Οριστικά δίπλα στον Αλόνσο και ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου

Οριστικά δίπλα στον Αλόνσο και ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου

Sportal newsroom 18:22 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 18.07.2024

Ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου, όπως αναμενόταν, εδώ και μερικές μέρες, θα ενταχθεί στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού δίπλα στον Ντιέγκο Αλόνσο.

Νέα προσθήκη στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού.

Ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου θα βρεθεί στο επιτελείο του Ντιέγκο Αλόνσο, αφού ο Ουρουγουανός τεχνικός ήθελε δίπλα του κάποιον που να γνωρίζει άριστα την γλώσσα, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 41χρονος (14/10/83) Μανιάτογλου ανήκει σε αυτή την κατηγορία, διότι κατέχει δίπλωμα μεταφραστή, αφού μιλάει άπταιστα πορτογαλικά, αγγλικά και ισπανικά. Ο ίδιος έχει εργαστεί στον Παναθηναϊκό με τον Ζοσέ Πεσέιρο, ενώ υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική ομάδα από το Euro 2012, έως το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία το 2014.

Στη συνέχεια ήταν στον Παναιτωλικό με προπονητή τον Πόντες, ενώ εργάστηκε και στον Αστέρα Τρίπολης. Το 2019 εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ δίπλα στον Πορτογάλο τεχνικό Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Μανιάτογλου, δεν είναι απλά μεταγραφής, αλλά και προπονητής.

Κατέχει πλέον πτυχία προπονητικής UEFA A, B, C. Από τον Ιούλιο του 2021 ήταν ξανά στον Αστέρα Τρίπολης, στον οποίον είχε θητεύσει , όπως αναφέραμε, από το 2016 ως το 2019.

Φάκελος Ιωαννίδης: Η ομάδα που προτιμά ο Παναθηναϊκός να τον δώσει και αυτή που θέλει ο ίδιος να πάει
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:54 - 18.07.2024

Φάκελος Ιωαννίδης: Η ομάδα που προτιμά ο Παναθηναϊκός να τον δώσει και αυτή που θέλει ο ίδιος να πάει

Ο Παναθηναϊκός καλοβλέπει την προοπτική της πώλησης του κορυφαίου του επιθετικού στην Ίπσουιτς, όμως ο Φώτης Ιωαννίδης πιέζει για να πάει στη Μπολόνια.

Ο Μανιάτογλου, λοιπόν, θα έχει ρόλο συνεργάτη του Αλόνσο, αλλά και μεταφραστή, αφού ο Ουρουγουανός τεχνικός νιώθει πιο άνετα να δίνει τις οδηγίες προς τους παίκτες στην διάρκεια της προπόνησης, στην μητρική του γλώσσα. Μέχρι να ενταχθεί ο Μανιάτογλου, χρέη μεταγραφή εκτελούσε ο βοηθός του Φακούντο Στικ. Στο επιτελεί να θυμίσουμε είναι ακόμα οι Ντιέγκο Γκάμπριελ Ραϊμόντι, Νίκολας Μαϊντάνα και ο Γκιγέρμε Ροντρίγκες.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την καριέρα του Μανιάτογλου.