Μεντιλίμπαρ vs Αλόνσο: Το ντέρμπι της... Σεβίλλης διεξάγεται στο ΟΑΚΑ

O Μεντιλίμπαρ και ο Ντιέγκο Αλόνσο

i

© Sportal

Μεντιλίμπαρ vs Αλόνσο: Το ντέρμπι της... Σεβίλλης διεξάγεται στο ΟΑΚΑ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 09:07 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 06.10.2024

«Mendilibar out - Alonso in». Αυτή η φράση περιέγραφε την κατάσταση στη Σεβίλλη τον Οκτώβριο του 2023, όταν ο πρώτος αποχώρησε από το κλαμπ δίνοντας τη θέση του στον δεύτερο. Αμφότεροι βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα και θα... λύσουν τις διαφορές τους στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Το κορυφαίο ντέρμπι της χώρας αναμένεται να φιλοξενηθεί το βράδυ της Κυριακής (6/10) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα μονομαχήσουν με στόχο το τρίποντο. Ένα τρίποντο το οποίο αμφότεροι οι «αιώνιοι» θέλουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Αφενός, οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν τις νίκες, μετά τον Ατρόμητο και τη Μπράγκα, έχοντας στόχο να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, με φόντο την κορυφή της Stoiximan Super League. Αφετέρου, το «τριφύλλι» έχει μείνει πίσω σε αυτή την κούρσα και επιπλέον παραμένει δίχως νίκη σε ντέρμπι φέτος, επομένως θα προσπαθήσει να τα αλλάξει όλα αυτά το βράδυ της Κυριακής (20:30).

Όταν o διαιτητής του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είχε προκαλέσει την οργή του Αλόνσο και των παικτών της Ουρουγουάης: «Είναι π....ας γιος»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:44 - 02.10.2024

Όταν o διαιτητής του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είχε προκαλέσει την οργή του Αλόνσο και των παικτών της Ουρουγουάης: «Είναι π....ας γιος»

Tην οργή των παικτών της Εθνικής Ουρουγουάης και του Ντιέγκο Αλόνσο είχε προκαλέσει ο Ντάνιελ Σίμπερτ, ο διαιτητής που ορίστηκε στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ωστόσο, στο φετινό ντέρμπι υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για ντέρμπι και αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τους δύο προπονητές. Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Ντιέγκο Αλόνσο... κουβαλούν το παρελθόν τους από τη Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα... λύσουν τις διαφορές τους. Προφανώς οι δύο άντρες δεν έχουν να χωρίσουν κάτι σε προσωπικό επίπεδο, εντούτοις η άτυπη κόντρα τους θα αφορά και το παρελθόν στους Ανδαλουσιανούς.

Για όσους δεν θυμούνται, τον Οκτώβριο του 2023, ο Μεντιλίμπαρ αποχώρησε από το κλαμπ της La Liga, μετά από μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Παρά το γεγονός πως λίγους μήνες νωρίτερα ο ίδιος είχε κατακτήσει το Europa League, οι άνθρωποι του συλλόγου του καταλόγισαν τις αρνητικές επιδόσεις της ομάδας. Αντικαταστάτης του, λοιπόν, στη Σεβίλλη ήταν ο Αλόνσο, ο οποίος επίσης δεν κατόρθωσε να αλλάξει τη ρότα του καραβιού. Αποτέλεσμα; Έπειτα από μόλις 67 ημέρες ήρθε και η δική του φυγή, με τους δυο τους να ολοκληρώνουν τη θητεία τους έχοντας κακές αναμνήσεις.

Γυρνώντας στο σήμερα, λοιπόν, το... ντέρμπι της Σεβίλλης διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Ο Μεντιλίμπαρ έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Αλόνσο, αφού ο ίδιος έχει κερδίσει ήδη την εμπιστοσύνη των φίλων της ομάδας του. Αντίθετα, ο Ουρουγουανός τεχνικός, το... παλεύει ακόμα με τους οπαδούς των «πράσινων» και με ένα θετικό αποτέλεσμα στο ματς των «αιωνίων» σίγουρα θα κερδίσει πόντους εμπιστοσύνης.