Ο Σάμιος ανακοίνωσε ότι φεύγει, ο Φύσσας στα υπόψη

Βαγγέλης Σάμιος

i

Intime

Ο Σάμιος ανακοίνωσε ότι φεύγει, ο Φύσσας στα υπόψη

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:13 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 17.06.2024

Νέο επικεφαλής στην ακαδημία θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός, αφού ο Βαγγέλης Σάμιος θα ξενιτευτεί στη Μέση Ανατολή για μία δελεαστική επαγγελματική προοπτική. Υποψήφιος να τον αντικαταστήσει ο Τάκης Φύσσας.

Αλλαγές συντελούνται σε όλα τα επίπεδα στον Παναθηναϊκό σε αυτό το τάιμινγκ. Στην πρώτη ομάδα, αλλά και στην ακαδημία. Εκεί που μετά από σχεδόν μία πενταετία, ο Βαγγέλης Σάμιος θα αφήσει το πόστο του και θα αναζητήσει άλλες επαγγελματικές προκλήσεις.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, συγκέντρωσε σήμερα (17/6) τα μέλη του προπονητικού επιτελείου και τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε την αποχώρηση του. Ήταν μία γνωστή εξέλιξη, αλλά επισημοποιήθηκε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον Βαγγέλη Σάμιο. 

Ο Σάμιος εξήγησε πως πρόκειται για προσωπική απόφαση και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο και τη διοίκηση της ΠΑΕ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Σάμιος θα ξενιτευτεί στη Μέση Ανατολή, σε μία άκρως δελεαστική εργασιακή προοπτική.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάμιος προέρχεται στην κυριολεξία από την παραγωγική διαδικασία του Τριφυλλιού. Γιατί αναδείχτηκε από τα τμήματα υποδομής στη δεκαετία του 1980, έπαιξε με τους Άνδρες το 1984 χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί και έπειτα δούλεψε ως προπονητής στις μικρές ηλικίες των «πράσινων», από το 2007 μέχρι το 2017.

Ο Τάκης Φύσσας για τον Γιάννη Κυράστα στο Sportal: «Με έβλεπε με το αίμα και μου έλεγε δεν είναι τίποτα, παρ' τους πάνω σου»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:20 - 01.04.2023

Ο Τάκης Φύσσας για τον Γιάννη Κυράστα στο Sportal: «Με έβλεπε με το αίμα και μου έλεγε δεν είναι τίποτα, παρ' τους πάνω σου»

Συμπληρώνονται 19 χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα και ο Τάκης Φύσσας ανοίγει την καρδιά του στο Sportal για τον άνθρωπο που «σε έκανε σαν εκείνον. Σε έκανε αντράκι».

Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων στην ΠΑΕ, ο Σάμιος μετακόμισε στην Κύπρο όπου εργάστηκε στον ΑΠΟΕΛ, όμως τον Δεκέμβριο του 2019 γύρισε ξανά, αυτή τη φορά επιφορτισμένος με τη διεύθυνση της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Τώρα, στην ηλικία των 63 ετών, ο έμπειρος κόουτς φτιάχνει βαλίτσες για το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, ένα όνομα που έχει συζητηθεί για την αντικατάσταση του Σάμιου, είναι του Τάκη Φύσσα. Εφόσον ο παλαίμαχος αριστερός μπακ δεν διατηρήσει το πόστο του στην Εθνική Ελλάδας, στο Τριφύλλι θα έβλεπαν θετικά την επιστροφή του στο Κορωπί. Ο Φύσσας ηγήθηκε της ακαδημίας του Παναθηναϊκού από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Τάκης Φύσσας Intime