Μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού εντυπωσίασε στο Copa America (vid)

Φακούντο Πελίστρι

i

Χ / Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ουρουγουάης

Μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού εντυπωσίασε στο Copa America (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:39 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 24.06.2024

Ο Φακούντο Πελίστρι αγωνίστηκε στην ενδεκάδα της Ουρουγουάης στη νίκη με 3-1 επί του Παναμά και ο 22χρονος εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποθεώθηκε από τον Τύπο της πατρίδας του για την απόδοση του.

Ουρουγουανός ρεπόρτερ αποκάλυψε την Κυριακή πως ο Ντιέγκο Αλόνσο παρακολουθεί για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού έναν συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή, τον οποίο γνωρίζει καλά: τον 22χρονο Φακούντο Πελίστρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο οποίος δεν έχει μέλλον στο Ολντ Τράφορντ και αφού ο Ερίκ Τεν Χαγκ δεν τον υπολογίζει και τον προηγούμενο Ιανουάριο, τον είχε προτρέψει να φύγει με δανεισμό στη Γρανάδα.

Ο Πελίστρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ουρουγουανικού ποδοσφαίρου και παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι βασικός στη «σελέστε». Ήταν ο Αλόνσο αυτός ο οποίος τον εμπιστεύτηκε, όταν διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της πατρίδας του και τον χρησιμοποίησε στα τρία ματς του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/6), ο Πελίστρι έπαιξε στην ενδεκάδα της Ουρουγουάης στη νικηφόρα πρεμιέρα της στο Copa America 2024, με 3-1 εναντίον του Παναμά. Τα ουρουγουανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι ο 22χρονος εξτρέμ ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση και ο πιο επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο, αποδίδοντας του υψηλές βαθμολογίες και επαίνους.

Η εφημερίδα «El Observador» βαθμολόγησε τον Πελίστρι με 7, με άριστα το 10, ενώ στην κριτική της έγραψε: «Στο πρώτο ημίχρονο έδειξε το πλούσιο ρεπερτόριο του, το οποίο περιλαμβάνει τρέξιμο με τη μπάλα και απότομη αλλαγή κατεύθυνσης ή να μετακινείται διαγώνια και να περνάει πάσες. Στο δεύτερο δεν είχε την ίδια ένταση».

Παναθηναϊκός - Παβόν: Τι λένε στη Γκρέμιο και οι μάνατζερ του Αργεντινού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:28 - 22.06.2024

Παναθηναϊκός - Παβόν: Τι λένε στη Γκρέμιο και οι μάνατζερ του Αργεντινού

Το Sportal έχει το ρεπορτάζ για την υπόθεση του Κριστιάν Παβόν... Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις από τους μάνατζερ του Αργεντινού εξτρέμ, από τη Γκρέμιο και τι προκύπτει από το Τριφύλλι για τις φήμες για τον ποδοσφαιριστή.

Η άλλη μεγάλη εφημερίδα της Ουρουγουάης, η «La Nacion» ανέφερε για τον άσο της Γιουνάιτεντ: «Ήταν μία πρωταγωνιστική φιγούρα στην πρεμιέρα της Ουρουγουάης. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ασταμάτητος με τις επελάσεις του από τη δεξιά πλευρά, από την οποία η Ουρουγουάη μονοπώλησε τις επιθέσεις της».

Αντίστοιχα, το περιοδικό «Montevideo Futbol» σχολίασε για τον Πελίστρι: «Εξέθεσε πολλές φορές τον αριστερό μπακ του Παναμά, Ντέιβις. Του προκάλεσε ανισορροπία με την ταχύτητα του. Επιπροσθέτως, σε ανασταλτικό επίπεδο, βοήθησε με τις επιστροφές και τις καλύψεις του. Ήταν εξαιρετικός».