Ο Τερίμ αποφασίζει ό,τι θέλει και δεν φοβάται

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ο Τερίμ αποφασίζει ό,τι θέλει και δεν φοβάται

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:11 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 14.08.2024

Ο Φατίχ Τερίμ διαχειρίζεται το ρόστερ του Παναθηναϊκού με έναν ασυνήθιστο τρόπο, όμως ο Τούρκος έχει αυτοπεποίθηση και δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει επιβεβαίωση από κανέναν.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Πανσερραϊκό με 3-0 και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με μία διαχείριση που έφερε διάπλατα την «υπογραφή» του Φατίχ Τερίμ. Οι αποφάσεις του Τούρκου πριν από τα παιχνίδια, προξένησαν απορίες και τον συνεπακόλουθο διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Βασικοί έμειναν στην Αθήνα και δεν ταξίδεψαν στις Σέρρες, παρότι αυτοσκοπός για τον Παναθηναϊκό είναι να στεφθεί πρωταθλητής. Η κανονική ενδεκάδα παρατάχθηκε στην Τούμπα, όταν το Κύπελλο δεν αφήνει τον Σύλλογο αδιάφορο, αλλά κανείς δεν θα ήθελε να κοστίσει στη μάχη του πρωταθλήματος. Εν τέλει, ο Τερίμ τα πήρε όλα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Αυτοκράτορας των ντέρμπι: Ο Φατίχ Τερίμ σε 1,5 μήνα σταμάτησε το αρνητικό σερί κι έκανε τον Παναθηναϊκό νικητή σε μεγάλα ματς

Αυτοκράτορας των ντέρμπι: Ο Φατίχ Τερίμ σε 1,5 μήνα σταμάτησε το αρνητικό σερί κι έκανε τον Παναθηναϊκό νικητή σε μεγάλα ματς

Ο Φατίχ Τερίμ έχει βάλει τη σφραγίδα του στα ντέρμπι κι ετοιμάζεται για πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Το ροτέισον με τον τρόπο που το σχεδιάζει ο Τερίμ έχει την εξήγηση του. Η προφανής σχετίζεται με την ανάγκη να προφυλαχθούν οι πιο επιβαρυμένοι παίκτες, εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας και εν όψει της έναρξης των Play Offs σύντομα. Ταυτόχρονα, πρέπει να παίξουν όσοι έχουν λιγότερο ή καθόλου χρόνο, για να τους αξιολογήσει ο προπονητής και να διεκδικήσουν πιο ενεργό ρόλο στο πλάνο.

Μια άλλη εξήγηση σχετίζεται με τη νοοτροπία του Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος επιθυμεί να έχει σε εγρήγορση όλο το ρόστερ. Να μην αισθάνεται κανένας σίγουρος για την ενδεκάδα και όλοι να νιώθουν υποχρεωμένοι να αποδεικνύουν την αξία τους. Ένα σκεπτικό που ο Τερίμ το περιέγραψε στη συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες, μιλώντας για έναν υγιή ανταγωνισμό που αναπτύσσεται στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και από τον οποίο, θα ωφεληθεί ο Παναθηναϊκός.

«Θέλω να είναι κάθε ποδοσφαιριστής έτοιμος. Το να ανταγωνίζονται οι παίκτες μεταξύ τους είναι κάτι θετικό. Είχαμε θέμα με τραυματίες το ξεπεράσαμε. Ο κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος να παίζει στον Παναθηναϊκό. Πάντα στη ζωή υπάρχει ρίσκο και αυτό το ρίσκο παίρνουμε ως ομάδα» εξήγησε ο Τερίμ.

Προφανώς, ο Τερίμ έχει ιεράρχηση στις επιλογές του. Θεωρεί μερικούς «πράσινους» ως βασικούς και κάποιους άλλους ως δεύτερες και τρίτες λύσεις. Αυτό ισχύει σε κάθε ποδοσφαιρικό οργανισμό και για κάθε προπονητή. 

Παράλληλα, ο Τερίμ έχει την αυτοπεποίθηση για να αλλάζει τον έναν παίκτη με τον άλλο, χωρίς να φοβάται ότι θα διαταραχθεί η λειτουργία της ομάδας του. Διότι ο «αυτοκράτορας» ξέρει πως να έχει έτοιμο τον παίκτη ο οποίος θα έρθει από τον πάγκο, αλλά θα συμπεριφέρεται σαν να είναι βασικός και αναντικατάστατος!

Μεγάλο αβαντάζ για τον Τερίμ είναι η φήμη του. Ο Τούρκος είναι μεγαλύτερο μέγεθος στο ποδόσφαιρο από κάθε ποδοσφαιριστή του και όλοι τον σέβονται. Ανεξαρτήτως εάν σε έναν παίκτη αρέσει η απόφαση του προπονητή ή όχι, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Τερίμ. Γιατί ο Τούρκος έχει προπονήσει κορυφαίους αθλητές στην καριέρα του και έχει το ανάστημα να κρίνει όπως θέλει...