Τα μεγάλα στοιχήματα και οι παίκτες που θα παλέψουν να κερδίσουν τον Ντιέγκο Αλόνσο

Τα μεγάλα στοιχήματα και οι παίκτες που θα παλέψουν να κερδίσουν τον Ντιέγκο Αλόνσο

Γιώργος Σακελλαρίου 00:50 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:52 - 24.06.2024

Πολλοί παίκτες στην προετοιμασία θα επιδιώξουν ν’ αλλάξουν τις συνθήκες και να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο στον Ντιέγκο Αλόνσο. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Με τα σοβαρά λάθη του Φατίχ Τερίμ που οδήγησαν στην απώλεια του πρωταθλήματος, η τελευταία εικόνα γι’ αρκετούς παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν κακή.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, παράλληλα, είδε να επιστρέφουν δύο δανεικοί ποδοσφαιριστές, ο Τσόκαϊ και ο Τρουιγέ και το ίδιο θα συμβεί και με έναν τρίτο τον Κλαϊνχάισλερ.

Τα μεγαλύτερα ερωτήματα, όμως, αφορούν παίκτες που έχουν καλά συμβόλαια, που επένδυσε πάνω τους ο Παναθηναϊκός. Αναφερόμαστε φυσικά στους Βιλένα, Τζούριτσιτς, Πάλμερ-Μπράουν, ενώ ο Αϊτόρ έχει δείξει την ποιότητά του, αλλά κι αυτός την περασμένη σεζόν με τον Τούρκο τεχνικό τέθηκε στο περιθώριο.

Ο Τσόκαϊ και ο Τρουιγέ, με τα έως τώρα δεδομένα μοιάζει δύσκολο να παραμείνουν. Το αν θα καταφέρουν να δείξουν πράγματα που θα κάνουν τον Ντιέγκο Αλόνσο να δει διαφορετικά την κατάσταση, θα φανεί. Το ίδιο ισχύει και τον Κλαϊνχάισλερ. Ο Ούγγρος μέσος βρίσκεται στη Γερμανία κι όταν επιστρέψει θα διαπιστωθεί, αν υπάρχει περίπτωση ν’ αναθεωρήσει ο Αλόνσο και να τον διατηρήσει στο ρόστερ.

Ο Βιλένα στην πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό έδειξε ελάχιστα πράγματα. Η ποιότητά του είναι δεδομένη, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώνει αρκετά χρήματα για να δει τον… ίδιο Βιλένα. Το ζητούμενο μοιάζει σ’ αυτή την υπόθεση, ποια είναι η διάθεση του Ολλανδού μέσου. Πόσο ισχυρό κίνητρο έχει για να δείξει στον Αλόνσο ότι στη μεσαία γραμμή δικαιούται να έχει τη μία θέση.

Ο Πάλμερ-Μπράουν δεν κατάφερε να δείξει τίποτα την περασμένη σεζόν. Ένα οστικό οίδημα τον άφησε εκτός όλη τη σεζόν και πλέον όλοι στον οργανισμό περιμένουν να δουν τι μπορεί να προσφέρει ο υγιής Αμερικανός στόπερ.

Σε ό,τι αφορά τον Τζούριτσιτς δεν χρειάζεται ν’ αναφερθεί αν είναι καλός παίκτης. Αλλά οι τραυματισμοί και ο Τερίμ τον άφησαν κι αυτόν εκτός σε αρκετά ματς την περασμένη περίοδο. Σε σημείο που μετά την ήττα από τον Άρη και την απώλεια του πρωταθλήματος, τόνισε ότι αν δεν τον θέλει ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να βρεθεί μία λύση.

Ένας ακόμα παίκτης με καλό συμβόλαιο, που θα πρέπει να δείξει στον Αλόνσο ότι μπορεί να κουμπώσει με τον Μπακασέτα ή ακόμα και να μοιράζονται αγώνες, ειδικά όταν υπάρχουν ματς μεσοβδόμαδα και πάντα στην περίπτωση, που το «τριφύλλι» προκριθεί στους ομίλους (είτε του Europa League είτε του Conference League).

Για τον Αϊτόρ, τονίσαμε ότι λόγω του Τούρκου προπονητή έμεινε εκτός. Αν θα καταφέρει με τον Αλόνσο να βγάλει τον καλό του εαυτό, αυτόν της σεζόν 2021-22 και κυρίως του πρώτου μισού της περιόδου 2022-23, πριν τραυματιστεί, τότε θα είναι μία δυνατή εσωτερική μεταγραφή.

Στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας υπάρχουν κι οκτώ παιδιά από την Ακαδημία. Αυτό συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Για τα νέα παιδιά μεγάλα λόγια δεν χρειάζονται. Εδώ είναι στο χέρι τους να δείξουν το ταλέντο τους και μετά θα εξαρτηθούν όλα από τον Αλόνσο. Πόσο θα τους εμπιστευτεί. Στην πράξη κι όχι στη θεωρία, ώστε να βγάλει ο Παναθηναϊκός δικά του παιδιά, ικανά για πρωταθλητισμό.

Στην Αυστρία θυμίζουμε ότι έχουν έρθει για να πάρουν μέρος στην προετοιμασία οι Λίλο, Καρακασίδης, Κάτρης, Φικάι, Μπρέγκου, Κυριόπουλος, Κρυπαράκος, Νταμπίζας.