Οι αυτοματισμοί από τα άκρα και το 4-3-3 του Αλόνσο (vids)

Οι αυτοματισμοί από τα άκρα και το 4-3-3 του Αλόνσο (vids)

Με έντονη βροχόπτωση ολοκληρώθηκε η απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της δεύτερης εβδομάδας της προετοιμασίας του στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας, σε φθινοπωρινές συνθήκες.

Η έντονη βροχόπτωση (14 βαθμοί η θερμοκρασία) εμπόδισε τους παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος πάντως και πάλι είχε ποικιλία στο πρόγραμμα. Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» ξεκίνησαν με ασκήσεις στο γυμναστήριο και στη συνέχεια είδαν βίντεο.

Ο 49χρονος τεχνικός, όπως συνηθίζει, τους έδειξε βίντεο από τις προπονήσεις. Τους ανέλυσε τον τρόπο που θέλει να κινούνται στο γήπεδο, τις θέσεις που θέλει να παίρνουν, πώς να αναπτύσσονται, αλλά και να πιέζουν. Οι πράσινοι μετά το βίντεο βγήκαν στο γήπεδο κι έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης για 15 λεπτά.

Αυτοματισμοί

Ο Αλόνσο έπειτα δούλεψε σε αυτοματισμούς από τα άκρα. Χώρισε τους παίκτες ανά θέσεις. Στην άσκηση μπήκε και ο Μπάλντοκ, ο οποίος ήταν δίδυμο σε ρόλο δεξιού μπακ με τον Βαγιαννίδη, ενώ αριστερό μπακ ήταν ο Κώτσιρας.

Η άσκηση απαιτούσε συνεργασία πέντε παικτών. Του δεξιού στόπερ, του δεξιού εξτρέμ και μπακ, ενός χαφ και στο τέλος τελείωμα από τον φορ. Ανάλογη ήταν η άσκηση κι από τα αριστερά.

Δείτε βίντεο από την προπόνηση.

Το πρέσινγκ και το 4-3-3

Έπειτα από την άσκηση με την ανάπτυξη-αντεπίθεση από τα άκρα, ο Αλόνσο δούλεψε στο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και πάλι οι πορτοκαλί, όπως και το πρωί ήταν σε σχηματισμό 4-3-3. Στο τέρμα ο Ντραγκόβσκι, δεξί μπακ ο Βαγιαννίδης, αριστερό ο Κώτσιρας και στόπερ οι Σένκεφελντ, Γεντβάι. Στα χαφ οι Αράο, Μπακασέτας, Βιλένα, δεξιά ο Μαντσίνι, αριστερά ο Τζούριτσιτς και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Οι πράσινοι σε διάταξη 4-2-3-1 ήταν οι Λοντίγκιν, Τσόκαϊ, Κάτρης, Φικάι, Ρούμπεν, Ζέκα, Κυριόπουλος, Λημνιός, Μπρέγκου, Αϊτόρ, Νταμπίζας. Οι Πάλμερ-Μπράουν, Μάγκνουσον, Τρουιγέ, ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα.

Οι παίκτες, λοιπόν, στα 3/4 του γηπέδου δούλεψαν σε επιθέσεις και πρέσινγκ. Προσπαθούσαν να κρατήσουν τις θέσεις που τους έδειξε ο Αλόνσο στο βίντεο και να πρεσάρουν ανάλογα με τις επιθυμίες του. Ο Ουρουγουανός έμεινε ικανοποιημένος από τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών του και συνεχώς τους επιβράβευε.

Στη διάρκεια της προπόνησης ήταν έντονη η βροχόπτωση, το νερό δυσκόλευε τους παίκτες κι έτσι το πρόγραμμα στον αγωνιστικό χώρο, είχε διάρκεια μία ώρα.