Ο Παναθηναϊκός έχει την παράδοση με το μέρος του

Ο Παναθηναϊκός έχει την παράδοση με το μέρος του

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:38 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:25 - 13.08.2024

Η προαναγγελία της Stoiximan Super League με στοιχεία από τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (31/3, 18:00) για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για τη μάχη του πρωταθλήματος.

Το τριφύλλι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τα φετινά playoffs και έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, καθώς επικράτησε με σκορ 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και παρέμεινε στο κόλπο του τίτλου, όντας στο -1 από τον σημερινό του αντίπαλο και στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εκκίνηση του ΠΑΟΚ στην ειδική διαδικασία. Λίγες ημέρες μετά την ήττα στην Κροατία από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και αντίστοιχα μερικά 24ωρα πριν το επικό comeback που του έφερε την πρόκριση, ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 από τον «κακό του δαίμονα», τον Άρη.

Κάπως έτσι, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ο Δικέφαλος του Βορρά έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να βρεθεί σε αυτή τη θέση.

Μάλιστα η παράδοση στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τους ασπρόμαυρους επί Αθηναικού εδάφους είναι με το μέρος των πράσινων, όπως αναφέρει η προαναγγελία της Stoiximan Super League.

Στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό για όλες τις διοργανώσεις δεν υπάρχει νίκη των πρασίνων. Οι τρεις συναντήσεις τους είναι για το πρωτάθλημα και οι δύο για το Κύπελλο Ελλάδος.

Υπάρχουν τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες του ΠΑΟΚ, με τελευταία αυτή στις 21 Φεβρουαρίου 2024 για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου βέβαια στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι. Η τελευταία επικράτηση των πράσινων εντός έδρας για το πρωτάθλημα ήταν στις 3 Απριλίου 2022 για τη διαδικασία των playoffs του πρωταθλήματος.

Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης υπήρξε μόλις μια νίκη γηπεδούχου και αυτή ήταν στον δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος με την εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1.

Από τα συνολικά 76 ματς της ιστορίας τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, μόλις τα οκτώ δεν είχαν τέρμα και ολοκληρώθηκαν με 0-0, ενώ οι πιο παραγωγικές ημέρες τους είναι με 7 γκολ, στο 5-2 της σεζόν 2000-01 και το 4-3 του 2014-15. Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι το 3-0 του 2022-23.

  • 76 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
  • 47 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΘΗΝΑΪΚΟΣ
  • 19 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
  • 10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
  • ΓΚΟΛ: 132-56