Κώτσιρας: «Πρώτοι εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα, εργατικός ο Αλόνσο είναι πάντα δίπλα μας» (vid)

Κώτσιρας: «Πρώτοι εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα, εργατικός ο Αλόνσο είναι πάντα δίπλα μας» (vid)

Ο Γιάννης Κώτσιρας τόνισε ότι πρώτοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θέλουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος κι αναφέρθηκε στον νέο τεχνικό Ντιέγκο Αλόνσο. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός τα δύο προηγούμενα χρόνια διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, αλλά οι λόγοι που δεν τα κατάφερε είναι γνωστοί.

Ο Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος μπαίνει στην τέταρτη σεζόν του στο «τριφύλλι», αφού ανανέωσε το συμβόλαιό του πριν λίγο καιρό για δύο ακόμα χρόνια, μίλησε για την επιθυμία να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός επιτέλους στην κορυφή και αναφέρθηκε στον Ντιέγκο Αλόνσο και στα στοιχεία που έχει διακρίνει από τη δουλειά του 49χρονου Ουρουγουανού τεχνικού. Αναλυτικά όσα είπε ο 31χρονος δεξιός μπακ.

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα στην ομάδα, αυτός ήταν ο στόχος μου εξ αρχής. Ελπίζω όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Για τον Ντιέγκο Αλόνσο: «Είναι ένας πολύ εργατικός προπονητής, σε εμάς έχει φερθεί πολύ ωραία. Είναι εκεί για εμάς οτιδήποτε και αν χρειαστούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Θέλω να πιστεύω πως και για αυτόν θα πάνε πολύ καλά τα πράγματα, δείχνει ότι το θέλει πολύ. Έχει τις δικές του ιδέες και την δική του φιλοσοφία. Εγώ του εύχομαι να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει σαν προπονητής στην ομάδα μας».

Για την προετοιμασία και τις απουσίες που είχε η ομάδα: «Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής και το επιτελείο του. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως η ομάδα θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει».

Για τα διαφορετικά στοιχεία που έχει διακρίνει στον Ντιέγκο Αλόνσο, σε σχέση με τους προηγούμενους προπονητές που είχε στο «τριφύλλι»: «Υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι στην ανάπτυξη από πίσω. Ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει. Πιστεύω πως όποιος από εμάς το κάνει πιο σωστά θα είναι και η πρώτη επιλογή στο μυαλό του προπονητή για να παίξει στους αγώνες. Ξέρουμε ακριβώς τι μας ζητάει μέσα στο γήπεδο».

Για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και για το αν ήρθε επιτέλους η ώρα ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα τόνισε: «Τα δύο τελευταία χρόνια φτάσαμε ως το τέλος αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να το πετύχουμε φέτος. Θέλω να πιστεύω πως στις 25 του Ιουλίου θα είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Η ομάδα τώρα χτίζεται και θα έρθουν και παίκτες.

Η τετράδα που είχε διάθεση, αλλά όχι και απόλυτη προσαρμογή στις ιδέες του Αλόνσο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:30 - 07.07.2024

Η τετράδα που είχε διάθεση, αλλά όχι και απόλυτη προσαρμογή στις ιδέες του Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είδε πράγματα στις προπονήσεις και στα φιλικά, αλλά σίγουρα περίμενε περισσότερα από παίκτες όπως οι Βιλένα, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ και Ρούμπεν. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία και ομοιογένεια γίνεται, ώστε να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους πρώτους της στόχους και να μπει στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Έτσι θα κερδίσουμε ηρεμία και θα μπορούμε να προετοιμαστούμε και για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα χαμογελάσουμε και θα κόψουμε πρώτοι το νήμα».

Οι δηλώσεις του Κώτσιρα