Πελίστρι: «Στον Αλόνσο αρέσει η επίθεση, θέλω να πανηγυρίσω με τον κόσμο» - Η στενοχώρια του Γκαρνάτσο για την αποχώρηση από τη Γιουνάιτεντ (vid)
i

©intime

Πελίστρι: «Στον Αλόνσο αρέσει η επίθεση, θέλω να πανηγυρίσω με τον κόσμο» - Η στενοχώρια του Γκαρνάτσο για την αποχώρηση από τη Γιουνάιτεντ (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 17:54 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 25.08.2024

Ο Φακούντο Πελίστρι στην πρώτη του συνέντευξη στο PAO TV, αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, στον Αλόνσο, στην εμπειρία που είχε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους Μπρούνο Φερνάντες, Γκαρνάτσο, αλλά και στους στόχους του που είναι να πανηγυρίσει τίτλους με το τριφύλλι.

Ο Φακούντο Πελίστρι άνοιξε την καρδιά του στο PAO TV.

Ο 22χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ, μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις που έκανε αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μίλησε στο κανάλι της ομάδας για την μεταγραφή του.

Αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του Ντιέγκο Αλόνσο, αλλά και στη συνύπαρξη με τους Μπρούνο Φερνάντες και τον Γκαρνάτσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και φυσικά εξέφρασε την επιθυμία να πανηγυρίσει τίτλους με τον κόσμο του τριφυλλιού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πελίστρι:

Για το ντεμπούτο του με τη Λανς: «Ήταν πολύ καλή εμπειρία. Όλα συνέβησαν γρήγορα. Πήγα στη Γαλλία την Τετάρτη, έκανα προπόνηση και την επόμενη μέρα έπαιξα»

Για το κόστος της μεταγραφής κι αν του δίνει έξτρα κίνητρο: «Ασφαλώς όταν ο Παναθηναϊκός προσεγγίσει έναν παίκτη δείχνοντας πόσο τον θέλει, τότε για τον ποδοσφαιριστή είναι περήφανη στιγμή. Είναι σπουδαίο μια τέτοια ομάδα να σου δείχνει πόσο σε θέλει που για μένα είναι σημαντικό».

Για τις προσδοκίες του κόσμου: «Από τον προηγούμενο μήνα δέχομαι μηνύματα από τον κοσμο. Δεν νιώθω ιδιαίτερη πίεση. Αυτή την πίεση θα προσπαθήσω να την χρησιμοποιήσω για να διασκεδάδω το παιχνίδι και να πετύχει η ομάδα ό,τι στόχο έχει».

Για την παρουσία του Αλόνσο: «Ναι, φυσικά η παρουσία ήταν πολύ σημαντική. Τον γνωρίζω από την εθνική Ουρουγουάης, μοιραστήκαμε μαζί ωραίες στιγμές. Μου τηλεφωνούσε σχεδόν καθημερινά όταν ήμουν στο Μάντσεστερ για να μου εξηγήσει το πλάνο και τι θέλει. Επειδή τον γνωρίζω μου άρεσε η ιδέα. Όλα αυτά μαζί με οδήγησαν στο να έρθω στον Παναθηναϊκό».

Τι του είπε ο Αλόνσο για να τον πείσει: «Μου είπε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός, πόσα θα προσπαθήσει να πετύχει φέτος η ομάδα κι αυτό στο μυαλό του παίκτη είναι σημαντικό. Είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Για μένα είναι μία νέα περιπέτεια. Ανυπομονώ να τα πάω καλά και να ικανοποιήσω τον κόσμο που είναι ο βασικός λόγος που παίζουμε ποδόσφαιρο».

Για τα στοιχεία του Αλόνσο: «Έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είναι παθιασμένος, ζει κάθε αγώνα έντονα κι αυτό είναι από τα καλύτερα στοιχεία. Για μένα ως παίκτης όταν είμαι στα αποδυτήρια ξέρει πως να μου δώσει κίνητρο. Του αρέσει η επίθεση είναι ένας προπονητής για τον παίκτη. Είναι θετικό που τον έχουμε».

Για το περιμένει: «Να πετύχω. Οταν τελειώσει η σεζόν θέλω να κοιτάξω πίσω και να έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Να είναι μία επιτυχημένη χρονιά για τον Παναθηναϊκό».

Για την Premier League και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ήταν καταπληκτικά, πέρασα 4 χρόνια στη Μάντσεστερ. Είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Βελτιώθηκα ως παίκτης και άνθρωπος. Η Μάντσεστερ είναι το σπίτι μου. Τώρα θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ την εμπειρία που αποκόμισα».

Για τα θετικά σχόλια του Μπρούνο Φερνάντες: «Είμαστε φίλοι με τον Μπρούνο, από την πρώτη μου μέρα εκεί ήμασταν πολύ κοντά, περνάγαμε αρκετές ώρες μαζί. Όλοι γνωρίζουν πόσο σπουδαίος παίκτης είναι, αλλά κι ως άνθρωπος είναι εξαιρετικός. Επίσης τον Γκαρνάτσο τον έχω σαν μικρό μου αδερφό. Ήμασταν καθημερινά μαζί. Όταν έμαθε ότι θα ερχόμουν εδώ στενοχωρήθηκε που θα έφευγα».

Παναθηναϊκός: Μάμα Μπαλντέ, Μορόν και «8άρι»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:38 - 25.08.2024

Παναθηναϊκός: Μάμα Μπαλντέ, Μορόν και «8άρι»

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον Μάμα Μπαλντέ της Λυών να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Δίχως, όμως, να αποτελεί τη μοναδική περίπτωση που εξετάζει το Τριφύλλι. Τι ισχύει για τον Λορέν Μορόν και την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή.

Για το ότι δεν μπόρεσε να καθιερωθεί: «Είναι από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Εάν κοιτάξει κανείς το ρόστερ θα δει τους καλύτερους παίκες. Ο συναγωνιστιμός είναι μεγάλος. Με τόσους παίκτες σε όλες τις θέσεις δεν είναι εύκολο να βρεις χρόνο συμμετοχής. Το διασκέδασα όσο έπαιξα, αλλά θες να αγωνίζεται περισσότερο. Οπότε θες να εξετάσεις άλλες προοπτικές και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Για να διασκεδάσω το παιχνίδι και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το 28 στη φανέλα: «Οταν εντάσεσσαι σε μία ομάδα στο τέλος της περιόδου δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι αριθμοί. Με αυτό αγωνίστηκα στη Γιουνάιτεντ και είπα θα πάρω αυτό για να κρατήσω την ιδέα. Στην Πενιαρόλ φορούσα το 10. Σκέφτηκα 2+8= 10. Στη Μάντσεστερ μου είπαν ότι ο Κριστιάνο φορούσε το 28 στη Σπόρτινγκ, οπότε ήθλα να το πάρω. Όταν μου είπαν ότι είναι ελεύθερο το είδα ως καλό σημάδι και πήρα το 28».

Για τον ίδιο: «Είναι προτιμότερο να απαντήσουν οι άλλοι για μένα. Θα έλεγα ότι είμαι γρήγορος με τη μπάλα, μου αρέσει η συνεργασία με τους συμπαίκτες μου να βοηθήσω με γκολ κι ασίστ. Τα τελευταία χρόνια κάνω πολλά κι ανασταλτικά. Στην εποχή χρειάζεται και η συμμετοχή στην άμυνα».

Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Ανυπομονώ να τους γνωρίσω. Είδα κάποιους στη Λανς, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα θέλω να τους γνωρίσω και στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίουμε μαζί».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Πελίστρι

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!