Ξεμούδιασμα και... περίπατος για τον Παναθηναϊκό, 14-0 την Ουνιόν Χάουζ

Τζούρισιτς και Ζέκα πανηγυρίζουν το γκολ του Σέρβου

i

Intime

Ξεμούδιασμα και... περίπατος για τον Παναθηναϊκό, 14-0 την Ουνιόν Χάουζ

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:47 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 29.06.2024

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξέδωσαν από τις δυνατές προπονήσεις απέναντι στην αδύναμη Ουνιόν Χάουζ Ένσταλ και επικράτησαν 14-0! Κατάρρευση για τους Αυστριακούς στο φινάλε, χατ-τρικ για τον Γερεμέγεφ και Τζούρισιτς.

Αδύναμος αντίπαλος, με πειραματική σύνθεση… Η νίκη του Παναθηναϊκού με 14-0 επί της αυστριακής Ουνιόν Χάουζ Ένσταλ, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στην Αυστρία, έχει συμβολική αξία και ελάχιστα συμπεράσματα θα προσφέρει στον Ντιέγκο Αλόνσο. Περισσότερο ωφέλησε τους «πράσινους», που είχαν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τις συνεχόμενες προπονήσεις και να περάσουν σε αγωνιστικές συνθήκες.

Ο Αλόνσο εφάρμοσε το σύστημα 4-2-3-1, δείχνοντας πως θα αποτελέσει τη βάση του, με τις αναγκαίες κάθε φορά προσαρμογές. Ο Ουρουγουανός μοίρασε τον χρόνο σε όλους και τσέκαρε παίκτες οι οποίοι θα προσπαθήσουν από τις χαμηλές θέσεις της περσινής ιεραρχίας, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Πρωτίστως, ο Αλόνσο τσέκαρε την όρεξη τους, αφού η αξία δεν αμφισβητείται.

Το επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Ιουλίου και θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Όταν το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει την κυπριακή Πάφο, που είναι δυνατή και έχει ομοιογένεια

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τόσο μεγάλη, που στο 12’ το σκορ ήταν ήδη 3-0. Μόλις στα 51 δευτερόλεπτα, ο Τζούρισιτς άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ εντός περιοχής. Στο 11’, ο Τρουιγιέ πέρασε κάθετη στον Νίκα και αυτός στο τετ-α-τετ πλάσαρε το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα, πάλι ο Τζούρισιτς βρήκε τη μπάλα στο πέναλτι και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ του.

Ο Τζούρισιτς είχε μεγάλα κέφια και στο 28’, συμπλήρωσε χατ-τρικ. Ο Σέρβος από πλάγια θέση στην περιοχή σκόραρε με δυνατό σουτ. Στο 32’, ο Νταμπίζας έστρωσε στον Μαντσίνι και αυτός με πλασέ πέτυχε το 6-0. Ο δημιουργός έγινε σκόρερ στο 39’ και ο «Ντάμπι» πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Νίκας ήταν ο μόνος οποίος δεν αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα και χρίστηκε ξανά σκόρερ στο 52, για το 7-0 υπέρ του Παναθηναϊκού. Το 8-0 επιτεύχθηκε στο 65’, όταν ο Βαγιαννίδης γύρισε παράλληλα τη μπάλα και ο Γερεμέγεφ εξ’ επαφής σκόραρε.

Το κρεσέντο σκοραρίσματος συνεχίστηκε με μακρινά σουτ. Στο 78'  ήταν ο Μπρέγκου που σούταρε από το ημικύκλιο και ευστόχησε για το 9-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βαγιαννίδης δοκίμασε από μακρινή απόσταση και έκανε δέκα τα τέρματα του Τριφυλλιού. Ο Αϊτορ πέτυχε και αυτός γκολ στο 82’, για το 11-0.

Παρά τις επικές διαστάσεις στο σκορ, οι «πράσινοι» δεν σταμάτησαν και σκόραραν δύο φορές στο ίδιο λεπτό, στο 85’. Ο Σένκεφελντ πέτυχε γκολ με κεφαλιά για το 12-0 και στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Γερεμέγεφ με προβολή σημείωσε το 13-0. Ο Σουηδός συμπλήρωσε χατ-τρικ στο 87’, για το 14-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λίλο (46’ Καρακασίδης), Κάτρης (46’ Βαγιαννίδης), Γεντβάι (46’ Σένκεφελντ), Τσοκάι (46’ Αράο), Κυριόπουλος (46’ Φικάι), Ζέκα (46’ Ρούμπεν), Νίκας, Τρουιγιέ (46’ Βιλένα), Μαντσίνι (46’ Μπρέγκου), Τζούρισιτς (46’ Αϊτόρ), Νταμπίζας (46’ Γερεμέγεφ)