Οι δύο μεταγραφικές κινήσεις που καίνε τον Αλόνσο και οι πιθανότητες για τον Γιαννούλη

Οι δύο μεταγραφικές κινήσεις που καίνε τον Αλόνσο και οι πιθανότητες για τον Γιαννούλη

Γιώργος Σακελλαρίου 08:53 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 29.06.2024

Ο Ντιέγκο Αλόνσο και ο Γιάννης Παπαδημητρίου θέλουν ιδανικά το επόμενο δεκαήμερο να έχουν έναν αριστερό μπακ κι έναν εξτρέμ. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Η πρώτη εβδομάδα στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας φεύγει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει προσθέσει κάποιο νέο πρόσωπο.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δουλεύει με το περσινό ρόστερ και μάλιστα έχει κι απουσίες. Στην Αθήνα θα συναντήσει τους Σέρβους διεθνείς Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς και τους Σλοβένους Βέρμπιτς, Τσέριν, Σπόραρ. Ο Μαξίμοβιτς θα είναι ουσιαστικά και ο νέος παίκτης.

Ιδανικά, όμως, ο Ουρουγουανός προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου θα ήθελαν να έχουν μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας έναν ακόμα παίκτη στην Αυστρία. Οι πιθανότητες να συμβεί είναι μοιρασμένες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός καίγεται για εξτρέμ και αριστερό μπακ. Οι πράσινοι θα πάρουν δύο εξτρέμ και θέλουν ιδανικά να είναι και οι δύο ηγέτες. Ο ένας να είναι ο αντι-Μπερνάρ, ένας παίκτης που θα έχει αριθμούς και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Να δημιουργεί υπεραριθμία με μία ενέργεια και την ταχύτητά του.

Ακόμα κι αν δεν έρθει ο μεγάλος στόχος άμεσα, επιθυμία είναι να κλείσει σύντομα έστω ο δεύτερος εξτρέμ, ένας παίκτης που θα καλύψει το κενό του Παλάσιος. Αυτή τη στιγμή ο Αλόνσο υπολογίζει τους Μαντσίνι, Λημνιό για το δεξί άκρο κι αριστερά τον Αϊτόρ και συχνά χρησιμοποιεί εκεί και τον Τζούριτσιτς.

Ο Γιαννούλης

Ο αριστερός μπακ επίσης καίει τον Αλόνσο. Ο Μλαντένοβιτς ήταν στο Euro και θα μπει με την ομάδα στις 9-10 Ιουλίου, ενώ ο Χουάνκαρ αποτελεί παρελθόν. Εκεί παίζουν στις προπονήσεις οι νεαροί Κυριόπουλος, Φικάι.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης δεδομένα είναι ο μεγάλος στόχος. Ο 27χρονος διεθνής αριστερός μπακ, ωστόσο, είναι ελεύθερος, έχει προτάσεις και προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό. Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή να υπάρξει αίσιο τέλος εντός της εβδομάδας με τον Γιαννούλη είναι ελάχιστες και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περιμένει.

Το «τριφύλλι» έχει εναλλακτικές και τις προχωράει. Δεν θα πρέπει ν’ αποκλείσουμε αν ο αριστερός μπακ που έρθει, δεν είναι απόλυτα έτοιμος για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα στις 25 Ιουλίου, να δούμε αριστερό μπακ τον Κώτσιρα… Το σίγουρο είναι ότι ο εξτρέμ και ο αριστερός μπακ «καίνε» τον Αλόνσο και τον Παπαδημητρίου.

Στόπερ και Μάγκνουσον

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα πάρει κι έναν στόπερ. Το όνομα του Χατζηδιάκου είναι στο προσκήνιο, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι προχωρημένο. Στην παρούσα φάση Γεντβάι και Αράο είναι το δίδυμο που θα ξεκινούσε στο κέντρο της άμυνας, αν υπήρχε σήμερα αγώνας.

Οι παρεμβάσεις του Αλόνσο, οι γκολάρες Αϊτόρ, Βαγιαννίδη και ο επικός Ζέκα: «Με το καλάμι» (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:53 - 28.06.2024

Οι παρεμβάσεις του Αλόνσο, οι γκολάρες Αϊτόρ, Βαγιαννίδη και ο επικός Ζέκα: «Με το καλάμι» (vids)

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν τεράστια διάθεση στην προπόνηση πριν το αυριανό πρώτο φιλικό με την Ουνιόν Χάους. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Σένκεφελντ μετά τα όσα έγιναν με τον Τερίμ, είναι ξεκάθαρα επηρεασμένος αγωνιστικά και πιο πίσω από τους Αράο, Γεντβάι. Ο Πάλμερ-Μπράουν ακόμα δεν έχει μπει σε φουλ ρυθμούς, αλλά με την επιστροφή στην Αθήνα είναι πιθανό να φορτσάρει.

Αυτός που σαφώς έχει δρόμο μπροστά του είναι ο Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο 31χρονος Ισλανδός στόπερ, όπως και ο Αμερικανός συμπαίκτης του ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα. Με τις κινήσεις του, όμως, φαίνεται ακόμα ψυχολογικά να μην έχει ξεπεράσει τη ρήξη χιαστού που υπέστη πριν από σχεδόν δέκα μήνες. Σε κάθε περίπτωση, έχει δρόμο μπροστά του και τώρα δεν υπολογίζεται ούτε ως εναλλακτική για το κέντρο της άμυνας. Πάντα αναφερόμαστε σε ό,τι αφορά τα πρώτα επίσημα παιχνίδια.