Παναθηναϊκός: Ο «τελικός» με τον Άρη, που δημιούργησε ο Αλόνσο

Τάσος Μπακασέτας, Ντιέγκο Αλόνσο.

Παναθηναϊκός: Ο «τελικός» με τον Άρη, που δημιούργησε ο Αλόνσο

Λάμπρος Γκαραγκάνης 10:10 - 27.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 27.10.2024

Το Τριφύλλι υποδέχεται, στο ΟΑΚΑ, τους Θεσσαλονικείς, ζητώντας τη νίκη και μόνο, ώστε να ανέλθει βαθμολογικά και να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Ο χαρακτήρας «τελικού», τον οποίο έδωσε ο Ντιέγκο Αλόνσο, και οι επιλογές του.

Οι Πράσινοι μπαίνουν στην 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League, στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας. Κανένα Πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί, ειδικά διαπιστώνοντας τι γίνεται... τριγύρω στη Λίγκα. Κανένας διεκδικητής του τίτλου δεν είναι αδιαπέραστος, βαθμούς χάνουν όλοι, οπότε είναι, πράγματι, μεγάλο κατόρθωμα που η αθηναϊκή ομάδα έχει βρεθεί σε τούτη τη δεινή θέση.

Η κατάσταση, όμως, στον Παναθηναϊκό είναι, συνολικότερα, προβληματική. Ο Ντιέγκο Αλόνσο δίνει «τελικούς» από τους αγώνες με την Μπότεφ Πλόβντιβ, με ένα μεγάλο «πρέπει» να υπάρχει επάνω από το κεφάλι. Το δικό του και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μετά από 16 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, δεν έχει ούτε 50% στις νίκες (7-4-5, 19-15 γκολ).

Στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια οδήγησε τους Πράσινους σε απολογισμό 1-2-2, ανεξαρτήτως έδρας και θεσμού. Τη νίκη, στο Ηράκλειο, απέναντι στον ΟΦΗ με 1-0 πριν μία εβδομάδα για το Πρωτάθλημα. Το 1-4, στο γεμάτο ΟΑΚΑ, που ακολούθησε από την Τσέλσι, για το Conference League, μοιάζει σαν τη... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην υπομονή των φιλάθλων.

Η δήλωσή του, στη συνέντευξη Τύπου, ότι το παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Άρη είναι «τελικός» γιγάντωσε αυτό το «πρέπει». «Τελικός» θα ήταν έτσι ή αλλιώς. Τώρα, όμως, το έχει πει ο ίδιος, ως αιτιολογία, μάλιστα, της βαριάς ήττας από τους Λονδρέζους. Ενώ για μία ομάδα που βάζει Ουναΐ αντί Μπακασέτα, Μαξίμοβιτς αντί Αράο, Πελίστρι αντί Τζούριτσιτς δεν υφίσταται καν η έννοια του rotation που «φορέθηκε». Ως πέτρα στην τζαμαρία εμπρός από τον Ουρουγουανό προπονητή...

Νέο… rotation λοιπόν

Στον σχεδιασμό του Αλόνσο η επιστροφή παικτών που δεν αγωνίστηκαν με την Τσέλσι (Aράο, Ίνγκασον) θα είναι στην ενδεκάδα απέναντι στους, εξαιρετικά, ποιοτικούς Θεσσαλονικείς. Ο Ντραγκόφσκι θα συνεχίσει βασικός, όπως και ο Μλαντένοβιτς αριστερά. Ο Σέρβος είχε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή στον ευρωπαϊκό αγώνα. Όμως, είναι εντάξει. Επομένως, με τον Μαξ να παραμένει έξω, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πλην Κώτσιρα, ίσως, αλλά και ο Έλληνας διεθνής δεξιός μπακ, που μπορεί να τον καλύψει, δεν είναι σε φόρμα.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πιθανότατα θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, με τον Γεντβάι δεξί στόπερ και τον Ίνγκασον αριστερά στο κέντρο άμυνας. Οι Μπακασέτας και Αράο πρέπει να θεωρούνται σίγουροι στον άξονα, με τον Τσέριν επικρατέστερο να τους πλαισιώσει. Δεξιά ο Τετέ θα γυρίσει βασικός, με τον Πελίστρι αριστερά να λογίζεται φαβορί αντί του Τζούριτσιτς. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Γερεμέγεφ ήταν αναφορά στο φύλλο αγώνα με ΟΦΗ και Τσέλσι. Ο Σπόραρ έμεινε έξω για τεχνικούς λόγους. Ο Φώτης Ιωαννίδης μπήκε στην 23άδα, αλλά προέρχεται από μυικό τραυματισμό. Μπορεί να πάρει φανέλα βασικού; Είναι λογικό να ληφθεί τέτοιο ρίσκο; Θα δείξει...

Εκτός έμεινε ο Νίκας, ο οποίος αγωνίστηκε στην Κρήτη, ως αλλαγή, στη θέση του φορ. Στην προεπιλογή γυρίζουν οι Μάγκνουσον, Λημνιός και Ζέκα. Δύο εξ αυτών, μαζί με τον τρίτο γκολκίπερ Λίλο, πιθανότατα θα βρεθούν εκτός τελικής 20άδας. Σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά, για πολλούς... Μέχρι τον επόμενο «τελικό».