Πάει κατευθείαν Γαλλία ο Πελίστρι
i

©imago

Πάει κατευθείαν Γαλλία ο Πελίστρι

Λάμπρος Γκαραγκάνης 12:12 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 22.08.2024

Ο Φακούντο Πελίστρι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάει κατευθείαν στη Γαλλία για να ενσωματωθεί με την αποστολή του Παναθηναϊκού. Αγώνας δρόμου για να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Αποστολή στη Λανς

Ο Φακούντο Πελίστρι αποτελεί το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, με τον Ουρουγουανό να γίνεται, αναλογικά, η πιο μεταγραφή στην ιστορία των Πρασίνων. Μια και για το 60% των δικαιωμάτων του (η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κράτησε το 40% σε ποσοστό μεταπώλησης), το Τριφύλλι δαπάνησε 6 εκατ. ευρώ.

Ο 23χρονος εξτρέμ, λοιπόν, υπάρχει πιθανότητα να πάει κατευθείαν στη Γαλλία προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τη Λανς. Μάλιστα ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να αντικαταστήσει τον Βιλένα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής από τον Ντιέγκο Αλόνσο για λόγους τακτικής στην ευρωπαϊκή λίστα. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να ντεμπουτάρει με τους Πράσινους σε μία εβδομάδα, στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς της Λανς στην προπόνηση πριν από τον Παναθηναϊκό
CONFERENCE LEAGUE

08:38 - 21.08.2024

Αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς της Λανς στην προπόνηση πριν από τον Παναθηναϊκό

Οι οπαδοί της Λανς δημιούργησαν μια θερμή ατμόσφαιρα στην ανοιχτή προπόνηση της ομάδας, αποθεώνοντας τους παίκτες πριν από το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τα playoffs του Conference League.

Εκτός ακόμα είναι και ο Μαντσίνι, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες. Η αθηναϊκή ομάδα ήθελε εξ αρχής να τον δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα, κάτι που όπως φαίνεται μπορεί να πραγματοποιηθεί και ο Ουρουγουανός να μπει στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με τη Λανς.

Αυτά θα του δώσει στο γήπεδο ο Φακούντο Πελίστρι

Οι αριθμοί του 23χρονου Λατινοαμερικάνου ανά θέση, στην επαγγελματική του καριέρα, μαρτυρούν και που του αρέσει να αγωνίζεται. Αλλά και που τον υπολόγιζαν οι προπονητές του. Που νιώθει πιο άνετα να αναπτύξει τα skills του, που μπορεί να γίνει πολύτιμος για το Τριφύλλι. Ο Πελίστρι είναι δεξιός εξτρέμ, με 101 συμμετοχές, 5 γκολ και 9 ασίστ καριέρας. Αριστερά έχει αγωνιστεί 9 φορές, με 2 γκολ συγκομιδή. Δεύτερος επιθετικός 2 φορές, σέντερ φορ 1 και «10άρι» καμία...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Και όμως ως επιτελικός μέσος άρχισε να τραβάει το ενδιαφέρον μεγάλων ποδοσφαιρικών σύλλόγων, πριν καταλήξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν αγωνιζόταν στην Πενιαρόλ Κ19. Εκεί έπαιζε στο «10» και μεταλλάχθηκε σε εξτρέμ μόλις έκανε το ταξίδι για την Αγγλία. Στην Αλαβές είχε τον ίδιο ρόλο, παίζοντας λίγο πιο εσωτερικά. Η τάση του να συγκλίνει είναι δεδομένη, κατάσταση που ταιριάζει σε αυτό που θέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο από τους wingers του.

Βοηθάει πολύ στο build up των επιθέσεων, διότι είναι καλός στη μεταβίβαση μπάλας σε κοντινές αποστάσεις, με έφεση στο 1 vs 1. Είτε στα «φτερά», είτε στον άξονα. Η σκέψη του είναι γρήγορη με το που θα υποδεχθεί την μπάλα. Αν έχει την ευκαιρία να τρέξει απέναντι στον αντίπαλο, θα το κάνει δίχως να το επεξεργαστεί. Δεν θα επιχειρήσει να τον περάσει με κάποια εξεζητημένη ενέργεια, θα στηριχθεί στο starter pack των ικανοτήτων ενός κανονικού εξτρέμ. Καλή πρώτη επαφή μπάλας, ταχύτητα με αυτήν και ντρίμπλα όπου χρειάζεται.

Του αρέσει, επίσης, να υποδέχεται την πάσα από συμπαίκτες του με πλάτη στην αντίπαλη εστία. Να παίρνει την μπάλα από τους αμυντικούς έτσι και στη συνέχεια να γυρίζει με πιβοτάρισμα, φτιάχνοντας παιχνίδι. Με το build up που ο Παναθηναϊκός εφαρμόζει, αυτό αποτελεί θείο δώρο αν μπορέσει να το κάνει αποδοτικά. Σπάζοντας την αντίπαλη πίεση ψηλά, με τις κινήσεις του, είτε στον άξονα είτε στον «ασβέστη». Έχοντας, κυρίως, ανεπτυγμένη την αίσθηση - για μεσοεπιθετικός - να εφαρμόσει αμυντική πίεση στον αντίπαλο.