Τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τι κρίνεται στο ντέρμπι «αιωνίων»
i

© Intime

Τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τι κρίνεται στο ντέρμπι «αιωνίων»

Sportal newsroom 22:45 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:56 - 29.05.2024

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα «κονταροχτυπηθούν» στη Λεωφόρο την τελευταία αγωνιστική σε μία αναμέτρηση που μόνο αδιάφορη δεν θα είναι...

Η σεζόν φτάνει στο τέλος της σιγά σιγά και πέρα από τη «μάχη» για την κορυφή ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουμε και τη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών θέσεων. Των θέσεων δηλαδή, που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν «καθαρίσει» την υπόθεση έξοδος στην Ευρώπη και πλέον μένει να φανεί ποιος από τους «αιώνιους» θα τερματίσει στην 3η θέση και θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάτι το οποίο θα κριθεί στο μεταξύ τους ντέρμπι την τελευταία αγωνιστική.

Τι χρειάζονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και το... pan b

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι στην 3η θέση με 73 πόντους και στο +2 από τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται την Κυριακή στη Λεωφόρο (19/5, 20:00).

Οι Πειραιώτες με διπλό ή ισοπαλία θα τερματίσουν στην 3η θέση και θα εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους παρουσία, ενώ το Τριφύλλι θέλει μόνο νίκη για να σκαρφαλώσει εκείνο στην 3η θέση.

Ωστόσο, αμφότεροι έχουν και plan b. Του Ολυμπιακού είναι ο τελικός του Conference League στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena με τη Φιορεντίνα. Αν κατακτήσει το τρόπαιο τότε θα εξασφαλίσει μία θέση στο League Stage του Europa League

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να τερματίσει 3ος, αλλά κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson στον τελικό με τον Άρη στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, τότε θα πάρει εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Η 4η θέση δεν είναι απαραίτητα... μοιραία

Και η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση μπορεί να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πως; Αν η ομάδα που κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson έχει εξασφαλίσει και θέση στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Εν ολίγοις, αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει 3ος και πάρει το Κύπελλο τότε η 4η θέση, στην οποία θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League. Αν όμως ο Άρης σηκώσει την κούπα, η 4η θέση δεν δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.