Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:31 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 10.07.2024

O Φώτης Ιωαννίδης έχει ορίζοντα να βοηθήσει τον Παναθηναϊκός στη ρεβάνς του Β' προκριματικού του Europa League, μόνο εάν κριθεί απαραίτητο γιατί από την ομάδα δεν πρόκειται να ρισκάρουν το παραμικρό με τον τραυματισμό του.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις προπονήσεις την Τρίτη (9/7), μετά το διήμερο ρεπό που είχαν τη Δευτέρα και την Τρίτη. Μόνο οι Σλοβένοι Τσέριν, Βέρμπιτς και Σπόραρ απουσιάζουν ακόμα, αφού τελείωσαν πιο αργά τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2024 και έχουν άδεια μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Πάντως, ο Ντιέγκο Αλόνσο εξακολουθεί να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του πιο κομβικού ποδοσφαιριστή του ρόστερ, του Φώτη Ιωαννίδη. Γιατί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρέθηκε την Τρίτη στο «Γεώργιος Καλαφάτης», όμως συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει γυμναστήριο και αποθεραπεία στον δεξιό ώμο.

Ο Ιωαννίδης απέχει από τη δράση από τις 7 Ιουνίου, όταν τραυματίστηκε στο φιλικό της Ελλάδας με τη Γερμανία, σε μία σύγκρουση με τον θηριώδη Γερμανό στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρούντιγκερ. Έκτοτε, ο διεθνής στράικερ προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Στην παρούσα φάση, το μείζον για τον Ντιέγκο Αλόνσο είναι εάν θα υπολογίζει τον Ιωαννίδη για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στον Β' προκριματικό γύρο του Europa League, την Πέμπτη 25 Ιουλίου και μία εβδομάδα αργότερα, την 1η Αυγούστου.

Κατά τα φαινόμενα, ο 24χρονος άσος πολύ δύσκολα θα προλάβει το πρώτο παιχνίδι. Ο Ιωαννίδης συμπλήρωσε ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας, έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και θα είναι ρίσκο να παίξει, όντας ανέτοιμος. Κυρίως, ουδείς στο Τριφύλλι θέλει να διακινδυνεύσει έναν μυϊκό τραυματισμό του πιο ικανού «φουνταριστού» της ομάδας.

Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως ο Ιωαννίδης θα προσπαθήσει να προλάβει της ρεβάνς, για να βοηθήσει μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο. Διαφορετικά, αν ο Παναθηναϊκός έχει σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς του «Σπύρος Λούης», τότε ο Ουρουγουανός προπονητής θα προφυλάξει τον αστέρα του Τριφυλλιού.