Ζήτησε πρέσινγκ κι άμεση ανάκτηση της μπάλας ο Αλόνσο - Θετικά μηνύματα για Μάγκνουσον και Πάλμερ Μπράουν (gallery)

Ζήτησε πρέσινγκ κι άμεση ανάκτηση της μπάλας ο Αλόνσο - Θετικά μηνύματα για Μάγκνουσον και Πάλμερ Μπράουν (gallery)

Η πρώτη προπόνηση τακτικής του Ντιέγκο Αλόνσο περιελάμβανε πρέσινγκ και ανάκτηση της μπάλας. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα προετοιμασίας του στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας και ο Ντιέγκο Αλόνσο στην πρώτη προπόνηση με μπάλα επί αυστριακού εδάφους, έδειξε τα πρώτα του θέλω για ένταση και γρήγορο παιχνίδι.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός χώρισε τους παίκτες κι έστησε τις ομάδες ψηλά στο γήπεδο. Ζήτησε, λοιπόν, ασφυκτικό πρέσινγκ κι έδινε οδηγίες για το πώς θα κινούνται οι παίκτες του, ώστε ν’ αποσπάσουν την μπάλα από τον αντίπαλο.

Η πίεση ψηλά θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα επιδιώξει να βάλει ο Αλόνσο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Συχνά μιλούσε στους παίκτες για το τι θέλει και πώς να κινούνται.

Το repress, η άμεση ανάκτηση της μπάλας ήταν επίσης ένα κομμάτι που δούλεψε ο Αλόνσο και που φυσικά είναι απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όλα αυτά βέβαια δεν αποτελούν έκπληξη το να τα δουλέψει ένας προπονητής. Το ζητούμενο είναι πόσο γρήγορα θα μπορέσουν οι παίκτες να τα εφαρμόσουν και κυρίως πόσο καλά θα το κάνουν στην πράξη. Εννοείται και με την ταχύτητα που απαιτεί ο προπονητής. Ταχύτητα στην κίνηση και στη σκέψη είναι το μυστικό για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Ανάπτυξη

Από την τακτική, βέβαια, δεν μπορούσε να λείπει η ανάπτυξη. Οι παίκτες ξεκινούσαν το χτίσιμο της επίθεσης από την άμυνα και είτε από τους στόπερ είτε από τα πλάγιους μπακ έβγαιναν κάθετες μπαλιές με ταχύτητα. Πάντα το γρήγορο παιχνίδι θα είναι αυτό που θα επιδιώκει ο Αλόνσο.

Επιστροφές και Λοντίγκιν

Δύο παίκτες που στάθηκαν άτυχοι την περασμένη περίοδο, ο Μάγκνουσον και ο Πάλμερ Μπράουν συμμετείχαν στο μεγαλύτερο μέρος. Ο Αλόνσο και οι συνεργάτες του επιχειρούν να τους διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην υποστούν κάποιον μυϊκό τραυματισμό, λόγω της πολύμηνης απουσίας τους.

«Ο Παναθηναϊκός θέλει τον εξτρέμ της Γιουνάιτεντ, Φακούντο Πελίστρι»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:18 - 23.06.2024

«Ο Παναθηναϊκός θέλει τον εξτρέμ της Γιουνάιτεντ, Φακούντο Πελίστρι»

Έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο γνωρίζει από την Εθνική Ουρουγουάης εξετάζει ο Ντιέγκο Αλόνσο για τα άκρα της επίθεσης του Παναθηναϊκού: τον 22χρονο εξτρέμ της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ Φακούντο Πελίστρι.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν, παράλληλα, είχε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό και σύντομα θα τεθεί και πάλι στη διάθεση του Αλόνσο.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την προπόνηση