Φίλιπ Τζούριτσιτς: Βρέθηκε κοντά στο διαζύγιο με ατάκα «αν έχουν κάτι μαζί μου» και με τον Αλόνσο εξελίσσεται σε αλλαγή πολυτελείας (vids)

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς μετά το 2-1 επί του Πανσερραϊκού.

i

©intime

Φίλιπ Τζούριτσιτς: Βρέθηκε κοντά στο διαζύγιο με ατάκα «αν έχουν κάτι μαζί μου» και με τον Αλόνσο εξελίσσεται σε αλλαγή πολυτελείας (vids)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:04 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 23.09.2024

Ο 32χρονος Φίλιπ Τζούριτσιτς δείχνει στο ξεκίνημα της σεζόν να έχει αφήσει πίσω του μία προβληματική χρονιά. Ο Σέρβος έφτασε κοντά στο αντίο, αλλά έμεινε και είναι μία πολύτιμη, προς το παρόν, λύση στα χέρια του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς δεν ξέχασε φυσικά το ποδόσφαιρο.

Απλά την περασμένη σεζόν οι φίλοι του τριφυλλιού είδαν ελάχιστα πράγματα από την ποιότητά του. Ο Παναθηναϊκός δεν έλαβε τη βοήθεια που ήθελε από τον 32χρονο Σέρβο μεσοεπιθετικό κι όσα καλά ματς έκανε, ήταν με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο. Με τον Φατίχ Τερίμ… εξαφανίστηκε, αφού πρώτα είχε κι ορισμένους τραυματισμούς που τον άφησαν πολύ πίσω.

Κόντρα στον Πανσερραϊκό σημείωσε δύο εκπληκτικά γκολ και χάρισε τη νίκη στους πράσινους. Ο ίδιος στο 2-1 έβγαλε τη φανέλα, ξέσπασε και δεν είναι τυχαίο. Πέρασε πολλά. Έμοιαζε στο τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος να βρίσκεται κοντά στην έξοδο.

Ήταν 28 Απριλίου όταν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη στη Λεωφόρο στα playoffs και ουσιαστικά τέθηκε νοκ άουτ στο πρωτάθλημα. Μετά το ματς ο Τζούριτσιτς, εμφανώς εκνευρισμένος και προβληματισμένος σχολίασε τα εξής:

«Έχω ενημερώσει τον σύλλογο ότι θέλω να μιλήσουμε μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Θα είμαι ειλικρινής. Εάν έχουν κάτι μαζί μου και θεωρούν ότι δεν μπορώ να προσφέρω την επόμενη σεζόν, τότε θα προσπαθήσω να βρω μία άλλη λύση.

Παρ' όλα αυτά, εγώ θα πω ότι δεν ήρθα εδώ για τα λεφτά, ήρθα για να στεφθώ πρωταθλητής. Έχω συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και θέλω να μείνω, όμως θα δούμε τι θα συμβεί».

Είναι σαφές ότι ο Τζούριτσιτς με τον Τερίμ δεν έβλεπε μέλλον. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη συνέχεια στην Τούμπα και ο Τούρκος τεχνικός αποχαιρέτησε.

Ο Σέρβος είπε εκείνο το βράδυ κι άλλα πράγματα. «Πρώτα πρέπει να απολογηθώ, να ζητήσω συγγνώμη στους οπαδούς μας, γιατί ήταν φανταστικοί σε όλη τη σεζόν κι εμείς δεν ήμασταν στο επίπεδο τους.

Είμαι σχεδόν 33 χρόνων και θέλω να κλάψω και δεν το κάνω, γιατί έχω τρία παιδιά στο σπίτι και πρέπει να τους δείξω ότι είμαι δυνατός σε δύσκολες στιγμές. Όμως σε αυτές τις στιγμές, όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Πρώτα εγώ, αν και δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η δική μου ευθύνη αυτή τη στιγμή για να είμαι ειλικρινής, αλλά αρχίζω με εμένα.

Ήρθα για να μιλήσω και ξέρετε ότι μετά από δύσκολα παιχνίδια, κανένας δεν θέλει να μιλήσει. Έκανα το πρώτο βήμα, γιατί αισθάνομαι υπεύθυνος για την απώλεια του πρωταθλήματος και είχα έρθει εδώ γι’ αυτό τον στόχο».

Το στοίχημα

Το καλοκαίρι στη διάρκεια της προετοιμασίας, όταν δεν υπήρχαν Τετέ και Πελίστρι είχαμε επισημάνει ότι ο Τζούριτσιτς είναι ένα από τα στοιχήματα, μαζί με Βιλένα, Πάλμερ-Μπράουν και Αϊτόρ. Ο τελευταίος είπε αντίο, ο Βιλένα πλέον είναι ξένο σώμα και για τον Αμερικανό στόπερ όλοι είναι σε αναμονή.

Καμία ένταση Μπακασέτα και Ιωαννίδη στη φάση του πέναλτι - Με ποιον εκνευρίστηκε ο «Μπάκα» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:05 - 23.09.2024

Καμία ένταση Μπακασέτα και Ιωαννίδη στη φάση του πέναλτι - Με ποιον εκνευρίστηκε ο «Μπάκα» (vid)

Η κάμερα έπιασε τον Τάσο Μπακασέτα, στη φάση που κέρδισε πέναλτι ο Παναθηναϊκός το οποίο τελικά δεν καταλογίστηκε, να είναι εκνευρισμένος. Δίπλα του ήταν οι Ουναΐ και Ιωαννίδης. Με ποιον τα έβαλε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας;

Ο Σέρβος είναι ο μοναδικός που φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα. Ναι, δεν είναι βασικός πλέον με Τετέ, Πελίστρι, αλλά μία αλλαγή πολυτελείας. Είναι σημαντικό για μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, που έχει υψηλούς στόχους σε Ελλάδα κι Ευρώπη, να φέρνει από τον πάγκο παίκτες με την εμπειρία και ποιότητα του Τζούριτσιτς. Μην ξεχνάμε ότι ο Σέρβος έχει και ετήσιες αποδοχές 1,1-1,2 εκατ. ευρώ.

Βασικός ήταν στα δύο ματς με Asteras Aktor και Athens Kallithea. Δύο παιχνίδια που γκέλαραν οι πράσινοι, αν και στο ένα σκόραρε. Όπως και να έχει, με 162 λεπτά στο πρωτάθλημα, κάτι λιγότερα από δύο 90λεπτα, έχει τρία γκολ και μία ασίστ κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Ο διεθνής Σέρβος έχει έως τώρα 11 ματς, 4 γκολ και μία ασίστ. Η αρχή έγινε με την γκολάρα κόντρα στη Μπότεφ. Στο πρωτάθλημα, πλην του Πανσερραϊκού, βρήκε δίχτυα για το 1-1 με την Athens Kallithea. Σε κάθε περίπτωση, όσο είναι υγιής, αποτελεί μία εξαιρετική λύση για τον Αλόνσο. Ένας παίκτης που μπορεί ν’ αλλάξει την εικόνα ενός αγώνα, είναι πάντα καλοδεχούμενος στον Παναθηναϊκό.

Τα «μπράβο» του Αλόνσο και η παράσταση Τζούριτσιτς: Η παρακάμερα του Παναθηναϊκού μετά το 3-1 επί του Πανσερραϊκού (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:18 - 23.09.2024

Τα «μπράβο» του Αλόνσο και η παράσταση Τζούριτσιτς: Η παρακάμερα του Παναθηναϊκού μετά το 3-1 επί του Πανσερραϊκού (vid)

Δείτε στην παρακάμερα του Τριφυλλιού, τα εύσημα του Ντιέγκο Αλόνσο στους παίκτες του και το πως πανηγύρισε ο Φίλιπ Τζούριτσιτς τα γκολ του στη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Ο ίδιος έχει τονίσει πολλές φορές ότι θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα. Τη βοήθειά του θέλει και το τριφύλλι, αλλά και ο ίδιος καλείται να βοηθήσει τον εαυτό του. Στις 30/1/25 (γεννήθηκε 30/1/92) θα κλείσει τα 33 του χρόνια. Στα μισά μίας απαιτητικής σεζόν. Και λίγους μήνες αργότερα θα λήγει το συμβόλαιό του με τους πράσινους. Αν είναι αυτός που πρέπει μπορεί να κερδίσει και το επόμενο συμβόλαιο. Διαφορετικά θα το αναζητήσει αλλού…