Παναθηναϊκός: Ο κομβικός ρόλος του Τζούριτσιτς κόντρα στην ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Ο κομβικός ρόλος του Τζούριτσιτς κόντρα στην ΑΕΚ

Λάμπρος Γκαραγκάνης 15:38 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 29.09.2024

Ο Σέρβος είναι από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη προσφορά στην, έως τώρα, πορεία του Τριφυλλιού φέτος. Οι πιθανότητες του Φίλιπ Τζούριτσιτς να αρχίσει βασικός, στο βαθμολογικό ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μπορεί να τέθηκε εν αμφιβόλω, πέρυσι, το status του στον Παναθηναϊκό. Μπορεί η παρουσία του την περασμένη σεζόν να μην χαρακτηριζόταν από σταθερότητα. Ουδείς, όμως, μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του Φίλιπ Τζούριτσιτς.

Φέτος έχει 11 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, και 597 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής. Πρόσφερε 4 γκολ, εκ των οποίων τα 3 είναι από τα 6 τελευταία που σκόραρε το Τριφύλλι (τα άλλα 3 προέρχονται από τον Τετέ). Συν 1 ασίστ...

Φίλιπ Τζούριτσιτς: Βρέθηκε κοντά στο διαζύγιο με ατάκα «αν έχουν κάτι μαζί μου» και με τον Αλόνσο εξελίσσεται σε αλλαγή πολυτελείας (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:04 - 23.09.2024

Φίλιπ Τζούριτσιτς: Βρέθηκε κοντά στο διαζύγιο με ατάκα «αν έχουν κάτι μαζί μου» και με τον Αλόνσο εξελίσσεται σε αλλαγή πολυτελείας (vids)

Ο 32χρονος Φίλιπ Τζούριτσιτς δείχνει στο ξεκίνημα της σεζόν να έχει αφήσει πίσω του μία προβληματική χρονιά. Ο Σέρβος έφτασε κοντά στο αντίο, αλλά έμεινε και είναι μία πολύτιμη, προς το παρόν, λύση στα χέρια του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο 32χρονος μπήκε αλλαγή στη νίκη με 3-1 επί του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ, την περασμένη εβδομάδα, και τη διαμόρφωσε. Με ατομικές ενέργειες και όμορφα σουτ (81’, 88’) «ίσιωσε» ένα «στραβωμένο» παιχνίδι για τους Πράσινους.

Για έναν παίκτη ψυχολογίας, όπως ο Βαλκάνιος «αρτίστας», είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεται πως ο οργανισμός υπολογίζει επάνω του. Και αυτό ο Ντιέγκο Αλόνσο το έχει πετύχει, δίχως, μετά τον ερχομό του Πελίστρι, ο Τζούριτσιτς να είναι ενδεκαδάτος. Όπως στην αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων το καλοκαίρι.

Ο Ουρουγουανός προσπαθεί να είναι δίκαιος με όλους τους παίκτες του. Από την προηγούμενη διακοπή και μετά, ο Παναθηναϊκός έχει ένα ματς την εβδομάδα, μέχρι την έξοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η League Phase του Conference αρχίζει την Πέμπτη (3/10). Άρα το προηγούμενο διάστημα, το μεγάλο κέρδος για τον Αλόνσο ήταν να κατασταλάξει σε έναν κορμό.

Σε αυτό το γκρουπ παικτών, με τους οποίους κλείνει αρκετά το rotation, δεν ανήκουν μονάχα οι ενδεκαδάτοι. Ο Τζούριτσιτς το απέδειξε στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό. Δεν είναι εύκολο να μετατρέπεται ένας παίκτης που, λίγους μήνες πριν, αμφισβητήθηκε σε game changer.

Μία πιθανή επιβράβευση του πολύπειρου Σέρβου θα ήταν να αρχίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για δύσκολη απόφαση, αν τη λάβει ο Αλόνσο, διότι θα πρέπει να μείνει στον πάγκο ο Πελίστρι. Στην παρούσα φάση, ό,τι και αν έχει δοκιμάσει στην προπόνηση, ο Τζούριτσιτς λογίζεται ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να κάνουν τη διαφορά.

Και, αντικειμενικά, πιο εύκολο θα είναι για τον μεσοεπιθετικό των Πράσινων να πάρει έναν ρόλο εφάμιλλο, όπως κόντρα στον Πανσερραϊκό. Να βρει μία πιο κουρασμένη άμυνα, μπαίνοντας στο 2ο ημίχρονο, και να ξεδιπλώσει τις αγωνιστικές αρετές και την προσωπικότητά του. Τούτο είναι και το πιθανότερο σενάριο αξιοποίησης του Φίλιπ Τζούριτσιτς κόντρα στην ΑΕΚ.