Άνοιξε κι άλλο η όρεξη στον Παναθηναϊκό με την πρόκριση: Στόχος η σούπερ ενίσχυση στο «8»

Άνοιξε κι άλλο η όρεξη στον Παναθηναϊκό με την πρόκριση: Στόχος η σούπερ ενίσχυση στο «8»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 20:20 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 30.08.2024

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στη League Phase του Conference League και με βάση τα νέα δεδομένα αναμένεται να συνεχίσει με ουσία τις μεταγραφές του με ποιοτικό «8άρι».

Ήταν δεδομένο ότι η κατάληξη της σειράς playoffs με τη Λανς θα επέφερε εξελίξεις. Δεν έχει νόημα να αναφερθεί τι θα γινόταν ή τι θα μπορούσε να γίνει σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός έμενε, αυγουστιάτικα, εκτός Ευρώπης. Ενδεικτικά, μπορείτε να τσεκάρετε ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό δεν διαβάσατε δημοσίευμα από την Πορτογαλία για τη Σπόρτινγκ και τον Φώτη Ιωαννίδη...

Η διοίκηση του Τριφυλλιού έχει προχωρήσει σε μία μεγάλη επένδυση φέτος. Οι μεταγραφές των Τετέ και Φακούντο Πελίστρι, οι οποίες άρχισαν ήδη την απόσβεση, και τα οικονομικά τους δεδομένα το αποδεικνύουν. Όμως, με Ευρώπη όλο το χειμώνα, το Πρωτάθλημα τεράστιο στόχο και τη διατήρηση του Κυπέλλου ως προαπαιτούμενο, το συμπέρασμα ότι το ρόστερ δεν έχει σχηματοποιηθεί προκύπτει εύκολα.

Ειλημμένη απόφαση για απόκτηση μέσου

Στον Τόνι Βιλένα δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες και από τον Ντιέγκο Αλόνσο, στην εκκίνηση της σεζόν. Δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Για έναν τόσο κοστοβόρο παίκτη στο ρόστερ, με βάση το transfer fee που δόθηκε στην Εσπανιόλ το 2023 (3 εκατ. ευρώ) και το ετήσιο συμβόλαιό του (1,4 εκατ.), η εξέλιξη είναι αρνητική για το Τριφύλλι.

Τα δεδομένα, όμως, είναι αμείλικτα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ποδοσφαιριστή στο «8» και θα πάρει. Εδώ και ημέρες εξετάζεται μία σειρά ονομάτων, κυρίως από την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Να αναλυθούν ορισμένα δεδομένα... Ο Ντιέγκο Αλόνσο θέλει, στη θέση, έναν ποδοσφαιριστή γρήγορο στη σκέψη και όχι απαραίτητα στα πόδια. Ο συνδυασμός θα ήταν το ευκταίο. Μεγάλη προσωπικότητα, που θα δεσπόζει στον άξονα.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, όσο και αν οι Τούρκοι επιμένουν, δεν αποτελεί προτεραιότητα. Έως χθες υπήρχαν δημοσιεύματα για τον Παναθηναϊκό και τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, τα οποία δεν αναδημοσιεύτηκαν καν στην Ελλάδα γιατί ο παίκτης δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές). Μεταφέρθηκε, λόγω του διαύλου επικοινωνίας που υπάρχει ανάμεσα στους συλλόγους, η προοπτική... Ο Παναθηναϊκός δεν φάνηκε να «τρελαίνεται» στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και το όνομα του Ροδρίγο Σαλάσαρ αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης. Αλλά, όσο διάθεση και αν υπάρχει για «σπρώξιμο» χρήματος στην αγορά, ο 25χρονος Ουρουγουανοϊσπανός δύσκολα πλησιάζεται. Είναι κομβικός στην Μπράγκα, οι Πορτογάλοι δεν θα συζητούσαν τίποτα λιγότερο από συνιδιοκτησία, η οποία θα κοστίσει στον υποψήφιο ενδιαφερόμενο επάνω από 7 εκατ. ευρώ για το 50%.

Επάνω σε αυτό, για να μην δημιουργούνται ανεδαφικές προσδοκίες, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κίνηση. Κοιτάζει την αγορά της Λατινικής Αμερικής και δεν αποκλείεται να γίνει δεκτή νέα εισήγηση του Ντιέγκο Αλόνσο, όπως στην υπόθεση Πελίστρι. Ενδεχομένως για συμπατριώτη του ή για άλλο «8άρι» από τη συγκεκριμένη... δεξαμενή ποδοσφαιριστών.

Φορ και... άλλοι

Αν δεν υπάρξει πρόοδος με πιθανή πώληση του Αντράζ Σπόραρ είναι δύσκολο ο Παναθηναϊκός να πάει για «9άρι». Οπότε η εξέλιξη της υπόθεσης του Σλοβένου, θα καθορίσει το status στη θέση. Όπως και αν προκύψει οποιαδήποτε πώληση βασικού (έως τώρα δεν υπάρχει τέτοια διάθεση, ούτε πληροφόρηση), θα υπάρξει αντικατάσταση.

Τώρα, για τους εξτρέμ.. Οι θέσεις έχουν κλείσει. Οι Πελίστρι και Τετέ θα αλλάζουν πλευρές, ανάλογα με τις απαιτήσεις των αγώνων. Με τη Λανς βρήκαν δίχτυα όχι με τα καλά τους πόδια: Ο Ουρουγουανός με το αριστερό και ο Βραζιλιάνος με το δεξί. Να προστεθεί στο ρόστερ κάποιος συμπληρωματικός αποτελεί ένα ενδεχόμενο με λιγότερες από 50% πιθανότητες.

Για αριστεροπόδαρο στόπερ, ένας εκ των Πάλμερ - Μπράουν ή Μάγκνουσον θα έχει ενεργό ρόλο στο rotation. Ο Ισλανδός δηλώνει καλά και έτοιμος να παίξει. Θα φανεί άμεσα αυτό. Με τον Μάγκνουσον υγιή, ο Παναθηναϊκός είναι καλυμμένος. Τουλάχιστον στα, θεωρητικά, βατά ματς στην Ελλάδα. Μέχρι την επόμενη Τρίτη θα έχει προκύψει πρόοδος στο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Για παράδειγμα, οι Τσοκάι και Κάτρης είναι ήδη στη Λιβαδειά για τα τυπικά.

Στο ίδιο διάστημα, θα ενταθούν οι κινήσεις του Παναθηναϊκού για σούπερ ενίσχυση στο «8». Σύντομα θα προκύψει υποψήφιος, όνομα που θα επιβεβαιώσει και τη στόχευση για upgrade στη θέση. Ο Παναθηναϊκός έχει, τουλάχιστον, ακόμα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η οικονονική ενίσχυση από αυτά θα είναι σημαντική. Η χρονιά all - in της διοίκησης εξελίσσεται, με κορυφαίο στόχο το Πρωτάθλημα. Και ο χαφ που θα έρθει, θα είναι περίπτωση προς αυτή την κατεύθυνση.