Νέες κρούσεις στον Αλαφούζο για την προεδρία της Super League

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Νέες κρούσεις στον Αλαφούζο για την προεδρία της Super League

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:44 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 17.06.2024

Η θέση του προέδρου της Stoiximan Super League θα ανοίξει εκ νέου και αρκετοί παράγοντες της κατηγορίας, προτρέπουν τον Γιάννη Αλαφούζο να κατέρθει υποψήφιος. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ για τις διεργασίες και τη στάση του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού.

Η προεδρία της Stoiximan Super League θα είναι κενή σε λίγες μέρες, αφού ολοκληρώνεται η σύντομη θητεία του Μηνά Λυσάνδρου. Ο παράγοντας του ΟΦΗ είχε αναπληρώσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την παραίτηση του στις 12 Δεκεμβρίου του 2023, ως μία προσωρινή λύση για το κλείσιμο του διετούς κύκλου.

⚽️EURO 2024: Ο «άσφαιρος» Σπόραρ, ο «λυτρωτής» Βέγκχορστ και η… «boring boring England»
SPORTAL ORIGINALS

23:50 - 16.06.2024

⚽️EURO 2024: Ο «άσφαιρος» Σπόραρ, ο «λυτρωτής» Βέγκχορστ και η… «boring boring England»

Όλοι Euro για τις αναμετρήσεις της Κυριακής! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Αμβούργο, Στουτγκάρδη και Βεστφαλία. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Ένα όνομα που πάντα ακουγόταν για τον προεδρικό θώκο του Συνεταιρισμού, ο Μάκης Γκαγκάτσης, ουσιαστικά έχει ήδη εγκατασταθεί στο Πάρκο Γουδί και θα ηγηθεί της ΕΠΟ. Άρα, ο νέος θα προέρχεται από το υπόλοιπο στελεχιακό δυναμικό στις τάξεις της Stoiximan Super League.

Ο επικεφαλής του ΝΠΣ Βόλου και Δήμαρχος της ομώνυμης πόλης, Αχιλλέας Μπέος, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το πόστο, αλλά φέρεται να αντιμετωπίζει αξεπέραστο νομικό κώλυμα. Ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός και η στενή συνεργάτης του, Κάτια Κοξένογλου, νυν αναπληρώτρια πρόεδρος, επίσης συγκαταλέγονται στους υποψήφιους, αλλά η ΠΑΕ του Περιστερίου φαίνεται να τελεί σε μεταβολή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ασφαλώς, δεν αποκλείεται το σενάριο της παραμονής του Μηνά Λυσάνδρου στην ηγεσία του Συνεταιρισμού. Αν και το μπλοκ που πρόσκειτο στην ΑΕΚ και ήταν ιδιαίτερο ισχυρό και είχε προκρίνει την υποψηφιότητα του Λυσάνδρου, στην παρούσα φάση με την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει ατονήσει.

Εν μέσω των διεργασιών, αρκετοί μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ της Stoiximan Super League έχουν προσεγγίσει τον Γιάννη Αλαφούζο και τον προτρέπουν να διεκδικήσει την προεδρία. Είναι μία συνέχεια των πιέσεων που είχε δεχτεί ο εφοπλιστής τον προηγούμενο Δεκέμβριο, αλλά τότε είχε προτιμήσει να μην ασχοληθεί με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού.

Οι λόγοι που οι περισσότεροι στην κατηγορία θα ήθελαν τον Αλαφούζο στο τιμόνι, είναι προφανείς. Σε μία εποχή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα με την Πολιτεία, ένας επιχειρηματίας με το κύρος του αφεντικού του Παναθηναϊκού, με τις προσβάσεις του στην Κυβέρνηση, καθώς και με τη νηφάλια ιδιοσυγκρασία του, θα ήταν ο ιδανικός για να συνεννοηθεί και να πετύχει συμφέροντες συμβιβασμούς για τον Συνεταιρισμό.

Επίσης, σε μία περίοδο που οι ισορροπίες στο ποδόσφαιρο αναδιατάσσονται, παρότι ο πρόεδρος της Stoiximan Super League δεν έχει μεγάλη εξουσία στο ποδόσφαιρο, θα ήταν σημαντικό να φανεί πως ο Παναθηναϊκός παίρνει μέρος στις διεργασίες και ο ιδιοκτήτης του έχει έναν θεσμικό ρόλο. Μέσω του οποίου θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ ως εξ οφίτσιο αντιπρόεδρος.

Ο Αλαφούζος δεν έχει απαντήσει στις οχλήσεις, ούτε έχει αφήσει να φανούν οι προθέσεις του. Έχει εξαιρετικά φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα και η προεδρία του Συνεταιρισμού θα τον επιβάρυνε πάρα πολύ. Από την άλλη, κατανοεί την ιδιαιτερότητα του τάιμινγκ και πως θα ενίσχυε τη δυναμική του Τριφυλλιού στο πρωτάθλημα...