Παναθηναϊκός: Πιθανές οι αλλαγές στην άμυνα με τον Πανσερραϊκό

Ο Ίνγκι Ίνγκασον

Παναθηναϊκός: Πιθανές οι αλλαγές στην άμυνα με τον Πανσερραϊκό

Λάμπρος Γκαραγκάνης 18:18 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 19.09.2024

Η προετοιμασία του Τριφυλλιού για το ματς με τους Σερραίους, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, συνεχίζεται, με τον Αλόνσο να διαθέτει πάνοπλο το ρόστερ. Οι διαφοροποιήσεις στα μετόπισθεν και ο ρόλος του Ουναΐ.

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό, για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League (Κυριακή 22/9, 18:00, κεκλεισμένων των θυρών) έχει πάρει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αυτό, γιατί άπαντες περιμένουν έναν πολύ βελτιωμένο Παναθηναϊκό, κόντρα σε πιο αδύναμο αντίπαλο, συν ότι, έστω και δίχως φιλάθλους, θα φτάσει σε μία άνετη νίκη.

Το ευτύχημα για τον Ντιέγκο Αλόνσο είναι ότι εργάζεται χωρίς άσχημα αγωνιστικά νέα να τον απασχολούν. Τραυματίες δεν αναφέρονται, επομένως ο Ουρουγουανός διαθέτει όλους τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει και καταστρώνει το πλάνο του κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (19/9), οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τακτική και παιχνίδι. Από τις αρχές της εβδομάδας, τα ρεπορτάζ του Sportal.gr έχουν επικεντρωθεί στην αγωνιστική κατάσταση του Αζεντίν Ουναΐ, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα 11 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) που αγωνίστηκε στην Τούμπα.

Έχουν καταγραφεί οι πιθανότητες να αρχίσει στην 11άδα, είτε στο "8" με τον Τάσο Μπακασέτα στο "10", είτε στο "10" με τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να παίρνει ανάσες. Από εκεί και πέρα, δεδομένο θεωρείται ότι ο Αλόνσο προσμετρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει να βγάλει ο Παναθηναϊκός έως τη διακοπή: ΑΕΚ εκτός (29/9), Μπόρατς Μπάνια Λούκα εκτός (3/10) και Ολυμπιακός εντός (6/10).

Θεωρητικά, το ματς που έρχεται κόντρα στον Πανσερραϊκό (θα έχει νέο προπονητή τον Χουάν Φεράντο αντί του Μιχάλη Γρηγορίου) είναι το πιο βατό. Αν και στα εύκολα την έχει... πατήσει το Τριφύλλι, στην εκκίνηση του Πρωταθλήματος, δεν αποκλείεται να προκύψει ένα μικρό rotation. Με την άμυνα στο επίκεντρο, διότι υπάρχουν παίκτες με σημαντική επιβάρυνση. Βαρύ κουπί έχει τραβήξει ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς, κυρίως στην Ευρώπη, με τον Φίλιπ Μαξ να λογίζεται πιθανός αντικαταστάτης όπως συμβαίνει, συνήθως, στα εγχώρια παιχνίδια. Πέρα από αυτό, ο Ίνγκι Ίνγκασον, που ήταν εξαιρετικός στην Τούμπα, προέρχεται από ενοχλήσεις στη γάμπα.

Με απαιτητικούς αγώνες να έρχονται ίσως ξεκουραστεί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει διαφοροποίηση και δεξιά στην άμυνα. Ο Κώτσιρας έμεινε εκτός 20άδας, κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε μία απόφαση έκπληξη. Μια και ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε λίγο χρόνο μέχρι στιγμής και μπήκε στην αποστολή σε αγώνα Stoiximan Super League για πρώτη φορά. Ο τελευταίος, ο οποίος εντάχθηκε και στην ευρωπαϊκή λίστα, δεν αποκλείεται να πάρει ποιοτικό αγωνιστικό χρόνο απέναντι στον Πανσερραϊκό, πιθανότατα ως αλλαγή.