Ο ρόλος του αρχηγού Μπακασέτα και ο Σπόραρ του Ηρακλείου

Τάσος Μπακασέτας, Αντράζ Σπόραρ.

Ο ρόλος του αρχηγού Μπακασέτα και ο Σπόραρ του Ηρακλείου

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:10 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 20.10.2024

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο μπαίνει από μειονεκτική θέση στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος, σε μία δύσκολη έδρα όπως το «Γεντί Κουλέ», αλλά με σαφείς σταθερές για τον τρόπο που μπορεί να έρθει η νίκη.

Κάτω από το τεράστιο ψυχολογικό βάρος, που δημιουργεί η οδύνη από τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, το Τριφύλλι μπαίνει με ξεκάθαρες επιδιώξεις στην επανέναρξη της Stoiximan Super League. Η 8η αγωνιστική φέρνει αντίπαλο τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο. Μία ομάδα που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Πράσινους τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2016, σε οκτώ ματς (Πρωταθλήματος και Κυπέλλου) στο «Γεντί Κουλέ», ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μόνο το ένα (1-4-3 ο απολογισμός). Στις 28 Αυγούστου 2022 επικράτησε των Κρητικών, εκτός, με 2-0, με τα γκολ των Παλάσιος (16’) και Σπόραρ (33’). Ο Σλοβένος, σε δύο αγώνες στη συγκεκριμένη έδρα, έχει σκοράρει και στους δύο. Στις 3 Μαρτίου 2024 ισοφάρισε στο 83’ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Αποτέλεσμα που δεν έκανε τη διαφορά στην αθηναϊκή ομάδα, στον δρόμο για τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Αντίπαλος και πάλι, όπως στην πρεμιέρα, ο Ράσταβατς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:39 - 15.10.2024

Παναθηναϊκός: Αντίπαλος και πάλι, όπως στην πρεμιέρα, ο Ράσταβατς

Για δεύτερη φορά, φέτος, το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τον ίδιο προπονητή, με διαφορετική ομάδα. Η κακή ανάμνηση της πρεμιέρας απέναντι στον Αστέρα AKTOR, με τον νυν τεχνικό του ΟΦΗ Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Αντράζ Σπόραρ, όμως, έχει δύο γκολ σε δύο εμφανίσεις στο Ηράκλειο. Αν αυτό μπορεί να πείσει τον Ντιέγκο Αλόνσο, για να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό; Προφανώς, δεν μπορεί. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται ωστόσο, από τον Γερεμέγεφ είναι πιο πλήρης επιθετικός και μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο (ενδεικτικά να πιέσει ψηλά). Οι πιθανότητες είναι, θεωρητικά, 50:50 απόντος του Ιωαννίδη, με τον Ουρουγουανό να έχει το τελικό πρόσταγμα.

Η αξιοποίηση του υπαρχηγού, «κλειδί» για τη νίκη

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και υπαρχηγός του Παναθηναϊκού είναι ένας παίκτης - ευλογία για κάθε σύνολο. Προσωπικότητα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Προσθέτει το στοιχείο του σουτ, το οποίο λείπει, παραδοσιακά, από το Τριφύλλι τα τελευταία χρόνια. Ο Τάσος Μπακασέτας πρέπει να χρησιμοποιηθεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας χώρους με τις καλές, κοντινές, μεταβιβάσεις του στον φορ και στους εξτρέμ. Ο ΟΦΗ δεν θα έχει τον τραυματία Μπρεσάν στα μετόπισθεν. Τον καλύτερο αμυντικό του.

«Στο μυαλό όλων είναι ο Τζορτζ»: Η συγκινητική στιγμή στην αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Κρήτη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:28 - 19.10.2024

«Στο μυαλό όλων είναι ο Τζορτζ»: Η συγκινητική στιγμή στην αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Κρήτη

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης, για τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Η λεπτή χειρονομία, έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ενός φιλάθλου του ποδοσφαίρου κατά την αναχώρηση της αποστολής.

Η ορθή χρήση του αρχηγικού Μπακασέτα μπορεί να «ξεκλειδώσει» το ματς στο Ηράκλειο για τους φιλοξενούμενους. Με μία ασίστ, ένα σουτ, τη μία ενέργεια που χρειάζεται... Δίπλα του στον άξονα θα χρησιμοποιηθεί ο Αράο, με τον Άνταμ Τσέριν να λογίζεται ως το φαβορί στην τριάδα. Δεξιά ο Τετέ θα είναι βασικός, ενώ αριστερά υπάρχει σαφές προβάδισμα του Τζούριτσιτς αντί του Πελίστρι. Βέβαια, αμέσως μετά την προηγούμενη διακοπή, ο Αλόνσο έβαλε στην ενδεκάδα τον συμπατριώτη του στο 0-0 της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ, ενώ προερχόταν πάλι από υπερατλαντικό ταξίδι και μεγάλη ταλαιπωρία.

Στη θέση του τερματοφύλακα, ο Ντραγκόφσκι προπονείται κανονικά ενώ ο Λοντίγκιν, σε γενικές γραμμές, ήταν καλός με τον Ολυμπιακό. Δίλημμα υπάρχει, για το ποιος θα χρησιμοποιηθεί... Στην άμυνα οι «κλειδωμένες» θέσεις μοιάζουν να είναι τρεις. Μλαντένοβιτς αριστερά, στόπερ Ίνγκασον και Γεντβάι (να δούμε ποιος θα επωμιστεί τον δύσκολο ρόλο να αγωνιστεί αριστερά).

Για το δεξί άκρο της άμυνας η είσοδος του Γιώργου Βαγιαννίδη στην αποστολή δημιουργεί και ανταγωνισμό. Από τη στιγμή που ο παίκτης είναι διαθέσιμος, στο μυαλό του Αλόνσο αυτός είναι ο βασικός. Μένει να φανεί αν η ορθολογική θεώρηση των πραγμάτων, θα αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της ενδεκάδας. Ειδάλλως, θα αγωνιστεί βασικός ο Κώτσιρας.