Οι Ρουμάνοι μπλέκουν τον Παναθηναϊκό με τον τεχνικό της εθνικής τους Έντι Ιορντανέσκου!

Οι Ρουμάνοι μπλέκουν τον Παναθηναϊκό με τον τεχνικό της εθνικής τους Έντι Ιορντανέσκου!

Γιώργος Σακελλαρίου 22:26 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 05.06.2024

Στη Ρουμανία υποστηρίζουν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Έντι Ιορντανέσκου έχει προστάσεις από διάφορους συλλόγους κι ανάμεσά τους είναι και ο Παναθηναϊκός.

Με την ετικέτα «αποκλειστικό» στη ρουμανική ιστοσελίδα sport.ro αναφέρεται ότι ο Έντι Ιορντανέσκου μπορεί να είναι αντίπαλος του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρουμανίας Έντι Ιορντανέσκου είναι στη λίστα αρκετών συλλόγων κι ανάμεσά τους είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Ιορντανέσκου, βέβαια, θα είναι στο Euro 2024 στη Γερμανία με την εθνική ομάδα της χώρας του και δεν είναι εύκολο να έρθει σύντομα στην Ελλάδα, αν ισχύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το τριφύλλι.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να καταλήξει στον πάγκο ενός κολοσσού στη Super League Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος συμβολαίου.

Ο Έντι Ιορντανέσκου (γεννήθηκε στις 16/6/78) δεν έχει υπογράψει ακόμη την επέκταση του συμβολαίου με την ομοσπονδία (FRF), που λήγει στο τέλος του Euro 2024.

Σύμφωνα με πηγές του Sport.ro, τον τεχνικό της εθνικής Ρουμανίας φλερτάρουν αρκετοί σύλλογοι από Ευρώπη και Ασία, με τις προσφορές να είναι πολύ συμφέρουσες από οικονομικής άποψης. Ανάμεσά τους και ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους στην Ελλάδα και τη νότια Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός.

Αν υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, θα είναι ο αντίπαλος στη μάχη για τον τίτλο με έναν άλλο Ρουμάνο προπονητή της γενιάς του, τον Ραζβάν Λουτσέσκου (55 ετών), τον γιο ενός άλλου μεγάλου Ρουμάνου προπονητή, του Μιρτσέα Λουτσέσκου (78 ετών).

Ο Άνχελ Ιορντανέσκου (74 ετών), πατέρας του Έντι, αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα (ΟΦΗ 1982-1984), στη συνέχεια ήταν προπονητής της Εθνικής Ελλάδας (1998-1999).

Οι πράσινοι θα μπουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League 2024-2025 μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (1-0 επί του Άρη Θεσσαλονίκης).

Ο Παναθηναϊκός θεωρείται ένας από τους πολυτιμότερους συλλόγους της νότιας Ευρώπης, αποτελώντας δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά την εποχή που η ομάδα χρηματοδοτούνταν από τον δισεκατομμυριούχο Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Έντι Ιορντανέσκου αγωνίστηκε στην Ελλάδα τη σεζόν 1998-99 με τον Πανιώνιο, ενώ έπαιξε και στην Κύπρο με την Αλκή. Αγωνίστηκε επίσης σε Στεάουα, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Βασλούι και Πετρολούλ.

Ως προπονητής ήταν βοηθός στη Στεάουα, ενώ ανέλαβε και την πρώτη ομάδα, πριν πάει στην εθνική. Εργάστηκε επίσης σε Μούρες, Άστρα, Κλουζ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Παντούρι, Βασλούι.