Οι τέσσερις θέσεις που υπολογίζει ο Αλόνσο τον Κώτσιρα

Οι τέσσερις θέσεις που υπολογίζει ο Αλόνσο τον Κώτσιρα

Ο Γιάννης Κώτσιρας στις προπονήσεις έχει ρόλο αριστερού μπακ και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Γιάννης Κώτσιρας ανανέωσε το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» έως το 2026.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον 31χρονο αμυντικό για να διατηρήσει το ελληνικό στοιχείο, αλλά και γιατί υπολογίζει τον παίκτη για διάφορες θέσεις. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις πάντα είναι χρήσιμος και γι’ αυτό η διοίκηση σε συνεννόηση με τον νέο τεχνικό Ντιέγκο Αλόνσο αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον διεθνή μπακ, ο οποίος με την πράσινη φανέλα έχει 106 παιχνίδια και 7 ασίστ.

Στις τελευταίες προπονήσεις ο Ουρουγουανός τεχνικός χρησιμοποιεί τον Κώτσιρα σε ρόλο αριστερού μπακ. Ασφαλώς αυτό συμβαίνει λόγω ανάγκης, διότι δεν έχει καλυφθεί το κενό του Χουάνκαρ, που αποχώρησε, ενώ ο Μλαντένοβιτς έχει άδεια μετά τη συμμετοχή του στο Euro 2024.

Ο Κώτσιρας, λοιπόν, βοηθάει σε ρόλο αριστερού μπακ με τον Βαγιαννίδη δεξιά και τον Μπάλντοκ επίσης στη φυσική του θέση. Εκεί έπαιξε ο τελευταίος στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας. Από τη στιγμή που θα γυρίσει ο Μλαντένοβιτς κι έρθει κι ένα ακόμα αριστερό μπακ, τότε ο Κώτσιρας θα υπολογίζεται για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης ήταν ο εκλεκτός, ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική πρόταση, αλλά ο 27χρονος διεθνή μπακ ήθελε να παραμείνει στο εξωτερικό. Οπότε, κάποιος ξένος, με τον οποίο οι πράσινοι έχουν προχωρημένες επαφές, θα έρθει για να καλύψει τη θέση με τον Μλαντένοβιτς.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και το ενδεχόμενο παραχώρησης του Βαγιαννίδη. Αν φύγει ο νεαρός, τότε Κώτσιρας και Μπάλντοκ θα είναι το δίδυμο των δεξιών μπακ. Αν μείνει, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Κώτσιρα στις εξής θέσεις.

Ο Παναθηναϊκός αφήνει Γιαννούλη, στρέφεται σε ξένο αριστερό μπακ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:07 - 01.07.2024

Ο Παναθηναϊκός αφήνει Γιαννούλη, στρέφεται σε ξένο αριστερό μπακ

Ο Παναθηναϊκός λαμβάνει αρνητικά μηνύματα από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννούλη και αποφάσισε να μην τον περιμένει άλλο, ενεργοποιώντας άμεσα την εναλλακτική επιλογή για την αριστερή πτέρυγα.

Δεξί μπακ εφόσον ο Αλόνσο κρίνει ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους συμπαίκτες του. Αριστερό μπακ αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη. Σε ρόλο αμυντικού μέσου. Ο Κώτσιρας έπαιξε τη θέση με τον Φατίχ Τερίμ και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Υπάρχει επίσης και το κέντρο της άμυνας. Μόνο απίθανο δεν θα είναι, αν και πάλι παραστεί ανάγκη, ν’ αγωνιστεί ο Κώτσιρας δεξί στόπερ. Είτε σε τετράδα είτε πολύ περισσότερο με τρεις πίσω αν κάποια στιγμή κρίνει ο Αλόνσο ότι χρειάζεται ν’ αλλάξει τον σχηματισμό.