Παναθηναϊκός: Οι πιθανότητες επανενεργοποίησης του Βαγιαννίδη

Οι Γιώργος Βαγιαννίδης, Σόλα Σορετίρε.

Παναθηναϊκός: Οι πιθανότητες επανενεργοποίησης του Βαγιαννίδη

Η ανοικτή υπόθεση επέκτασης συμβολαίου του Γιώργου Βαγιαννίδη και οι πιθανότητες επιστροφής στις αποστολές των αγώνων του Παναθηναϊκού. Το Sportal.gr αναλύει...

Η σύνδεση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ με το status του Γιώργου Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό μοιραία γίνεται από μερίδα Τύπου και φιλάθλων. Ο συνειρμός αυτός προκύπτει από ένα τραγικό γεγονός και μία εκκρεμότητα του Τριφυλλιού, την επέκταση της συνεργασίας με τον 23χρονο δεξιό μπακ.

Δίχως καμία διάθεση απομόνωσης της απώλειας του Μπάλντοκ, που σκόρπισε τη θλίψη στον οργανισμό του Τριφυλλιού, στην ατζέντα της ομάδας ήταν, είναι και θα είναι, στο άμεσο μέλλον, η ανοικτή υπόθεση του συμβολαίου του Βαγιαννίδη. Από τη στιγμή που η σειρά γεγονότων, η οποία εκκινεί από τις αρχές του 2024, δεν έχει φέρει ακόμα το τελευταίο επεισόδιο, οι δύο πλευρές καλούνται να διαχειριστούν το «συνεχίζουμε μαζί» ή το «δεν συνεχίζουμε μαζί» κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ξεκάθαρος ο Αλόνσο: «Την απάντηση για τον Βαγιαννίδη πρέπει να τη δώσει ο Παναθηναϊκός, όχι εγώ» - «Φιλενάδα μου η πίεση, την ξέρω από παιδάκι»!
CONFERENCE LEAGUE

19:16 - 02.10.2024

Ξεκάθαρος ο Αλόνσο: «Την απάντηση για τον Βαγιαννίδη πρέπει να τη δώσει ο Παναθηναϊκός, όχι εγώ» - «Φιλενάδα μου η πίεση, την ξέρω από παιδάκι»!

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό για αποτελέσματα, αλλά και στην υπόθεση του Γιώργου Βαγιαννίδη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιέγκο Αλόνσο, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Μπόρατς για το Conference League.

Όπως, πλέον, είναι ξεκάθαρο από τις δηλώσεις του Ντιέγκο Αλόνσο, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα, η απουσία του Γιώργου Βαγιαννίδη από τις τρεις τελευταίες αποστολές των Πράσινων αποτελεί διοικητική απόφαση. Αγωνίστηκε βασικός, για 68 λεπτά, στο 3-1 επί του Πανσερραϊκού στο, δίχως φιλάθλους λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ, όπου τον αντικατέστησε ο εκλιπών Μπάλντοκ. Και έκτοτε, από τις 22 Σεπτεμβρίου δηλαδή, δεν έχει μπει καν σε προεπιλογή. Συγκεκριμένα, στους αγώνες με ΑΕΚ, Μπόρατς έξω και Ολυμπιακό μέσα.

Σύμφωνα με τα τώρα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει λάβει απάντηση στην τελευταία πρόταση επέκτασης που έκανε στην πλευρά Βαγιαννίδη. Ο χειρισμός αυτός, πιθανότατα, έφερε και το τέλμα στην υπόθεση. Σε ενδεχόμενο «ναι» όλα θα είχαν ολοκληρωθεί ομαλά. Στο ενδεχόμενο «όχι», πιθανώς, να γινόταν μία επόμενη πρόταση, δίχως να σταματήσει να υπολογίζεται ο Βαγιαννίδης.

Από εδώ και πέρα, αξίζει να τονιστεί το εξής. Η διαπραγμάτευση μπορεί να έχει τελματώσει, ουδέποτε, όμως, υπήρξε, έστω η ένδειξη, ότι δεν θα συνεχιστεί. Χρειάζεται ένα βήμα, από τη μία ή την άλλη πλευρά, ώστε να προκύψει η επαναπροσέγγιση. Τέτοια από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, θα ήταν μία κρούση στη διοίκηση επάνω στην προηγούμενη πρόταση. Από την άλλη μεριά, αν ο Παναθηναϊκός επανέφερε αγωνιστικά τον ποδοσφαιριστή, τότε, ίσως, όλα θα γίνονταν πιο εύκολα για τη συνέχεια της συνομιλίας.

Έως τώρα, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από καμία πλευρά. Ο οργανισμός, αυτή τη στιγμή, βιώνει το απόλυτο πένθος με την απώλεια του Μπάλντοκ, ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν στην ίδια θέση με τον Βαγιαννίδη. Άλλη μία συναισθηματική δυσκολία, μάλιστα σοβαρότατη και με προεκτάσεις, στο γενικότερο πλαίσιο.

Η επανέναρξη των υποχρεώσεων του Τριφυλλιού, στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για το Πρωτάθλημα, είναι ιδιαίτερη. Όπως και όλο το τρέχον διάστημα. Η ομάδα έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ να είναι ενωμένη. Μία γροθιά, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει στο γήπεδο και έξω από αυτό. Με βάση τη συνθήκη αυτή τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για την προεπιλογή που θα πάρει στην Κρήτη ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Υπάρχουν πιθανότητες να είναι παρών σε αυτή ο Βαγιαννίδης. Λίγες ή πολλές, θα φανεί. Αλλά υπάρχουν και όχι για αγωνιστικούς λόγους μόνο. Ο Παναθηναϊκός έχει κατέβει και σε προηγούμενα ματς με ένα μπακ, στην απέναντι πλευρά άμυνας όσο είναι τραυματίας ο Μαξ, με τον Μλαντένοβιτς να σηκώνει μεγάλο αγωνιστικό βάρος. Το γκρουπ έχει τεράστια ανάγκη να βρίσκεται όλο μαζί.

Για μία τόσο λεπτή υπόθεση, της οποίας η έκβαση θα κριθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, υπόβαθρο για την ανατροπή σκηνικού υφίσταται. Στο χέρι των εμπλεκόμενων πλευρών βρίσκονται τα υπόλοιπα. Μέχρι τώρα συνάντηση δεν έχει γίνει, τουλάχιστον βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν. Το επόμενο διάστημα, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι τέτοιο.