63’ Κόροσετς), Περέρα (70’ Καραμπέλιοφ), Ακέρε (80’ Ντιαμπατέ), Ποπόφ (80’ Ουκάκι), Ενουατσούκου, Ούτζαχ (70’ Σέκουλιτς).