Φυσιολογικά μέτριος ο Παναθηναϊκός, 0-0 με την Πάφο

Φυσιολογικά μέτριος ο Παναθηναϊκός, 0-0 με την Πάφο

Γιώργος Σακελλαρίου 19:23 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:17 - 03.07.2024

Παναθηναϊκός και Πάφος έπαιξαν ένα δυνατό παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες και φυσιολογικά έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Ο Γερεμέγεφ είχε σουτ στο δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Ένα φιλικό παιχνίδι με ασυνήθιστα πολλά σε αριθμό σκληρά μαρκαρίσματα, δυνατές μονομαχίες και διεκδικήσεις, έδωσαν Παναθηναϊκός και Πάφος. Ένα ματς που είχε μετρημένες δύο σημαντικές ευκαιρίες για κάθε αντίπαλο, αλλά με μέτριες εκτελέσεις και κακές αποφάσεις στην τελική επιλογή. Μοιραία, το 0-0 που διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη, ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Ασφαλώς, το αποτέλεσμα ουδόλως ενδιαφέρει τον Ντιέγκο Αλόνσο. Ο οποίος ήθελε να διαπιστώσει κατά πόσον το γκρουπ του, αφομοιώνει τη φιλοσοφία του. Για αυτό, ο Ουρουγουανός προπονητής προέβη σε παρατηρήσεις όταν οι «πράσινοι» δεν ακολουθούσαν το σχέδιο του και όχι όταν δεν τελείωναν σωστά τις επιθέσεις του, εξαιτίας της κόπωσης και της έλλειψης ρυθμού.

Στο πρώτο δυνατό φιλικό του Παναθηναϊκού στην Αυστρία, ο Ντιέγκο Αλόνσο έδειξε τις σκέψεις του για τη διάταξη και την τακτική. Ο Ουρουγουανός προπονητής επέλεξε απέναντι στην Πάφο το σύστημα 4-2-3-1, με τον Τζούρισιτς ως επιτελικό μέσο, τους Μαντσίνι και Λημνιό στα άκρα της επίθεσης και τον Γερεμέγεφ στο «9».

Ασφαλώς, ο Αλόνσο δεν έχει όλα τα «εργαλεία» στη διάθεση του, ενώ η προετοιμασία δυσκολεύει τους παίκτες να έχουν ένταση. Παρόλα αυτά, ο 49χρονος προπονητής απαιτούσε από τους «πράσινους» να πρεσάρουν διαρκώς και να παίζουν με ταχύτητα. Με σκοπό να τους εντυπώσει τις εντολές του και να τις εφαρμόζουν αυτόματα, χωρίς παραινέσεις.

Στο πρώτο 45λεπτο οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να τηρήσουν τις οδηγίες του Αλόνσο και κατά διαστήματα τα κατάφεραν. Βέβαια, το θέαμα δεν ήταν το καλύτερο και μόνο ο Γερεμέγεφ απείλησε στο 32’, όταν πλάσαρε εξ’ επαφής στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από πάσα του Μαντσίνι. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Λοντίγκιν κράτησε απαραβίαστη την εστία του αποκρούοντας το πλασέ του Τάνκοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο κλειστό από το πρώτο. Με τις δύο ομάδες να μην έχουν ούτε καν από μία κλασική ευκαιρία. Μία σέντρα σουτ του Κορέια που απέκρουσε δύσκολα ο Ντραγκόβσκι και ένα άστοχο πλασέ του Τζούρισιτς, ήταν ότι είχαν να επιδείξουν οι αντίπαλοι. Μοναδική εξαίρεση ένα σουτ εντός περιοχής του Τσόκαϊ στο 81, που απομάκρυνε με τα πόδια ο Ίβουσιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν (46’ Ντραγκόβσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (71’ Νίκας), Γεντβάι (23’ λ.τ. Ζέκα), Κώτσιρας (46’ Φικάι), Αράο (71’ Κάτρης), Βιλένα (71’ Κυριόπουλος), Λημνιός (46’ Ρούμπεν), Μαντσίνι, Τζούρισιτς (71’ Τσοκάι), Γερεμέγεφ (71’ Νταμπίζας)

ΠΑΦΟΣ (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Μελούσο (69’ Πηλέας), Τζόσεφ, Γκόλνταρ, Μπρούνο, Ναμέ (69’ Ελία), Ντράγκομιρ (83’ Κολότας), Τάνκοβιτς (69’ Βαλακάρι), Πελάζιο, Κορέια (69’ Ντε Μπρίτο), Ζάιρο.