Η «ανακατεμένη» τράπουλα του Τερίμ στο Περιστέρι

Η «ανακατεμένη» τράπουλα του Τερίμ στο Περιστέρι

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:29 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 14.08.2024

Ο Φατίχ Τερίμ δεν δοκίμασε σχήματα για τον δεύτερο προημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και η συγκρότηση της ενδεκάδας έχει λίγα δεδομένα και πολλές μεταβλητές.

Η πίεση έχει διογκωθεί στον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την απώλεια της πρώτης θέσης στη Stoiximan Super League. Η κατάσταση είναι οριακή και πολλά κρίνονται στον σημερινό δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στη ρεβάνς του 1-2 του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «πράσινοι» δυσκόλεψαν πάρα πολύ τη ζωή τους μετά την ήττα πριν μία εβδομάδα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τώρα καλούνται να ανατρέψουν το σκορ και να προκριθούν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν μία μεγάλη αποτυχία και θα τεθούν εκτός από τη διεκδίκηση ενός τροπαίου.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Τερίμ δεν έχει προβεί σε δοκιμές. Τη Δευτέρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν ρεπό και την Τρίτη δούλεψαν στο γυμναστήριο, χωρίς να βγουν καθόλου στα γήπεδα του «Γεώργιος Καλαφάτης».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Γιούρι Λοντίγκιν αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία αντί του Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι. Στο κέντρο της άμυνας, ο Τερίμ έχει αρκετές λύσεις και μοιάζει λογικό να ξεκουράσει τον πιο επιβαρυμένο όλων, τον Τιν Γεντβάι. Επικρατέστεροι για να αρχίσουν βασικοί είναι οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Σαμέτ Ακαϊντίν.

Με Παλάσιος στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός -  Επιστροφή Σένκεφελντ στην αποστολή

Με Παλάσιος στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός - Επιστροφή Σένκεφελντ στην αποστολή

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος επιστρέφει στη δράση για τον δεύτερο προημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, με τον Τερίμ να μην υπολογίζει τους Ιωαννίδη, Βαγιαννίδη και Χουάνκαρ. Στην αποστολή αυτή τη φορά ο Σένκεφελντ.

Στα άκρα, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες: δεξιός μπακ ο Γιάννης Κώτσιρας και αριστερός μπακ ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς, αφού οι Βαγιαννίδης και Χουάνκαρ είναι τραυματίες. Ανταγωνισμός επικρατεί για τον αμυντικό χαφ, αφού ο Γουίλιαν Αράο έχει καταπονηθεί πάρα πολύ, οπότε ίσως ο Τερίμ να χρησιμοποίησει τον Ρούμπεν Πέρεθ ή τον Ζέκα.

Για τις άλλες δύο θέσεις της μεσαίας γραμμής, οι Τόνι Βιλένα και Τάσος Μπακασέτας έχουν το προβάδισμα να παίξουν βασικοί, με τον Άνταμ Τσέριν να διεκδικεί την είσοδο του. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος αναμένεται να επανέρθει ως δεξιός εξτρέμ και οι Φίλιπ Τζούρισιτς και Μπερνάρ ερίζουν για το αριστερό «φτερό», ενώ ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είναι ο μοναδικός διαθέσιμος «φουνταριστός».