Όταν o διαιτητής του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είχε προκαλέσει την οργή του Αλόνσο και των παικτών της Ουρουγουάης: «Είναι π....ας γιος»

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που εξόργισε τους παίκτες της Ουρουγουάης

i

© Imago

Όταν o διαιτητής του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είχε προκαλέσει την οργή του Αλόνσο και των παικτών της Ουρουγουάης: «Είναι π....ας γιος»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:44 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 02.10.2024

Tην οργή των παικτών της Εθνικής Ουρουγουάης και του Ντιέγκο Αλόνσο είχε προκαλέσει ο Ντάνιελ Σίμπερτ, ο διαιτητής που ορίστηκε στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Μία σπουδαία μάχη περιλαμβάνει το καλεντάρι της Κυριακής στη Stoiximan Super League, με το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ να είναι εκείνο που ξεχωρίζει. Η ΚΕΔ έκανε γνωστό τον ρέφερι της αναμέτρησης και αυτός θα είναι ο Ντανιέλ Σίμπερτ, ο οποίος κατάγεται από τη Γερμανία.

Ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις και μία από αυτές ήταν το Μουντιάλ στο Κατάρ, το 2022. Όμως η παρουσία του εκεί δεν συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο ρέφερι προκάλεσε την οργή των παικτών της Ουρουγουάης και του Ντιέγκο Αλόνσο σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Τι είχε συμβεί τότε;

Πιθανό το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Ευρώπης ο πέμπτος του πρωταθλήματος
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:16 - 02.10.2024

Πιθανό το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Ευρώπης ο πέμπτος του πρωταθλήματος

Μετά την κλήρωση για τη φάση των «16» καθώς επίσης και τα ζευγάρια της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson υπάρχουν πλέον αρκετές πιθανότητες ο 5ος του πρωταθλήματος να μείνει εκτός Ευρώπης.

Το σκορ στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, εναντίον της Γκάνας, ήταν 2-0 και οι «σελέστε» χρειάζονταν ένα ακόμα γκολ, για να προκριθούν στους «16». Αυτό διότι στα κριτήρια ισοβαθμίας, η δεύτερη Νότια Κορέα υπερίσχυε και επομένως έπαιρνε εκείνη το εισιτήριο για τα νοκ-αουτ. Το γκολ αυτό, λοιπόν, θα μπορούσε να είχε έρθει στο 90+2', όμως ο Σίμπερτ θεώρησε πως δεν υπάρχει πέναλτι πάνω στον Καβάνι και έτσι έδωσε συνέχεια στο ματς.

Το τελικό σφύριγμα ήρθε και οι έξαλλοι ποδοσφαιριστές πήραν στο... κυνήγι τον διεθνή διαιτητή, και του επιτέθηκαν φραστικά, προπηλακίζοντάς τον μέχρι εκείνος να μπει στην φυσούνα. Έξαλλος με τη διαιτησία σε εκείνο το ματς ήταν και ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, με το εν λόγω ματς να είναι το τελευταίο του στον πάγκο των «σελέστε». Βεβαίως, εκείνος που ξέσπασε πιο πολύ απ' όλους ήταν ο Χοσέ Μαρία Χιμένες, ο οποίος δε δίστασε να βρίσει on camera τον διαιτητή του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Ειδικότερα, ο παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε πει τότε πως: «Εκείνοι (σ.σ. οι διαιτητές) είναι ένα μάτσο κλέφτες και είναι π....ας γιοι. Ναι, κατέγραψε το αυτό με την κάμερα. Είναι π....ας γιος». Στο ίδιο παιχνίδι, ο πρωταγωνιστής, Έντισον Καβάνι, μετά το τελικό σφύριγμα αποφάσισε να ρίξει μία γροθιά στο μόνιτορ του VAR και να το γκρεμίσει μαζί με τη βάση του.