Πως Αλαφούζος και Τερίμ οδηγήθηκαν στο «διαζύγιο»

Γιάννης Αλαφούζος και Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Πως Αλαφούζος και Τερίμ οδηγήθηκαν στο «διαζύγιο»

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:12 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:08 - 29.05.2024

Πότε ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του με τον Φατίχ Τερίμ, πως ο Τούρκος το κατάλαβε και τι ειπώθηκε στο ραντεβού τους που τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ για το παρασκήνιο του διαζυγίου με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είχε αποφασίσει να διακόψει τη συνεργασία του με τον Φατίχ Τερίμ, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει. Ο εφοπλιστής είχε προβληματιστεί πάρα πολύ από το θέαμα που έβλεπε και απ' όσα μάθαινε για τις σχέσεις του «αυτοκράτορα» με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τότε πίστευε ότι έπρεπε να στηρίξει τον προπονητή του.

Ακόμα και τη βραδιά της συντριβής στην Τούμπα, ο Αλαφούζος αμφιταλαντευόταν. Οι πρώτες αντιδράσεις μετά το 4-1 του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, ήταν να συνεχίσει με τον Τερίμ μέχρι το τέλος της σεζόν και να επανεξετάσει το ζήτημα, σε συνεννόηση με τον Τούρκο προπονητή. Ο οποίος είχε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Ωστόσο, τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν την Πέμπτη μετέτρεψαν σε... μονόδρομο το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Τερίμ. Σημαντικό ρόλο στην οριστικοποίηση της απόφασης του Αλαφούζου, έπαιξε και η στάση του ίδιου του Τούρκου, ο οποίος επεδίωξε μία ξεκάθαρη στάση από τον εργοδότη του.

Ο Τερίμ, αντιλαμβανόμενος πως η συνεννόηση που είχε με τον Αλαφούζο για την επόμενη σεζόν, για το μπάτζετ και την αναπροσαρμογή της μεταγραφικής πολιτικής, δεν επρόκειτο να τηρηθεί, ζήτησε από τον Αλαφούζο να διευκρινίσει τις προθέσεις του. Είτε μία δημόσια στήριξη πως ο «αυτοκράτορας» θα βρίσκεται στο Κορωπί ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων με Ολυμπιακού και Άρη, είτε να διακόψουν πρόωρα τη συνεργασία τους.

Η αινιγματική ανάρτηση της κόρης του Τερίμ, Μερβέ μετά το «διαζύγιο» του Τούρκου προπονητή με τον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:19 - 17.05.2024

Η αινιγματική ανάρτηση της κόρης του Τερίμ, Μερβέ μετά το «διαζύγιο» του Τούρκου προπονητή με τον Παναθηναϊκό

Η κόρη του Φατίχ Τερίμ, Μερβέ έκανε μία αινιγματική ανάρτηση στο instagram λίγες ώρες μετά τη λύση της συνεργασίας του πατέρα της με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τερίμ είναι ένας μύθος του τουρκικού ποδοσφαίρου, πολυνίκης με τη Γαλατάσαραϊ και με μεγάλο εγωισμό. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανεχτεί να δουλεύει υπό προθεσμία και να εξαρτάται από την έκβαση δύο αγώνων. Για αυτό και ζήτησε να συναντηθεί άμεσα με τον Αλαφούζο και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, θετικά ή αρνητικά. Με το ραντεβού να προγραμματίζεται το βράδυ της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται μετά τα μεσάνυχτα.

Τελικά, ο Αλαφούζος εξήγησε στον Τερίμ πως με το κλίμα που διαμορφώνεται στις τάξεις των οπαδών και ειδικά σε ενδεχόμενη απώλεια του Κυπέλλου και της συμμετοχής στα προκριματικά του Conference League, θα ήταν ανέφικτο να τον στηρίξει και να συνεχίσουν να συνεργάζονται στον Παναθηναϊκό.

Κατά συνέπεια, με αυτές τις συνθήκες, ο Αλαφούζος και ο Τερίμ συμφώνησαν να λύσουν το συμβόλαιο τους. Ο Τούρκος συμπεριφέρθηκε άψογα σε αυτό το σκέλος και δεν δυσκόλεψε τη θέση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τους δικηγόρους των δύο πλευρών να ασχολούνται με τα διαδικαστικά σε συναινετικό πνεύμα.

Αυτό είναι και το νόημα της ανάρτησης του Τερίμ στα social media, για τους λόγους της αποχώρησης του από το «Γεώργιος Καλαφάτης». «Χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αλαφούζος και εγώ συναντηθήκαμε και αξιολογήσαμε μαζί την κατάσταση, πάνω στην οποία είδαμε ότι τα σχέδιά μας για τη σεζόν 2024-2025 δεν ήταν ευθυγραμμισμένα. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αποφασίστηκε ότι η επαγγελματική μας σχέση δεν θα συνεχιστεί» έγραφε το μήνυμα του 71χρονου προπονητή...