Κορυφώνεται η αγωνία των Πορτογάλων για Ιωαννίδη: «Αυτό είναι το διάστημα απουσίας του Έλληνα επιθετικού»

Κορυφώνεται η αγωνία των Πορτογάλων για Ιωαννίδη: «Αυτό είναι το διάστημα απουσίας του Έλληνα επιθετικού»

Sportal newsroom 13:29 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 09.06.2024

Η A’Bola επικοινώνησε με ορθοπεδικό, που έχει εργαστεί στη Σπόρτινγκ για να δώσει τις εκτιμήσεις του για το χρονικό διάστημα απουσίας του Ιωαννίδη.

Ο Φώτης Ιωαννίδης τραυματίστηκε στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με τη Γερμανία κι επέστρεψε για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ, τα πορτογαλικά ΜΜΕ καλούν σε δηλώσεις γιατρούς, τη στιγμή που δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα, ώστε να διαπιστώσουν πόσο χρόνο θα μείνει εκτός ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού. Μετά τη Record που μίλησε με πρώην γιατρό της εθνικής Πορτογαλίας, η Α’Bola επικοινώνησε με τον Περέιρα ντε Κάστρο, ορθοπεδικός, που έχει εργαστεί και στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Ο Φώτης Ιωαννίδης αποδεσμεύτηκε το Σάββατο από το στρατόπεδο της Εθνικής Ελλάδας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, μετά από τραυματισμό του στον αγώνα με τη Γερμανία, όπουο αποχώρησε από το γήπεδο έπειτα από 10 λεπτά.

Μετά από μονομαχία με τον Ρούντιγκερ, ο επιθετικός έπεσε στο δεξί του χέρι και σφάδαζε από τους πόνους.

Μια πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για εξάρθρωση στον δεξιό του ώμο. Αν και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα του τραυματισμού, θα κρατήσει εκτός δράσης τον επιθετικό του Παναθηναϊκού για μερικές εβδομάδες.

Η BOLA μίλησε με τον Περέιρα ντε Κάστρο, έναν ορθοπεδικό γιατρό που, μεταξύ άλλων συλλόγων, έχει εργαστεί στη Σπόρτινγκ, για να εκτιμήσει τι μπορεί να αντιμετωπίσει ο Ιωαννίδης: “Είναι ένας τραυματισμός που μπορεί να έχει διαφορετικούς βαθμούς. Εάν είναι βαθμού 1, είναι επομένως εξάρθρωση. Αλλά υπάρχει κάτι άλλο που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, είτε αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ώμος έχει εξαρθρωθεί είτε όχι”.

Σχετικά με τον χρόνο διακοπής που μπορεί να προκαλέσει ο τραυματισμός, ο Περέιρα ντε Κάστρο ήταν ξεκάθαρος: “Κανονικά, η εξάρθρωση ώμου δεν είναι τραυματισμός. Αυτό διαρκεί τρεις εβδομάδες, στο τέλος του οποίου ο αθλητής θα μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες. Εάν είναι βαθμού 3 ή 4, μπορεί να εξεταστεί η ανάγκη για χειρουργική επέμβαση”.

Μια ακριβής διάγνωση είναι απαραίτητη για να γνωρίζετε τα επόμενα βήματα: “Θα κάνει μαγνητική τομογραφία και μετά θα ξέρουμε πόσο άσχημος είναι ο τραυματισμός. Όμως, πιστεύω ότι, στο χειρότερο σενάριο, θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν. Επομένως, θα χρειαζόμουν τρεις εβδομάδες ακινητοποίησης και μετά άλλες δεκαπέντε ημέρες αποκατάστασης μέχρι να μπορέσει να παίξει ξανά».