Παναθηναϊκός: Οι αλλαγές ενδεκάδας και ο κομβικός ρόλος του Αράο

Ο Γουίλιαν Αράο

Παναθηναϊκός: Οι αλλαγές ενδεκάδας και ο κομβικός ρόλος του Αράο

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:05 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 03.10.2024

Η επιβεβλημένη διαχείριση υλικού του Ντιέγκο Αλόνσο, στην πρεμιέρα της League Phase με την Μπόρατς, και το… βλέμμα στον Ολυμπιακό. Το πιθανό αρχικό σχήμα των Πράσινων.

Αποστολή Sportal στην Μπάνια Λούκα: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ο Παναθηναϊκός λογίζεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Conference League. Πίσω από τις Τσέλσι, Μπέτις και Φιορεντίνα, οι Πράσινοι δίνονται ως μία από τις ομάδες που μπορούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη διοργάνωση την τρέχουσα σεζόν.

Σαν ρόστερ και γενικότερο βεληνεκές μπορούν να αιτιολογήσουν τον φαβοριτισμό. Σαν αγωνιστική εικόνα υπάρχει πρόβλημα, έως τώρα. Αυτό θα επιχειρήσει να αλλάξει ο Ντιέγκο Αλόνσο στη δυάδα αγώνων που έρχονται. Αρχικά, στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Πέμπτη 3/10, 22:00), για την 1η αγωνιστική της League Phase.

Στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (Κυριακή 6/10, 20:30) για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Με τη μορφή που έχει το φετινό Conference League, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Κάθε νίκη, κάθε βαθμός, κάθε γκολ… Με «ταβάνι» τους 18 βαθμούς για κάθε ομάδα, γίνεται αντιληπτό πως όλα θα παίξουν ρόλο στις ισοβαθμίες, οι οποίες, δεδομένα, θα προκύψουν.

Η αρχή για το Τριφύλλι γίνεται στο «Γκράντσκι Στάντιον», στην Μπάνια Λούκα, με την Μπόρατς. Αντίπαλος που, με την κλασική βαλκάνια ταυτότητα, αναμένεται σκληρός, σε έναν αγωνιστικό χώρο βαρύ. Η βροχή από το πρωί της Πέμπτης πέφτει ασταμάτητα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, με το καιρικό φαινόμενο να συνεχίζεται και την ώρα του αγώνα σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Αράο ως χαφ ή ως στόπερ...

Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας της ενδεκάδας, στο rotation που, λογικά, θα εφαρμόσει ο Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Ίνγκι Ίνγκασον δύσκολα θα αρχίσει βασικός. Παίζει συνεχόμενα και χρειάζεται φρεσκάδα ενόψει της Κυριακής. Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως ο Γεντβάι θα περάσει δεξιά στο κέντρο άμυνας και ο Αράο θα αγωνιστεί ως αριστερός στόπερ.

Στο άλλη εκδοχή, ο Αράο θα μείνει στο πόστο του στον άξονα και ο Μπαρτ Σένκεφελντ θα είναι βασικός δίπλα στον Γεντβάι (που θα μείνει αριστερός στόπερ). Στη θέση του τερματοφύλακα υπάρχει μία μικρή χαραμάδα ανοικτή για τον Λοντίγκιν αντί του Ντραγκόφσκι, αλλά ο Πολωνός λογίζεται το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Δεξιά στην άμυνα θα επιστρέψει ο Κώτσιρας, αριστερά θα συνεχίσει ο Μλαντένοβιτς (μια και ο Μαξ προέρχεται από διάστρεμμα και, μάλλον, θα μείνει στον πάγκο). Βασικός αναμένεται ο Τσέριν, με τον Μαξίμοβιτς παρτενέρ αν ο Αράο γυρίσει στο κέντρο άμυνας. Ειδάλλως, με τον Βραζιλιάνο. Ο Ιωαννίδης και ο Πελίστρι θα πλαισιώσουν τις δύο από τις τρεις θέσεις της επίθεσης, με τον Τετέ να έχει ελαφρύ προβάδισμα για δεξιά αντί του Μαντσίνι.

Ο Τάσος Μπακασέτας αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, αντί του Ουναΐ, αγωνιζόμενος πίσω από τον Ιωαννίδη. Η ανάγκη αποτελέσματος είναι μεγάλη για τον Παναθηναϊκό, όλο τον οργανισμό και τον προπονητή του. Το αποτέλεσμα, στο ματς της Βοσνίας, άλλωστε, θα καθορίσει τον τρόπο, το κλίμα και την ψυχολογία που θα πάει το Τριφύλλι στο καθοριστικό ντέρμπι της Κυριακής.