«Όχι» Παναθηναϊκού και στη Λάτσιο για Ιωαννίδη

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

«Όχι» Παναθηναϊκού και στη Λάτσιο για Ιωαννίδη

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:01 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 10.08.2024

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, o Γιάννης Αλαφούζος απέρριψε μία εξαιρετική πρόταση της Λάτσιο για την πώληση του Φώτη Ιωαννίδη και επιμένει πως θα τον διατηρήσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ο Φώτης Ιωαννίδης έπαιξε την Πέμπτη για πρώτη φορά φέτος με τον Παναθηναϊκό, ερχόμενος από τον πάγκο στην ήττα με 1-0 από τον Άγιαξ. Ο διεθνής επιθετικός έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, εξαιτίας του τραυματισμού του στον δεξιό ώμο, σε σύγκροση με τον Ρούντιγκερ στο φιλικό της Ελλάδας με τη Γερμανία στις 7 Ιουνίου.

Παρά την μακρά απραξία του, ο Ιωαννίδης έχει τεθεί όλο το καλοκαίρι στο επίκεντρο υψηλών προσφορών ομάδων από το εξωτερικό. Ο Παναθηναϊκός έχει απορρίψει διαδοχικά προτάσεις από την Ίπσουιτς, τη Λέστερ, τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τη Μπολόνια και διατηρεί στο δυναμικό του τον 24χρονο επιθετικό.

Ωστόσο, οι κρούσεις για τον Ιωαννίδη δεν σταματούν... Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, η Λάτσιο προχώρησε σε κίνηση για τη μεταγραφή του Φώτη Ιωαννίδη, αλλά έτυχε της ίδιας μεταχείρισης με τις προηγούμενες ομάδες: άκουσε ένα ηχηρό «όχι» από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Η πρόταση της Λάτσιο που τέθηκε υπόψη του αφεντικού του Τριφυλλιού, προβλέπει ένα ποσό μεγαλύτερο των 20 εκατομμυρίων ευρώ, για το 60% των δικαιωμάτων του Έλληνα άσου. Αυτό θα σήμαινε πως σε ενδεχόμενη μεταπώληση του διεθνούς ποδοσφαιριστή από τους «λατσιάλι», η ΠΑΕ θα καρπωνόταν σχεδόν το ήμισυ του κέρδους που θα προέκυπτε από την υπεραξία του που προσθέτει η Serie A και η παρουσία στο Στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Στον Παναθηναϊκό θα αντιστοιχούσαν εξ' ολοκλήρου τα άμεσα και τα μελλοντικά οφέλη της μεταγραφής, αφού το ποσοστό που διατηρούσε ο Λεβαδειακός επί της κυριότητας του παίκτη στο deal του Αυγούστου του 2021, έχει εξαγοραστεί εδώ και ένα μήνα. Άρα, επρόκειτο για μία καθ' όλα επικερδή και συμφέρουσα συμφωνία, που θα εκτόξευε τα έσοδα του συλλόγου.

Πάντως, όπως έχει εξηγήσει το Sportal, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μεταφέρει στον Ιωαννίδη και στην πλευρά του, πως δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει το φετινό καλοκαίρι. Η επιδίωξη του εφοπλιστή είναι να συγκροτήσει ένα ισχυρό ρόστερ με πρωτοκλασάτους παίκτες που θα πλαισιώσουν τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.