Δεύτερο δείγμα αρνητικό για τον Παναθηναϊκό, ήττα 1-0 από τη Μπράουνσβαϊκ

Ο Κώτσιρας διεκδικεί την κεφαλιά ανάμεσα σε παίκτες της Μπράουνσαβαϊκ

i

Intime

Δεύτερο δείγμα αρνητικό για τον Παναθηναϊκό, ήττα 1-0 από τη Μπράουνσβαϊκ

Γιώργος Σακελλαρίου 19:49 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 06.07.2024

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σοβαρές ανασταλτικές δυσλειτουργίες και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επιθετικά, με συνέπεια να ηττηθεί 1-0 από τη Μπράουνσβαϊκ στο τελευταίο φιλικό του στην Αυστρία. Επιστρέφει στην Αθήνα η αποστολή του Τριφυλλιού, ο Σαμουσί Μπα το μοναδικό γκολ.

Αν ο Ντιέγκο Αλόνσο χρησιμοποιεί μπλοκάκι για σημειώσεις, τότε θα έγραψε αρκετές παρατηρήσεις και επισημάνεις από το φιλικό του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μπράουνσβαϊκ. Όχι τόσο για την ήττα με 1-0, όσο για τα λάθη και τις παραλείψεις των παικτών του. Ο Ουρουγουανός προπονητής είδε λίγες από τις εντολές του να εφαρμόζονται επιτυχώς και μέχρι το 70’, όταν και έπαιζαν οι θεωρούμενοι σε αυτό το τάιμινγκ βασικοί, η ενδεκάδα του παρουσίασε σημαντικές δυσλειτουργίες.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει απόψε στην Αθήνα και η δουλειά θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Αλόνσο είχε τη δυνατότητα στα τρία φιλικά και στις προπονήσεις να αξιολογήσει το δυναμικό του, μέτρησε πολλές απουσίες και σίγουρα ξέρει ότι έχει μικρά περιθώρια μέχρι τους αγώνες του Β’ προκριματικού γύρου του Europa League στις 25 Ιουλίου. Όταν και είναι το πρώτο φετινό ορόσημο για τον Σύλλογο.

Το πρόσημο από τα δύο δυνατά φιλικά του Παναθηναϊκού στην Αυστρία με την Πάφο και τη Μπράουνσβαϊκ δεν είναι θετικό. Γιατί το ματς με την Ουνιόν Χάουζ Ένσταλ δεν λαμβάνεται υπόψη. Οπότε, μέσα στο επόμενο 20ήμερο, οι «πράσινοι» επιβάλλεται να βελτιωθούν και να πάρουν την πρόκριση. Πάντως, η σταδιακή επιστροφή των Μπακασέτα, Ιωαννίδη, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, δεδομένα θα βοηθήσει τη δουλειά του προπονητικού επιτελείου.

Παρότι έχει πολλές απουσίες και περιμένει τις μεταγραφές, ο Ντιέγκο Αλόνσο δείχνει πως σχηματοποιεί τις πρώτες σκέψεις του για την ιεράρχηση του ρόστερ. Τουλάχιστον, ο Ουρουγουανός έχει καταλήξει στους παίκτες που υπολογίζει για τη συνέχεια, από την αποστολή που είχε μαζί του στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας. Για αυτό ο 49χρονος κόουτς παρέταξε ουσιαστικά την ίδια ενδεκάδα, όπως και εναντίον της Πάφου.

Ο Αλόνσο δουλεύει με μία διάταξη 4-2-3-1 και ζητάει έντονο πρέσινγκ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν στο μέτρο του εφικτού να ανταποκριθούν και ανά διαστήματα τα κατάφεραν. Για την ώρα, λείπουν η δημιουργία και η έμπνευση, που θα προστεθούν με τις επιστροφές και με την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης.

Από την άλλη, η φιλοσοφία του Αλόνσο αφήνει κενούς χώρους στην άμυνα, οι οποίοι θα κοστίσουν απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο από τη Μπράουνσβάϊκ. Οι Γερμανοί έβγαλαν αρκετές αντεπιθέσεις, όμως ευτυχώς για το Τριφύλλι ήταν απρόσεκτοι και επιπόλαιοι στην τελική επιλογή.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπράουνσβαϊκ είχε ευκαιρίες, όμως ο Αμίν, ο Ρέμπιγκερ και ο Σανέ δεν εκμεταλλεύτηκαν τις περιστάσεις. Στο ίδιο διάστημα, ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος και απείλησε μόνο από ένα κακό διώξιμο του Έλερς, που παραλίγο να σκοράρει αυτογκόλ.

Η γερμανική ομάδα πήρε το προβάδισμα στο 62’, με ένα δυνατό σου του Σαμουσί Μπα εκτός περιοχής. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γερεμέγεφ σκόραρε με κεφαλιά, όμως το γκολ δεν μέτρησε επειδή ο Γερεμέγεφ υποδείχτηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Κατόπιν ακολούθησαν οι πολλές αλλαγές του Αλόνσο και επί της ουσίας ο ρυθμός «πάγωσε».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46’ Φίκαϊ), Σένκεφελντ (72’ Κάτρης), Αράο (72’ Τσόκαϊ), Κώτσιρας (79’ Κυριόπουλος), Ζέκα (72’ Τρουιγέ), Βιλένα (46’ Πέρεθ), Λημνιός (33’ Αϊτόρ), Τζούρισιτς (72’ Νίκας), Μαντσίνι (72’ Μπρέγκου), Γερεμέγεφ (72’ Νταμπίζας).

ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ (Ντίνο Τοπμέλερ): Γκριλ, Ιβάνοφ, Τάουερ, Άμιν (60’ Σανουσί Μπα), Έλερς (60’ Μπίτσακσιτς), Σάντσες (77’ Νικολάου), Σανέ (60’ Κράουσε), Σουζούκι (60’ Φελίπε), Κόλερ, Ρέμπιγκερ (60’ Κισέρ), Γκόμες (60’ Μαρί).