Aλόνσο: «Δεν ζητάω υπομονή από κανέναν»

Ο Ντιέγκο Αλόνσο.

i

©intime

Aλόνσο: «Δεν ζητάω υπομονή από κανέναν»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 21:02 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:47 - 22.09.2024

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στην ερώτηση πότε θα φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επίπεδο που θέλει, τόνισε ότι αυτό θα συμβεί όταν δουλέψει η ομάδα όλη μαζί, ενώ δεν ζήτησε πίστωση χρόνου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ξέρει ότι βρίσκεται σε μία ομάδα που συμπλήρωσε 14 χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα.

Οπότε η υπομονή έχει στερέψει. Για αυτό και ο Ουρουγουανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί όπως θέλει, όταν όλοι μαζί δουλέψουν όπως πρέπει και φυσικά δεν ζήτησε ούτε υπομονή, ούτε πίστωση χρόνου.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Τριφυλλιού, μετά την επικράτηση, με 3-1, στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League:

Για τη διαφορά των Πράσινων στο πρώτο ημίχρονο, σε σχέση με το δεύτερο και πόσο σημαντικό είναι αυτό το διάστημα η ομάδα να νικάει ακόμα και αν δυσκολεύεται:

«Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα βελτιώνεται. Με τον ΠΑΟΚ είχαμε καλή εικόνα και σήμερα το επαναλάβαμε. Είναι σαφές ότι παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι κινήσεις ήταν δύο και σαφείς.

Να βρισκόμαστε πιο κοντά στη διάρκεια της επίθεσης. Διότι έτσι θα μπορούσαμε να ανακτούμε την μπάλα και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αυτό δεν ήταν σαφές. Ειδικά, κοντά στην αντίπαλη εστία. Αυτός ήταν ο στόχος μας.

Επίσης ήμασταν πιο επιθετικοί. Και στο πρώτο ημίχρονο βρεθήκαμε, κάποιες φορές, κοντά στην αντίπαλη εστία. Αλλά μας έλειψε η επιθετικότητα και οι κάθετες μπαλιές. Αυτό το βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε τον έλεγχο και αμυντικά στο διάστημα αυτό. Αρχίσαμε καλά, όμως όταν δεχτήκαμε το γκολ τα πράγματα έγιναν πιο συγκεχυμένα. Με τον χρόνο η ομάδα βελτιώθηκε.

Για τη δεύτερη ερώτηση, τώρα. Το να νικάς δεν είναι το πιο σημαντικό. Είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις. Πρέπει να προετοιμάζεσαι για τη νίκη σου».

Για το αν υπάρχει άγχος και πίεση στην ομάδα: «Δουλέψαμε με πολύ ηρεμία. Αυτή ήταν η δεύτερη εβδομάδα που δουλέψαμε σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, έχοντας πέντε προπονήσεις. Εργαστήκαμε με σοβαρότητα και εμπιστοσύνη. Με πολύ πεποίθηση. Πρέπει α δείχνουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σωστά».

Ο Ντιέγκο Αλόνσο μίλησε και τον βαθμό ετοιμότητας του Τριφυλλιού, με βάση αυτά που ο ίδιος θέλει και πότε θα βρίσκεται στο 100%: «Θεωρώ είμαστε μακριά από αυτό που μπορούμε να καταφέρουμε. Μπορούμε να είμαστε καλύτερη ομάδα. Τώρα, για το πότε... Όταν θα έχουμε περισσότερο χρόνο δουλειάς, με όλη την ομάδα. Αυτή η εβδομάδα ήταν η πρώτη που είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Η ομάδα που έπαιξε σήμερα δεν είχε σχέση με την ομάδα της προετοιμασίας. Δεν ζητάω υπομονή από κανέναν. Εγώ πρέπει να έχω την υπομονή. Πρέπει να δουλέψω στη βελτίωση της ομάδας».

Για τον τρόπο χρησιμοποίησης του Φίλιπ Μλαντένοβιτς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πανσερραϊκό: «Είναι πολυσχιδής παίκτης. Άλλες φορές τον χρειαζόμαστε πίσω, άλλες σε πιο επιθετικό ρόλο. Άλλες φορές τον χρειαζόμαστε στην άμυνα, άλλες στη μεσαία γραμμή. Μπακασέτας και Τετέ, επίσης, άλλες φορές παίζουν ανοικτά, άλλες κλειστά. Περνώντας ο χρόνος, θα είμαστε καλύτεροι».

Από την άλλη, ο τεχνικός του Πανσερραϊκού Χουάν Φεράντο σχολίασε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα. Θέλουμε να βελτιώσουμε ορισμένες λεπτομέρειες. Είναι ώρα να προετοιμαστούμε για τον αγώνα που έρχεται στο Κύπελλο.

Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για εμάς και πρέπει να δείξουμε καλή νοοτροπία. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος, αλλά οφείλουμε να ετοιμαστούμε σε ατομικό επίπεδο».