«Το πρόσωπο "κλειδί" και κολλητός του Ατζούν πίσω από την μεταγραφή του Τετέ στον Παναθηναϊκό»

«Το πρόσωπο "κλειδί" και κολλητός του Ατζούν πίσω από την μεταγραφή του Τετέ στον Παναθηναϊκό»

Γιώργος Σακελλαρίου 18:52 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:54 - 25.07.2024

Στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι ο τηλεοπτικός παραγωγός Εσάτ Γιοντούντς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετακίνηση του Τετέ στον Παναθηναϊκό.

Μία αγορά ποδοσφαιριστή που αγγίζει τα επτά εκατομμύρια ευρώ ασφαλώς και δεν είναι απλή υπόθεση.

Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε για πολύ καιρό την περίπτωση του Τετέ. Ο 24χρονος αριστεροπόδαρος Βραζιλιάνος εξτρέμ, σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά δεν έδειχνε διάθεση ν’ αφήσει την Γαλατασαράι. Ήθελε να μείνει και να παλέψει για τη θέση του. Το «τριφύλλι», όμως, έδειξε στον παίκτη πόσο πολύ τον εκτιμά και τον πιστεύει. Τον έπεισε, λοιπόν, να αποδεχθεί την πρόταση και να έρθει στον Παναθηναϊκό για τέσσερα χρόνια.

Οι πράσινοι όπως ανακοίνωσε και ο τουρκικός σύλλογος έβγαλαν δεδομένα από το ταμείο του 4,75 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτά αν προσθέσουμε και τα 2,4 εκατ. ευρώ που έχει να παίρνει η Σαχτάρ από την Γαλατά (οι Ουκρανοί κέρδισαν πρωτόδικα την υπόθεση και η Γαλατά θα έπρεπε να καταβάλει πάνω από δύο εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που αρχικά τον πήρε ελεύθερο) και τα οποία θα πληρώσει, όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός, τότε η μεταγραφή ξεπερνάει τα επτά εκατ. ευρώ. Χωρίς να υπολογίζεται το συμβόλαιο του Τετέ.

Για μία τόσο περίπλοκη υπόθεση χρειάστηκε προφανώς και «βοήθεια». Αυτή, όπως αναφέρουν στην Τουρκία την έδωσε ο Εσάτ Γιοντούντς. Γνωστός οπαδός και μέλος της Γαλατασαράι. Το κυριότερο, ωστόσο, είναι ότι πλέον είναι τηλεοπτικός παραγωγός κι από τους πλέον στενούς φίλους και συνεργάτες του Ατζούν Ιλιτζαλί. Ουσιαστικά έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην παραγωγή του Survivor. Ο Τούρκος καναλάρχης, όπως είναι γνωστό, έχει επαγγελματική συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο.

Ο Γιοντούντς δεν είναι απλά συνεργάτης του Ατζούν, αλλά και οικογενειακός φίλος. Απλά ο Ατζούν ως μέλος της διοίκησης της Φενέρ δεν μπορούσε να έχει ρόλο. Αυτόν φαίνεται ότι ανέλαβε ο Εσάτ Γιοντούντς και με τον δικό του τρόπο έπεισε την Γαλατά και την πλευρά του παίκτη ενδεχομένως να αποδεχθούν την πρόταση του Παναθηναϊκού και να ξεπεραστεί όποιο εμπόδιο παρουσιάστηκε πριν καταλήξουν οι εμπλεκόμενοι σε οριστική συμφωνία.

Ο Τετέ, παράλληλα, με ένα βίντεο στα social media αποχαιρέτησε την Γαλατασαράι. «Ευχαριστώ για όλα οικογένειά μου Γαλατασαράι», έγραψε ο 24χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ.

Δείτε την ανάρτησή του.