Παναθηναϊκός: Ο ύμνος, ο ήλιος με... δόντια και ο Ντρεοσί

Παναθηναϊκός: Ο ύμνος, ο ήλιος με... δόντια και ο Ντρεοσί

Λάμπρος Γκαραγκάνης 17:10 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 22.08.2024

Ο Παναθηναϊκός αφίχθη στη Λιλ το μεσημέρι της Τετάρτης (21/8), μετά από μία ήρεμη πτήση, και μετέβη οδικώς στην κοντινή Λανς όπου θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για το ματς playoffs του Conference League.

Αποστολή στη Λανς

Η πτήση για τη Λιλ άρχισε με τον πιλότο να βάζει τον ύμνο του Παναθηναϊκού, κίνηση που άπαντες ελπίζουν να αποδειχθεί γουρλίδικη για το Τριφύλλι (και δεν είχε γίνει στο ταξίδι του Άμστερνταμ)... Ο καιρός στη βόρεια Γαλλία είναι καλός, αλλά με τη θερμοκρασία να βρίσκεται περίπου στα... μισά σε σχέση με την Ελλάδα. Κατά την προσγείωση ο πιλότος ενημέρωσε πως η θερμοκρασία εδάφους είναι 17 βαθμοί Κελσίου. Υπάρχει ήλιος, αλλά με... δόντια, όπως λέμε.

Μετά την πτήση, που κράτησε 3 ώρες και 15 λεπτά, η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε οδικώς για την κοντινή Λανς (περίπου 30 χιλιόμετρα η απόσταση), όπου θα ολοκληρώσει την προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα playoffs Conference απέναντι στους Γάλλους. Στις 18:15 (ώρα Γαλλίας, 19:15 Ελλάδας) είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ο Ντιέγκο Αλόνσο, στη συνέντευξη Τύπου, μαζί με έναν παίκτη των Πράσινων. Θα ακολουθήσει η προπόνηση στις 19:00 (20:00 Ελλάδας), στο "Σταντ Μπολάρ-Ντελελίς".

Εκεί θα βρει ο Παναθηναϊκός έναν παλιό γνώριμο, όχι από το πολύ μακρινό παρελθόν. Ο Πιερ Ντρεοσί, αθλητικός διευθυντής του Τριφυλλιού, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021, φέτος ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στη Λανς. Ο 65χρονος Γάλλος, μάλιστα, πρόσφατα έκανε δηλώσεις για την κλήρωση με την πρώην ομάδα του, χαρακτηρίζοντας τον Παναθηναϊκό δύσκολο αντίπαλο. Και ευτύχημα, που το εκτός έδρας παιχνίδι για τη Λανς δεν γίνεται στη Λεωφόρο, αλλά στο ΟΑΚΑ.

Με τα τώρα δεδομένα περίπου εκατό φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, θα βρεθούν στο "Σταντ Μπολάρ-Ντελαλίς', για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των Πράσινων στη League Stage του Conference League.

Από τα χρήματα που πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Παναθηναϊκό για τον Φακούντο Πελίστρι, κάποιο μικρό όφελος θα έχει και η Πενιαρόλ. Η ομάδα της Ουρουγουάης έχει λαμβάνειν ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Τον Ανάς Ζαρουρί από την Μπέρνλι φαίνεται ότι κλείνει η Λανς. Ο Μαροκινός εξτρέμ, με θητεία στην Αγγλία, βρίσκεται μία ανάσα από το γαλλικό κλαμπ, σύμφωνα με το footmercato και αν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί, τότε δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να τον αντιμετωπίσει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ (29/8).