Παναθηναϊκός: Ο «τελικός», ο στόχος και οι εκπλήξεις

Ο Ντιέγκο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Ο «τελικός», ο στόχος και οι εκπλήξεις

Λάμπρος Γκαραγκάνης 10:11 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 15.09.2024

Ο Παναθηναϊκός, μέσα Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, παίζει ορισμένες από τις πιθανότητές του για τον τίτλο. Τα φαβορί για το αρχικό σχήμα και το περιθώριο εκπλήξεων.

Είναι άβολη η συζήτηση, για οποιαδήποτε ομάδα στον πλανήτη ανεξαρτήτως σπορ, να καλείται να αποδείξει πως είναι διεκδικήτρια του τίτλου μόλις την 4η αγωνιστική. Και όμως, στον Παναθηναϊκό συμβαίνει. Οι 5 χαμένοι βαθμοί με Αστέρα AKTOR και Athens Καλλιθέα έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον… πρόωρης απώλειας του Πρωταθλήματος για το Τριφύλλι. Αυτός είναι ο κύριος στόχος στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Να ρεφάρει όσο γίνεται και να φωνάξει ξανά «παρών».

Ο Ντιέγκο Αλόνσο μπορεί να υπολογίζει σε μία πλήρη αποστολή, αφού δεν έχει ζητήματα τραυματισμών ή τιμωριών. Ο Ίνγκι Ίνγκασον ξεπέρασε, από τις αρχές της εβδομάδας, τις ενοχλήσεις στη γάμπα και είναι διαθέσιμος, γυρίζοντας ως αντίπαλος στη Θεσσαλονίκη κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς δεν έχει, πλέον, πόνους σε κοιλιακούς και προσαγωγούς, όντας ένα από τα φαβορί για το αρχικό σχήμα. Αμφότεροι δεν ακολούθησαν τις διεθνείς υποχρεώσεις Ισλανδίας και Σερβίας, αντίστοιχα, στη διακοπή. Επομένως, είχαν τον χρόνο να προετοιμαστούν.

Οι «κομμένοι» και η περίπτωση Σπόραρ

Για τους Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ - Μπράουν τα δεδομένα είναι σαφή και αφορούν την ετοιμότητά τους. Έως τώρα ο Ισλανδός δεν έχει μπει σε καμία αποστολή επί Αλόνσο, σε αντίθεση με τον Αμερικανό που ναι μεν δεν αγωνίστηκε λεπτό μετά τον τραυματισμό του σε επίσημο ματς αλλά έχει δώσει το «παρών» σε δύο προεπιλογές. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ξεπέρασε το μυικό πρόβλημα που είχε και μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή σε ματς Stoiximan Super League.

Οι Ρούμπεν Πέρεθ, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, Τόνι Βιλένα, Αλέξις Τρουιγέ και Λάσλο Κλεϊνχέισλερ ανήκουν στο γκρουπ των «κομμένων». Ο Δημήτρης Λημνιός έμεινε εκτός, για λόγους τακτικής, οπότε δεν θα αντιμετωπίσει αυτή τη φορά την πρώην ομάδα του, με τον Αντράζ Σπόραρ να μην υπολογίζεται για την ίδια αιτία. Από τη στιγμή που αποθεραπεύτηκε ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο Ουρουγουανός προπονητής θεώρησε ότι δύο φορ αρκούν, αφήνοντας τον Σλοβένο εκτός. Μετά και την υπόθεση μεταγραφής του, που δεν προχώρησε. Το μέλλον θα δείξει το status του Σπόραρ, που ξεκάθαρα, αυτή τη στιγμή, λογίζεται ως τρίτος στην ιεραρχία στο «9».

Υπάρχει περιθώριο έκπληξης…

Αναφορικά με την 11άδα, ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι αναμένεται να αρχίσει, με τους Ίνγκασον και Γεντβάι στο κέντρο άμυνας. Δεξιά ο Κώτσιρας έχει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στον Γιώργο Βαγιαννίδη, με τους Μαξ και Μλαντένοβιτς να είναι στο 50:50, θεωρητικά, για τη θέση αριστερά.

Οι Αράο και Μαξίμοβιτς φαίνεται πως έχουν προβάδισμα για τον άξονα, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα δυάδα που δεν την έχουν δει οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πολύ στα έως τώρα ματς. Ο Τάσος Μπακασέτας συντηρεί τις περισσότερες πιθανότητες για να τους πλαισιώσει, όμως εδώ ένα… παράθυρο έκπληξης ας μείνει ανοικτό. Ο νεοφερμένος Αζεντίν Ουναΐ έχει τρεις προπονήσεις με το Τριφύλλι και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Μάλλον ως αλλαγή, ωστόσο ας κρατηθεί ένα ποσοστό 10% σε πιθανότητες για το αρχικό σχήμα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Πράσινων, με τον Τετέ να βρίσκεται στο δεξί «φτερό». Τώρα, για αριστερά, πράγματι η καταπόνηση του Φακούντο Πελίστρι από το μακρινό ταξίδι στη Λατινική Αμερική είναι σημαντική. Μόνο στην επιστροφή, ο Ουρουγουανός πέρασε, περίπου, 20 ώρες στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια. Ο Ντανιέλ Μαντσίνι έχει το δικό του μερίδιο ελπίδων για την 11άδα, με τον Αλόνσο να λαμβάνει την απόφαση την τελευταία στιγμή. Κυρίως για την ετοιμότητα του πρώην «άσου» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.