Τζούριτσιτς: «Είμαι πιο πεινασμένος για το πρωτάθλημα, πέρυσι δεν το αξίζαμε» - Η ατάκα για Μαξίμοβιτς κι Αλόνσο (vid)

Τζούριτσιτς: «Είμαι πιο πεινασμένος για το πρωτάθλημα, πέρυσι δεν το αξίζαμε» - Η ατάκα για Μαξίμοβιτς κι Αλόνσο (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 11:00 - 30.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 30.06.2024

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς τόνισε ότι είναι ο ίδιος πιο πεινασμένος για επιτυχίες από την περασμένη σεζόν. Τι είπε για τον νέο τεχνικό Ντιέγκο Αλόνσο, τον συμπατριώτη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς και την περασμένη σεζόν. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς είναι αλήθεια ότι την περασμένη σεζόν δεν κατάφερε να δώσει στην ομάδα αυτά που ήθελε ο ίδιος, αλλά περίμενε και ο Παναθηναϊκός.

Όλοι Euro LIVE: Η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών, η πρωτοφανής απόφαση του Όλιβερ για διακοπή και μία «δόση» από… Πλάις!
EURO 2024

00:19 - 30.06.2024

Όλοι Euro LIVE: Η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών, η πρωτοφανής απόφαση του Όλιβερ για διακοπή και μία «δόση» από… Πλάις!

«Όλοι Euro» για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις του Σαββάτου! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Βεστφαλία και Βερολίνο. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Ο 32χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός φέτος με νέο τεχνικό, αλλά και δεδομένα ισχυρό συναγωνισμό με τους παίκτες που υπάρχουν κι αυτούς που θα έρθουν, θέλει να δείξει στον νέο τεχνικό Ντιέγκο Αλόνσο ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο πρώτο φιλικό ξεμούδιασμα με την Ουνιόν Χάους, ο Τζούριτσιτς έπαιξε αριστερό εξτρέμ. Εκεί που τον χρησιμοποιεί και στις προπονήσεις ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Ο Τζούριτσιτς πέτυχε τρία γκολ και στις δηλώσεις του δεν έκρυψε ότι είναι πιο πεινασμένος για τον τίτλο. Αναφέρθηκε επίσης στον διεθνή συμπατριώτη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ενώ τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα και γι’ αυτό δεν το πήρε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζούριτσιτς:

«Τα αποτελέσματα των φιλικών της προετοιμασίας δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει να κάνουμε αυτό που μας λέει ο κόουτς και νομίζω ότι δουλέψαμε πολύ καλά τις τελευταίες δέκα μέρες.

Έχουμε μια πολύ επαγγελματική ομάδα, ο κόουτς ξέρει τι ακριβώς θέλει να πετύχει. Πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε και καλύτεροι, αλλά νομίζω πως έχουμε κάνει μία πολύ καλή αρχή και ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

Για τη φιλοσοφία του νέου προπονητή: «Για την φιλοσοφία δεν ξέρω πόσο μπορούμε να μιλήσουμε σε αυτό το σημείο. Έχουν περάσει μόνο δύο εβδομάδες κι αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι. Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι θέλει να έχουμε την κατοχή της μπάλας, θέλει να πρεσάρουμε ψηλά. Ο τρόπος που προπονηθήκαμε τις τελευταίες δέκα μέρες, πιστεύω ότι μας αρμόζει, έτσι θα έπρεπε να προπονείται μία μεγάλη ομάδα σαν εμάς. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Για το ότι παίζει αριστερά στην επίθεση και αν προτιμά ν’ αγωνίζεται πίσω από τον φορ: «Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την θέση μου. Είμαστε μία ομάδα που παίζει με την μπάλα στην κατοχή της και οποιαδήποτε θέση στο γήπεδο κι αν έχω, για εμένα είναι μια χαρά. Προφανώς, προσπαθώ να μάθω περισσότερα, να κάνω αυτά που ζητάει ο κόουτς από εμένα, όπως να αμύνομαι καλύτερα και γενικά να βελτιώσω το παιχνίδι μου και από τις δύο πλευρές.

Αν το κάνω αυτό, πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή σεζόν. Ο πρώτος μας αντίπαλος δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατός, όμως, προσπάθησα να είμαι «πεινασμένος» από την πρώτη στιγμή του παιχνιδιού και ακόμα αν και το επίπεδο δεν ήταν τόσο υψηλό. Εγώ ήθελα να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ μπορούσα».

Για τον συμπατριώτη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς που σύντομα θα τον έχει στον Παναθηναϊκό: «Γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό τον Μαξίμοβιτς, περίπου δέκα χρόνια ήμασταν μαζί στην εθνική ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας, όταν προσαρμοστεί καλά, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας γι’ αυτή την ομάδα και απλά ελπίζω να προλάβει έρθει στην προετοιμασία».

Για τη νέα σεζόν: «Στη φετινή σεζόν θέλω να είμαστε πρωταθλητές και προσωπικά είμαι πιο "πεινασμένος" από ό,τι πέρυσι. Θα έλεγα ότι την προηγούμενη χρονιά δεν αξίζαμε να είμαστε πρωταθλητές και στην τελική δεν ήμασταν. Τι να κάνουμε... Αυτό είναι παρελθόν.

Ξεμούδιασμα και... περίπατος για τον Παναθηναϊκό, 14-0 την Ουνιόν Χάουζ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:47 - 29.06.2024

Ξεμούδιασμα και... περίπατος για τον Παναθηναϊκό, 14-0 την Ουνιόν Χάουζ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξέδωσαν από τις δυνατές προπονήσεις απέναντι στην αδύναμη Ουνιόν Χάουζ Ένσταλ και επικράτησαν 14-0! Κατάρρευση για τους Αυστριακούς στο φινάλε, χατ-τρικ για τον Γερεμέγεφ και Τζούρισιτς.

Τώρα έχουμε καινούριους στόχους, καινούριο περιβάλλον, καινούρια ψυχή κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα ξεκινήσουμε στις 25 Ιουλίου, στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μάριμπορ ή κάποια άλλη ομάδα. Τότε ξεκινάει για μας η σεζόν, μία μεγάλη σεζόν, όμως ξέρουμε ότι ο στόχος μας είναι να βγούμε πρωταθλητές και δεν θα τα παρατήσουμε. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας με αυτόν τον κόουτς».

Για τις δικές του προσδοκίες: «Ξεκίνησα πέρυσι αρκετά καλά, αλλά είχα πολύ πίεση γιατί δεν έπαιζα. Με επηρέασε το αν τελικά θα επιλεγόμουν στο Euro. Εν τέλει δεν πήγα. Είναι μία μεγάλη ήττα, για την όλη ποδοσφαιρική επαγγελματική μου καριέρα, αλλά πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά θα είμαι πιο χαλαρός για να δείξω ένα ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από την περσινή χρονιά».