Ο Μάγκνουσον καθορίζει τη μεταγραφή του στόπερ

Χόρντουρ Μάγκνουσον

i

Intime

Ο Μάγκνουσον καθορίζει τη μεταγραφή του στόπερ

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:10 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 29.06.2024

Η κατάσταση που θα επανεμφανιστεί ο Χόρντουρ Μάγκνουσον μετά τον τραυματισμό του, θα επηρεάσει την εισήγηση του Ντιέγκο Αλόνσο για την απόκτηση στόπερ για τα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού.

Ο φετινός μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, όπως έχουν συνεννοηθεί εξαρχής ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Ντιέγκο Αλόνσο. Ο πρώτος, ο οποίος τελεί σε εξέλιξη, αφορά τις ανανεώσεις για τα συμβόλαια και τους δανεισμούς που έληγαν, καθώς και την κάλυψη των κενών του βασικού «κορμού».

Σε αυτό το στάδιο εντάσσεται η παραμονή του Γιάννη Κώτσιρα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» με νέα διετή συνεργασία, καθώς και οι αγορές των Τιν Γεντβάι και Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι, οι οποίοι έπαιξαν πέρυσι στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού από τη Λοκομοτίβ Μόσχας και τη Σπέτσια.

Σε ότι αφορά τις μεταγραφές, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού προσπαθούν να κλείσουν το συντομότερο δυνατό έναν αριστερό μπακ και έναν εξτρέμ. Αμφότεροι προορίζονται για την ενδεκάδα, μετά τις αποχωρήσεις του Χουάνκαρ στην άμυνα και των Μπερνάρ και Παλάσιος στα «φτερά» της επίθεσης.

Ο δεύτερος μεταγραφικός κύκλος του Παναθηναϊκού θα ανοίξει τον Αύγουστο και θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις του Ντιέγκο Αλόνσο, αλλά και την πρόκριση της ομάδας σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εάν θα έχει εξασφαλιστεί πρόωρα ή θα διατηρηθεί σε εκκρεμότητα μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ωστόσο, ήδη μεταξύ τεχνικού διευθυντή και προπονητή έχει προηγηθεί προεργασία για την ενίσχυση του ρόστερ σε δεύτερο χρόνο. Οι Παπαδημητρίου και Αλόνσο έχουν αναλύσει τα δεδομένα στο κέντρο της άμυνας και θα αποφανθούν αργότερα, εάν και τι είδους ποδοσφαιριστή θα ψάξουν στην αγορά.

Ο Παναθηναϊκός αγόρασε ήδη τον Τιν Γεντβάι, τον οποίο προορίζει για βασικό. Ο Γουίλιαν Αράο μπορεί να βοηθήσει ως υπηρεσιακός στόπερ, ενώ ο Αλόνσο θα αξιολογήσει στην προετοιμασία τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν. Με τις αξιολογήσεις ουσιαστικά να επηρεάζουν τις μεταγραφές.

Πρακτικά, ο «X Factor» στην εξίσωση των μετόπισθεν είναι ο Μάγκνουσον. Εφόσον ο Ισλανδός επανακάμψει μετά τον τραυματισμό του στα κανονικά στάνταρ του, τότε ο Αλόνσο θα κερδίσει έναν αμυντικό ο οποίος θα κάνει τη διαφορά. Επίσης, ο 31χρονος άσος έχει τα χαρακτηριστικά για να υπηρετήσει το ποδοσφαιρικό στυλ του Ουρουγουανού προπονητή: κάθετη ανάπτυξη, με τη μπάλα άμεσα μπροστά και με ακρίβεια.

Αν ο Μάγκνουσον αποδείξει πως έχει ξεπεράσει τη ρήξη χιαστού και μπορεί να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, ο Παναθηναϊκός δεν θα κινηθεί για ενδεκαδάτο αμυντικό. Ίσως για μία εναλλακτική επιλογή, ανάλογα με τη γνώμη που θα σχηματίσει ο Αλόνσο για τους Σένκεφελντ και Πάλμερ-Μπράουν.