O Αλόνσο πηγαίνει τους παίκτες για rafting και paintball - Το σκεπτικό του Ουρουγουανού

O Αλόνσο πηγαίνει τους παίκτες για rafting και paintball - Το σκεπτικό του Ουρουγουανού

Άλλα κόλπα από τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος έβαλε στο πρόγραμμα της προετοιμασίας κι άλλες δραστηριότητες, όπως το rafting και το paintball. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προσπαθεί να ξεφύγει από τα τετριμμένα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, είχε σημαντική καριέρα ως ποδοσφαιριστής και μάλιστα αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια. Ο 49χρονος προπονητής ξέρει πόσο δύσκολες κι απαιτητικές είναι οι συνθήκες για τους παίκτες σε περίοδο προετοιμασίας.

Γι’ αυτό ο τεχνικό του «τριφυλλιού» πρόσθεσε στο πρόγραμμα κι άλλες δραστηριότητες. Εναλλακτικά σπορ. Αντί για ρεπό προτίμησε να βάλει άλλα... κόλπα.

Έτσι, σήμερα το πρωί θα γίνει κανονικά προπόνηση στο γήπεδο του Σλάντμινγκ, αλλά το απόγευμα οι παίκτες θα φορέσουν κράνη, σωσίβια και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και να μεταβούν με τον Αλόνσο και τους συνεργάτες του στο ποτάμι που διασχίζει την περιοχή (Στύρια στην Αυστρία είναι η συγκεκριμένη περιφέρεια) για rafting.

Paintball

Ο Αλόνσο, όμως, δεν μένει μόνο σ’ αυτό. Οι παίκτες στις 4 Ιουλίου θα μεταβούν σε ειδικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται μισή ώρα από το Σλάντμινγκ για να παίξουν paintball. Παιχνίδι σκοποβολής με χρωματιστές σφαίρες.

Φυσικά και για τις δύο εναλλακτικές δραστηριότητες, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν θέλει η αποστολή να μετακινηθεί για πολλή ώρα. Θέλει να είναι κοντά οι εγκαταστάσεις και ήδη τα στελέχη της ΠΑΕ τα έχουν προγραμματίσει όλα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του αθλητικού κέντρου στο Σλάντμινγκ.

Το σκεπτικό

Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Αλόνσο θυσιάζει δύο προπονήσεις για rafting και paintball; Πρώτον, για να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του και να διασκεδάσουν. Μακριά από τις οικογένειές τους και με σκληρές προπονήσεις καθημερινά, γνωρίζει ότι κάτι διαφορετικό θα τους ανεβάσει ψυχολογικά. Και τα δύο σπορ είναι διαφορετικά και διασκεδαστικά.

Η αγκαλιά, το «μπράβο Τόνι» και η πίστη του Αλόνσο στον ευδιάθετο Βιλένα – Το τετ α τετ με Μπρέγκου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:00 - 25.06.2024

Η αγκαλιά, το «μπράβο Τόνι» και η πίστη του Αλόνσο στον ευδιάθετο Βιλένα – Το τετ α τετ με Μπρέγκου

Ο Ντιέγκο Αλόνσο πιστεύει στην ποιότητα του Τόνι Βιλένα, ο Ολλανδός μέσος έχει κέφια και ο Ουρουγουανός τον επιβραβεύει συχνά. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Το καθένα είναι μία μικρή περιπέτεια και γι’ αυτό τα επέλεξε. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που παίκτες του Παναθηναϊκού σε προετοιμασία πηγαίνουν για rafting. Είχε γίνει το ίδιο το 2008 με προπονητή τότε τον Ολλανδό Χενκ Τεν Κάτε. Αλλά το paintball πρώτη φορά θα γίνει.

Η πράσινη αποστολή το 2008 πήγε για rafting με προπονητή τον Τεν Κάτε.

Δεύτερον, η ενότητα της ομάδας. Ο 49χρονος τεχνικός πιστεύει ότι έτσι ισχυροποιούνται οι δεσμοί μέσα στην ομάδα. Και για να πάει καλά ο Παναθηναϊκός ένα από τα στοιχεία που χρειάζεται πάση θυσία είναι να υπάρχει δέσιμο μεταξύ των παικτών. Να νιώθουν οικογένεια, να έρχονται με χαμόγελα στις προπονήσεις κι όλοι με έναν κοινό σκοπό. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο τρίτος λόγος είναι η γυμναστική. Και το rafting απαιτεί δύναμη, αντοχή, συνεργασία, τόσο με τους συμπαίκτες που θα βρίσκονται στο κανό, όσο και με τους οδηγούς. Το paintball θέλει ταχύτητα, συνεργασία, ομαδική προσπάθεια. Αυτό ελπίζει να δει ο Αλόνσο και γι’ αυτό πήρε αυτή την απόφαση. Στην περιοχή, λόγω των βουνών φυσικά πολλοί προτιμούν και το αλεξίπτωτο πλαγιάς, αλλά μάλλον δεν περνάει από το μυαλό του Ουρουγουανού το συγκεκριμένο σπορ...