Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για πρόκριση μετά το «Χ» με τη Μπάνια Λούκα

Ο Τζούριτσιτς και ο Μλαντένοβιτς

i

©Intime

Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για πρόκριση μετά το «Χ» με τη Μπάνια Λούκα

Κώστας Τόπας 13:54 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 04.10.2024

Μετά την ισοπαλία με την Μπάνια Λούκα, οι πιθανότητες για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Conference League έχουν διαφοροποιηθεί.

Ο Παναθηναϊκός ενώ είχε καλές στιγμές, έβγαλε ορισμένες σημαντικές φάσεις, ένα πεντάλεπτο, όπου δεν είχε συγκέντρωση, ήταν αρκετό για να πετάξει δύο βαθμούς στην έδρα της Μπάνια Λούκα στην πρεμιέρα του στο Conference League.

Οι «πράσινοι» έμειναν το 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν είναι καλό φυσικά πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι», παράλληλα, λογικά δεν θα κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός της επόμενης φάσης, αλλά τέτοια αποτελέσματα δεν βοηθούν την ομάδα και στο δικό της ranking.

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε ξανά, πριν την ημέρα της κρίσης

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε ξανά, πριν την ημέρα της κρίσης

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για την αποτυχημένη πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στη League Phase του Conference League με την Μπόρατς και για την επόμενη Κυριακή, που κρίνoνται πολλά περισσότερα από τη μισή σεζόν.

Στη δεύτερη αγωνιστική το τριφύλλι θα δώσει ένα σπουδαίο παιχνίδι με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς με το φαβορί του Conference League και φυσικά το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο για τη σπουδαία αναμέτρηση. Το παιχνίδ θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 24 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει στις 19:45. Ένας αγώνας που δεδομένα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων όχι μόνο στην Αγγλία και την Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη.

Μετά την ισοπαλία με την Μπόρατς, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 19η θέση της κατάταξης της League Phase του Conference League. Επειτα από αυτό το αποτέλεσμα και την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής, η «Opta» ανέλυσε τα δεδομένα που υπάρχουν για τις ομάδας στη διοργάνωση.

Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχει 30,1% πιθανότητες για να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Conference League. Αν καταφέρει και προκριθεί στα ημιτελικά, τότε οι πιθανότητες, βάσει «Opta» είναι στο 12%. Σε περίπτωση που η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, πετύχει να φτάσει στον τελικό τότε αυτή η πιθανότητα είναι στο 4,1%, ενώ για να στεφθεί τροπαιούχος είναι μόλις στο 1,4%.