Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έπαιξαν τα ρέστα τους στο καυτό ΟΑΚΑ, αλλά έμειναν στο «μηδέν»
i

©intime

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έπαιξαν τα ρέστα τους στο καυτό ΟΑΚΑ, αλλά έμειναν στο «μηδέν»

Γιώργος Σακελλαρίου 22:27 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 06.10.2024

Ο Ολυμπιακός είχε τις καλύτερες φάσεις στο ντέρμπι, αλλά έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Αποχώρησε με θλάση ο Ιωαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός καιγόταν για την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι και για να μην απομακρυνθεί κι άλλο από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι με νίκη κόντρα στο άντρο του αιωνίου αντιπάλου του, θα βρισκόταν στην κορυφή, αλλά κυρίως θα έστελνε ηχηρό μήνυμα ότι θα μπορούσε να μείνει και να στρογγυλοκαθίσει εκεί.

Στο καυτό ΟΑΚΑ, το τριφύλλι έδωσε μία μεγάλη μάχη, αλλά έχασε το μεγαλύτερο όπλο του, τον Ιωαννίδη. Ο διεθνής φορ ήταν από τα πρώτα λεπτά με ενοχλήσεις και αποχώρης πριν το ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτό οι πράσινοι είχαν την υπεροχή και αρκετές καλές στιγμές με κυριότερη τη διπλή ευκαιρία του Σπόραρ στις καθυστερήσεις. Οι Πειραιώτες με τη σειρά τους είχαν σπουδαία φάση με τον Ελ Κααμπί.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς παρέμενε ανοικτό, ο Ολυμπιακός είχε τρεις μεγάλες φάσεις, με Ελ Κααμπί, Κωστούλα, Μασούρα, δεν τις εκμεταλλεύτηκε και το τελικό 0-0 αφήνει και τις δύο ομάδες χωρίς γεύση...

Το ντέρμπι είχε εξαιρετική ατμόσφαιρα και ρυθμό. Η μπάλα πήγαινε συχνά πάνω κάτω και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν.

Τρία ντέρμπι, μηδέν γκολ ο Παναθηναϊκός - Σε οριακό σημείο ο Αλόνσο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:35 - 06.10.2024

Τρία ντέρμπι, μηδέν γκολ ο Παναθηναϊκός - Σε οριακό σημείο ο Αλόνσο

Ο Παναθηναϊκός μετά την Τούμπα και τη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν σκόραρε ούτε απέναντι στον Ολυμπιακό και έμεινε στο μείον εφτά. Οριακή πλέον η κατάσταση για τον Ντιέγκο Αλόνσο, που έχει την ευθύνη.

Στο 4’ σε γύρισμα του Μπάλντοκ τα σουτ του Τζούρισιτς και του Μπακασέτα κόντραραν, ενώ στο 11’ κεφαλιά του Γεντβάι στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού η μπάλα έφυγε άουτ.

Η πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό ήταν στο 14’, όταν το σουτ του Μουζακίτη εκτός περιοχής κόντραρε και μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Μεγάλη ευκαιρία ο Ελ Κααμπί

Στο 16’ τρομερό βολέ του Τζούριτσιτς με το δεξί έξω από την περιοχή, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 21’ είχε νέα καλή στιγμή ο Παναθηναϊκός. Σε φάουλ του Μπακασέτα, κεφαλιά του Ίνγκασον, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 26’ απείλησαν οι Πειραιώτες, αλλά το αριστερό σουτ του Έσε εκτός περιοχής έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 30’ αριστερό πλασέ του Μλαντένοβιτς εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι. Στο 35’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0. Τρομερό λάθος του Λοντίγκιν ο Ζέλσον έκλεψε κι έδωσε στον Ελ Κααμπί, αυτός απέφυγε τον Λοντίγκιν και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά απομάκρυνε πριν τη γραμμή σε κόρνερ ο Ίνγκασον.

Πλήγμα με Ιωαννίδη, διπλή ευκαιρία ο ΠΑΟ

Στο 43’ ο Παναθηναϊκός έχασε τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο διεθνής φορ από τα πρώτα λεπτά του ματς είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Πάλεψε, συνέχισε, αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει και υπέστη ζημιά, αφού αποχώρησε με θλάση. Στη θέση του μπήκε ο Σπόραρ και στο 45’+1’ ο Σλοβένος είχε διπλή ευκαιρία.

Ο Τζολάκης έκανε κακή έξοδο, ο Ρέτσος δεν απομάκρυνε, ο Σπόραρ στην καρδιά της άμυνας έκανε δύο σουτ τα οποία απέκρουσε ενστικτωδώς ο Έλληνας γκολκίπερ και στην εξέλιξη ο Τετέ σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην ίδια φάση οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ρέτσου στη φάση.

Στο δεύτερο μέρος ο Μεντιλίμπαρ πέρασε τον Κωστούλα στη θέση του Ολιβέιρα. Η πρώτη φάση ήταν για το τριφύλλι, όταν στο 47’ εκτέλεσε φάουλ ο Μπακασέτας, έδιωξαν οι αμυντικοί, ο Τσέριν επανέφερε και ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Μεγάλη φάση με Κωστούλα

Στο 54’ σε κόρνερ του Τετέ, κεφαλιά του Γεντβάι κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη και στο 55’ αστόχησε ο Ζέλσον.

Στο 56’ είχε μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός. Ο Ζέλσον σέντραρε και αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή ο Ελ Κααμπί είχε γυριστή κεφαλιά και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε.

Ο Μεντιλίμπαρ στη συνέχεια έπαιξε 4-3-3 με τους Κωστούλα, Βέλντε στα άκρα και τον Ροντινέι δεξί μπακ. Ο Αλόνσο με τη σειρά του έριξε στη μάχη τον Πελίστρι και τον Μαξίμοβιτς.

Στο 71’ είχαν τεράστια ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι. Αριστερό σουτ του Μουζακίτη, αριστερά στη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε ο Λοντίγκιν, ο Ίνγκασον απομάκρυνε προ του Ελ Κααμπί και στη συνέχεια ο Κωστούλας από τη μικρή περιοχή πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ουναϊ επιχείρησε να δώσει πνοή στον Παναθηναϊκό με την είσοδό του και στο 77’ είχε ευκαιρία, αλλά το δεξί σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τεράστια φάση ο Ολυμπιακός

Στο 91' έχασε τεράστια ευκαιρία ο Ολυμπιακός. Κάθετη του Κωστούλα στον Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στπο τετ α τετ!

O MVP

Ο Ίνγκασον και ο Έσε μοιράζονται το βραβείο. Ο στόπερ του Παναθηναϊκού έσωσε την ομάδα του στο λάθος του Λοντίγκιν στο πρώτο ημίχρονο και είχε ένα τρομερό τάκλιν προ του Ελ Κααμπί στη φάση του Κωστούλα, ενώ ψηλά ήταν ανίκητος και είχε μία κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Σαντιάγκο Έσε με τη σειρά του έτρεξε παντού, «κατάπιε» χιλιόμετρα και τα έβαλε με όλους τους χαφ του τριφυλλιού.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στις χαμένες ευκαιρίες των δύο ομάδων. Κανείς δεν πήρε το προβάδισμα και έτσι ήρθε το 0-0. Ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 45'+1' κι ορισμένες ακόμα στο πρώτο μέρος, ενώ οι Πειραιώτες είχαν μία μεγάλη φάση στο πρώτο μέτος και τρεις στο δεύτερο.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μπάλντοκ (75’ Κώτσιρας), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (65’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (75’ Ουναϊ), Τετέ, Τζούριτσιτς (65’ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44’ λ.τρ. Σπόραρ).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62’ Ντάνι Γκαρθία), Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης (86' Μασούρας), Ολιβέιρα (46’ Κωστούλας), Μαρτίνς (62’ Βέλντε), Ροντινέι, Ελ Κααμπί.