Χρυσή αλλαγή ο Τζούριτσιτς, με μία ζωγραφιά και μία οβίδα λύτρωσε τον Παναθηναϊκό

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς σκόραρε και ξέσπασε.

i

©intime

Χρυσή αλλαγή ο Τζούριτσιτς, με μία ζωγραφιά και μία οβίδα λύτρωσε τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 20:02 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:17 - 22.09.2024

Ο Παναθηναϊκός λύγισε τον αξιόμαχο Πανσερραϊκό με 3-1 με δύο γκολ του Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο ματς.

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς έχει τρομερή ποιότητα.

Στον έναν και πλέον χρόνο δεν την έβγαλε σε απόλυτο βαθμό. Ειδικά πέρσι, όπου είχε και τραυματισμούς, μετά την αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς… εξαφανίστηκε. Υπήρχαν σενάρια ακόμα και φυγής.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός, όμως, είναι πολυτέλεια για να παίζει αλλαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά αν αποδίδει σύμφωνα με την αξία του. Κι αυτό έκανε με τον Πανσερραϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε φυσικά με τίποτα να ζήσει τρίτη γκέλα μετά τον Αστέρα ή την Καλλιθέα. Είχε καλά, αλλά και μέτρια διαστήματα. Στο 68’ μπήκε ο Τζούριτσιτς, αντί του Πελίστρι, το σκορ στο 81’ ήταν 1-1 και τότε ο Σέρβος έδωσε τη λύση. Με δύο γκολάρες έγραψε το 3-1 κόντρα στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό κι έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο, πριν τα ντέρμπι με ΑΕΚ εκτός και Ολυμπιακό εντός.

Γρήγορο 1-0

Ο Παναθηναϊκός με τους Ουναϊ, Αράο να είναι πολύ καλοί δημιουργικά και να προτιμούν κυρίως το συνδυαστικό ποδόσφαιρο στην αριστερή πλευρά, πίεσε ψηλά από νωρίς και προσπάθησε να αναγκάσει τους Σερραίους σε λάθη. Η πρώτη φάση, όμως, ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 4’ στην αντεπίθεση ο Σάλαζαρ απέφυγε τον Βαγιαννίδη κι έκανε δεξί σουτ από τα 25 μέτρα, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 7’ είχε την πρώτη τελική το τριφύλλι, αλλά το δεξί σουτ του Τετέ από το όριο της περιοχής μπλόκαρε ο Γκουγκεσασβίλι. Στο 10’, ωστόσο, έγινε το 1-0. Σουτ των Πελίστρι και Αράο κόντραραν, στην εξέλιξη από αριστερά ο Μλαντένοβιτς γύρισε και ο Τετέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Άμεση απάντηση

Ο Πανσερραϊκός ανοίχτηκε και στο 13’ άγγιξε το 1-1. Μακρινό σουτ του Στάικου απέκρουσε προσωρινά ο Ντραγκόβσκι και στο... ριμπάουντ ο Μπετανκόρ έκανε το δεξί γυριστό σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Στο 15’, όμως, έγινε το 1-1. Ο Φαρές έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Μπετανκόρ στην εναέρια μονομαχία νίκησε κατά κράτος τον Γεντβάι και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Ακυρώθηκε πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός είχε πάλι θέματα στο αμυντικό transition και λάθος επιλογές στην τελική πάσα. Ο Ουναϊ, πάντως, συνέχισε να είναι δραστήριος και να προσπαθεί να παρασύρει την ομάδα του. Στο 19’ ο Πελίστρι πάσαρε στον Μπακασέτα, ο οποίος εντός περιοχής έκανε το αριστερό πλασέ κι απέκρουσε ο Γκουγκεσασβίλι. Στη συνέχεια γύρισμα του Τετέ από δεξιά κόπηκε. Στο 20’ σε αντεπίθεση νέο μακρινό σουτ του Σαλαζάρ με το δεξί έφυγε άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε. Στο 30’ δεξί σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε 2-3 μέτρα από το δεξί δοκάρι και στο 32’ ο Σάλαζαρ από δεξιά εντός περιοχής σούταρε κι απέκρουσε ο Ντραγκόβσκι με τα πόδια.

Στο 39’ είχε μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Ο Πελίστρι έδωσε δεξιά στον Ιωαννίδη, αυτός εντός περιοχής έκανε το σουτ με το δεξί και ο Ντάβιντσον έβαλε την κόντρα σε κόρνερ. Στο 43’ μακρινό δεξί σουτ του Τετέ, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και στο 45’+1’ ο Μπετανκόρ έφυγε στην αντεπίθεση, προτίμησε το δεξί μακρινό σουτ κι έστειλε τη μπάλα 2-3 μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 45’+2’ το δεξί σουτ του Ουναϊ εκτός περιοχής κατέληξε στα χέρια του Γκουγκεσασβίλι.

Στο 45’+4’ οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι. Σουτ του Ουναϊ εντός περιοχής απέκρουσε ο Γκουγκεσασβίλι και στη συνέχεια στην προσπάθεια ν' απομακρύνει βρήκε τον Βαγιαννίδη. Ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά τον κάλεσε ο Ζαμπάλας στο VAR. Ο Ευαγγέλου έκρινε ότι Γεωργιανός γκολκίπερ βρήκε τη μπάλα κι απ' αυτή χτύπησε και ο Βαγιαννίδης

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά κι έκλεισε τον Πανσερραϊκό. Στο 51’ ο Πελίστρι έστρωσε στον Τετέ, αλλά το αριστερό πλασέ από το ημικύκλιο έφυγε ψηλά άουτ. Στο 53’ αριστερό σουτ του Μπακασέτα από το ημικύκλιο, μπλόκαρε δύσκολα στη δεξιά γωνία ο Γκουγκεσασβίλι και στο 57’ εκτέλεσε φάουλ ο Ουναϊ και απέκρουσε στην πλευρά του ο Γκουγκεσασβίλι. Στο 58’ νέο φάουλ του Μπακασέτα, κόντραρε στον Περούτσι κι έφυγε κόρνερ. Στο 64’ νέο φάουλ του Μπακασέτα κόντραρε σε κόρνερ.

Ο Φεράντο σε εκείνο το σημείο πέρασε τον Ντέλετιτς, ενώ ο Αλόνσο απέσυρε τον Πελίστρι για τον Τζούριτσιτς και παράλληλα, ο Βαγιαννίδης είχε ενοχλήσεις κι έκανε ντεμπούτο, στο πρωτάθλημα, ο Μπάλντοκ.

Στο 72’ δεξί σουτ του Τζούριτσιτς κόντραρε στον Φαρές, αλλά το τριφύλλι όσο περνούσε η ώρα έχανε τον ρυθμό του. Στο 76’ αριστερό σουτ του Ιωαννίδη από το ημικύκλιο κατέληξε στα χέρια του Γκουγκεσασβίλι. Ο Αλόνσο έβαλε τον Γερεμέγεφ, αντί του Μπακασέτα και έπαιξε 4-4-2, αλλά οι επόμενες φάσεις ήταν για τους φιλοξενεούμενους.

Στο 78’ σουτ του Ντέλετιτς απέκρουσε ο Ντραγκόβσκι σε κόρνερ και από τη στατική φάση κεφαλιά του Μπέργκστρομ μπόκαρε ο Πολωνός γκολκίπερ.

Λύτρωση με γκολάρες Τζούριτσιτς

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς στο 81’ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό. Ο Τετέ από δεξιά πάσαρε στον Σέρβο κι αυτός με αριστερό πλασέ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα δεξί δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Σέρβος άσος, όμως, το καλύτερο το φύλαγε για το 89'. Έφυγε από τον άξονα κι από τα 30 μέτρα με μία οβίδα με το δεξί εκτέλεσε τον Γκουγκεσασβίλι για το 3-1.

Ο MVP

Δεν θέλει κι ερώτημα. Ο Τζούριτσιτς μπήκε αλλαγή στο 68' και με δύο γκολάρες στο 81' και στο 89' χάρισε τη νίκη στο τριφύλλι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο 2-1 του Τζούριτσιτς, Ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα και ο Πανσερραϊκός δεν είχε την ποιότητα να απαντήσει δεύτερη φορά.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (67’ Μπάλντοκ), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι, Αράο, Ουναϊ (87' Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Τετέ, Πελίστρι (67’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (87' Τσέριν).

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ (83’ Δεληγιαννίδης), Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).