Παναθηναϊκός: Πονηρή πρεμιέρα για το Τριφύλλι

Παναθηναϊκός: Πονηρή πρεμιέρα για το Τριφύλλι

Λάμπρος Γκαραγκάνης 08:06 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 18.08.2024

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο άδειο ΟΑΚΑ τον Αστέρα AKTOR (20:00, Cosmote Sports 2HD, Live εξέλιξη στο Sportal.gr), με μία προπόνηση μετά τον Άγιαξ, με αλλαγές στην 11άδα και με μία κακή παράδοση επάνω από το κεφάλι του...

Ούτε 72 ώρες δεν πέρασαν από την υπερπροσπάθεια στο Άμσντερνταμ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να μπει στα playoffs του Europa League, αν και κέρδισε τον Άγιαξ σε 90λεπτο και παράταση (0-1). Μετά από 34 πέναλτι ηττήθηκε, στη διαδικασία, με 13-12 και είναι υποχρεωμένος να περάσει τη Λανς, σε διπλά παιχνίδια, για να περάσει στη League Stage του Conference League.

Η αποστολή επέστρεψε από την Ολλανδία το απόγευμα της Παρασκευής (16/8) και έκανε μία προπόνηση πριν την πρεμιέρα της Stoiximan Super League, το απόγευμα του Σαββάτου (17/8). Προετοιμασία, έτσι, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει όπως πρέπει. Επομένως, ο Ντιέγκο Αλόνσο καλείται να επιλέξει τους πιο ξεκούραστους ποδοσφαιριστές από όσους έπαιξαν στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" και τους πιο έτοιμους, από όσους δεν έπαιξαν, ώστε να παρουσιάσει μία φρέσκια και αποτελεσματική 11άδα.

Δεν είναι διαθέσιμος ο Μπάλντοκ (έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας απέναντι στους Γάλλους), αν και προπονήθηκε, με τον Κώτσιρα να είναι τιμωρημένος. Γαστρεντερίτιδα έχει ο, υπό μεταγραφή, Σπόραρ, με τους Ντραγκόφσκι και Τσέριν να μένουν εκτός 20άδας ώστε να ξεκουραστούν. Ο Πολωνός γκολκίπερ και ο Μλαντένοβιτς, άλλωστε, είναι οι μόνοι παίκτες του Τριφυλλιού που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα επίσημα παιχνίδια φέτος δίχως να αντικατασταθούν (4/4 ματς, 390 αγωνιστικά λεπτά με την παράταση στο Άμσντερνταμ).

Με τον Φίλιπ Μαξ να ντεμπουτάρει στην αποστολή, δεν είναι απίθανο να αγωνιστεί βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στην εστία θα αρχίσει ο Λοντίγκιν, δεξιά ο Βαγιαννίδης, ενώ στο κέντρο άμυνας οι Ίνγκασον, Γεντβάι μοιάζουν οι επικρατέστεροι δίχως να αποκλείεται κάποια έκπληξη (Σένκεφελντ ή Κάτρης). Στη μεσαία γραμμή, ο Τάσος Μπακασέτας αποχώρησε με κράμπες από την Ολλανδία και ίσως να μην αρχίσει. Η μετατόπιση του Τζούριτσιτς σε πιο εσωτερικό ρόλο δεν μπορεί να αποκλειστεί σε αυτό το σενάριο.

Με τον Μπακασέτα βασικό, οι Μαξίμοβιτς και Βιλένα είναι οι πιο πιθανοί για το αρχικό σχήμα. Ο Ζέκα, από την άλλη, ήταν εξαιρετικός, μπαίνοντας ως αλλαγή στην Ολλανδία με τον Άγιαξ και ίσως πάρει το χρίσμα για το αρχικό σχήμα. Πιθανότητες για την πρώτη του συμμετοχή, ως βασικός, έχει ο Τετέ, με τον Λημνιό να συγκεντρώνει πιθανότητες για το αριστερό φτερό. Πιο πιθανή κρίνεται η παρουσία του Γερεμέγεφ στην 11άδα, ώστε να μην καταπονηθεί ο Φώτης Ιωαννίδης. Όπως γίνεται αντιληπτό, από τα πολλά "ή" σε αρκετές θέσεις, ο Αλόνσο προτίθεται, για πρώτη φορά φέτος, να πάει σε αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Το ματς της πρεμιέρας είναι κεκλεισμένων, λόγω τιμωρίας του Παναθηναϊκού από τη ΔΕΑΒ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (τελευταία αγωνιστική των περυσινών playoffs). Άρα ένα ακόμα μείον είναι η μη παρουσία κόσμου του Τριφυλλιού. Τη στιγμή που η πρόσφατη παράδοση στο ζευγάρι αποτελεί σημείο προβληματισμού για τους γηπεδούχους. Από το 2024 έχουν αντιμετωπίσει τον Αστέρα AKTOR δώδεκα φορές, μέσα - έξω, σε φιλικά και επίσημα. Νίκησαν τρεις αγώνες, έχασαν τέσσερις και πέντε ματς έληξαν ισόπαλα.

Τα τελευταία χρόνια οι Αρκάδες δημιουργούν αρκετά προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Τελευταία φορά, ως φιλοξενούμενοι, τον κέρδισαν στις 29 Ιανουαρίου 2022 με 1-0 στη Λεωφόρο. Πάλι με διαιτητή τον Τάσο Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), που είχε καταλογίσει ένα, επιεικώς, αμφισβητούμενο πέναλτι του Σάντσες στον Ριέρα, το οποίο έκανε γκολ ο Μπαράλες στο 84'. Όλα αυτά συνθέτουν μία δύσκολη αποστολή για το Τριφύλλι, την 1η αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος.